Pneumatiky
"-- skrytý --" 25.08.02 23:37
« výber pneu
jak jsem již psal, čím vyšší rychlostní index, tím je sice kostra pevnější, ale zároveň je směs měkčí, aby byla více přilnavější (a tím i méně vydrží)-rozhodně ale na letní pneumatiky pro "sportovnější jízdu" doporučuji alespoň "H"...samozřejmě také platí to, že některé pneu jsou i přes vysoký index rychlosti maximálně "tvrdé" (např.Barum)...co se týká referencí na zmiňované pneu (Toyo/Pirelli)-dá se těžko ríct, zda je pneu horší/lepší-každá je v něčem lepší, v něčem horší-záleží tedy na tom, zda preferujete jízdu na mokru/hlučnost/opotřebení atd...to vše najdete a můžete si porovnat sám v přehledu testu OAMTC/ADAC/AMS a další... -
Vim, ze jsem hroznej, ale jeste jeden dotaz. Koukal jsem, ze napriklad v nabidce BRIDGESTONE Potenza RE720 je v rozmeru R15 195/50 ve trech variantach: 82T, 82H a 82V. Do rychlosti 190, 210 a 240. To chapu. Ale jaky je v nich rozdil? Jaky to bude mit vliv, kdyz by mi stacila ta do rychlosti 190 a koupim si treba do 210 nebo 240? Dik -
"-- skrytý --" 25.08.02 00:00
« re: šířka ráfku pro "rbaron"
to je jednoduché-čím širší ráfek, tím jsou pevnější bočnice pneumatiky a tím je jízda v zatáčkách pevnější, ale naopak horší komfort...v případě široké pneumatiky na úzkém ráfku je tomu naopak-auto v zatáčkách plave, často pocit, jako kdyby jste ty pneumatiky z ráfku svlékali, ale na druhou stranu vysoký komfort (tlumení nárazů)...nejvhodnější je volit "střed" až směrem k širšímu ráfku a "úzké pneumatice"...jinak doporučuji dodržet hodnoty uvedené v tabulce v sekci "technická podpora" -
"-- skrytý --" 25.08.02 00:00
« Re: Dotaz pro "Doow"
musíte také uvažovat to, že čím je pneu "sportovnější"-resp.ve vyšším rychlost.indexu, tím je pneu měkčí a tak má nižší km-výkon-tj.např.S-03PP zcela jistě sjedete za cca 30tis.km i méně...jinak budete-li hledat nejlepší poměr jízdní vlastnosti/cena, pak volte Firestone SZ-40...jinak velmi dobré jsou i ContiPremiumContact, Bridgestone RE720 (jsou ale kapanek hlučnější, ale vynikající na vodě)...ostatně více můžete vyčíst z testů! -
« Dotaz
Mam dotaz. Brzy budu muset asi koupit nove gumy. Mam 15" 195/50 a asi bych zustal u tohoto rozmeru. Mely by byt smerove a spise sportovni typ. Jde mi hlavne o cenu, aby neco vydrzely a o to jak drzi na na silnici, hlavne na suchu. Na vode stejne clovek moc blbnout nemuze.
Docela se mi zamlouvaji:
Semperit Direction Sport
Barum Bravuris
Pirelli P5000 Drago
Falken ZE-502
Mate s tim nekdo zkusenosti? Pradite mi nekdo?
e-pneu.cz: Koukal jsem na Tve stranky - super, dobrej vyber. Mozna bys mi prave Ty mohl poradit nejlepe.
Diky -
Jen jeden tip - při návštěvách několika tuningových firem při obhlížení mého auta,když jsem se dostali na kola, jsem slyšel názor, že Michelin Pilot Sport, který mám,jsou sice výborný ale moc drahý a na třech místech mi doporučovali Bridgestone Potenza. Já sám budu o provedení Pole Possition S02 někdy příští rok uvažovat.