Pneumatiky
"-- skrytý --" 06.09.02 22:53
« Re: na Fabii
teoreticky snad jen 195/55 R14, ale v tomto rozměru se skoro nic nedelá...prakticky je to úplná blbost, protože auto neziská nic na jizdních vlastnostech-spíše naopak-pneu bude moc široká a na úzkém ráfku se bude moc převalovat (plavat v zatáčkách)...pro Fabii je nejlepší (i finančně) asi rozměr 195/5O R15 (plus samozřejmě alu ráfky 7x15) -
« Re: Pirelli x Michelin
to Mitsi: Každý výrobek má přece svůj životní cykl. Když se vyvine, je na špici a když končí prodej, může to být úplný propadák, ale náklady na vývoj jsou dávno zaplacené a výroba ještě bouchá a bouchá, tak se prodává se slevami. Nakonec musí nastoupit nový výrobek. No a když se protnou životní cykly výrobků jednotlivých značek tak nešťastně jako tehdy, tak se holt musí udělat ještě jedna kategorie. Jinak Micheliny dávají na Vipera (boční přetížení přes 1.00 G), tak nevím, co je na nich špatného. Nelze to obecně smést ze stolu, spíše se podívej, jak vychází v testech dnes. -
"-- skrytý --" 05.09.02 15:45
« Re: Pirelli x Michelin
Svého času v jakémsi německém (nebo snad rakouském?) testu vytvořili speciálně pro Michelin Alpin 130 rubriku "nedoporučuje se" (obvykle si vystačí s nejníže položenou klasifikací "doporučuje se s rezervou"). Ale asi bude záležet na profilovém čísle a rozměru. Přesto (alespoň pro mne) by byla volba tak jako tak jasná: Michelin nikdy! Pozn.: Pár jsem jich ojezdil na služebních vozech jak v letním, tak v zimním provedení, po nabytých zkušenostech bych proto značku Michelin na svůj soukromý vůz nikdy nekoupil. Ale opět podotýkám - je to i otázka toho, co kdo od pneu očekává (např. pohodlné ty Micheliny vždy byly). -
« asymetrické Michelin
Chci se podělit o zkušenost. Bylo na čase přezout moji Vectru B. Byla na Michelin PilotHX. Moc mne nezajímal poměr cena/výkon a tak jsem na radu přátel zůstal u Michelin. V rozměru 205x55/R16 se nabízely Michelin Pilot Primacy, jsou poměrně drahé, ale kdo hledá najde. Našel jsem je za polovinu. Dobrý pneuservis, koupě se zárukou. Prý nadbytečné zásoby. Jsem spokojen,mohu potvrdit že tyto asymetrické pneu jsou opravdu méně hlučné.
Po přezutí mi zůstaly dvě použitelné pneu Michelin Pilot HX ve výše uvedeném rozměru s výškou vzorku 5 - 6 mm. Kdo má zájem ať píše na jms1@email.cz.Prodám levně...