Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 19.09.02 13:36
« To e-pneu
Uvažuji o koupi těchto pneumatik:
TOYO Proxes T1-S
195 / 50 R 15 82 V 1931,-
nebo
PIRELLI P5000 Drago
195 / 50 R 15 82 V 1779,-
Proč je tam takový cenový pokles v porovnání s ostatními rozměry stejného modelu?
Které jsou lepší? adheze, km proběh...Díky -
« to e-pneu
Tak to jo. Stejně bys mohl (pokud to půjde) zjistit, jak to vypadá.
BTW, k tomu utrhávání. Ad absurdum bych to na ještě širších pneu mohl utrhnout líp a dřív, než na 195/45. Pokud to přeženu, tak 255ky už by žádné zlepšení jízdních vlastností (o proti teoretickému maximu 225ek) nepřinesly, ba právě naopak. Nižší měrný tlak by měl za následek menší přilnutí pneu k vozovce a auto by se chovalo jako by jelo po prachu. Jde o to najít optimum a tím podle mně je 225/35 ;o)
Navíc akvaplaning a vyjeté koleje (popřípadě kombinace obojího) na moc širokých pneu taky pocítím víc. Nic naplat. Za drsný look a handing na suchu se musí platit.
Jsem taky zvědavý na FK451. Máte už nějaké zkušenosti? Je to pro mně takové testování. Pokud se spálím, půjdu do osvědčené (leč dražší) kvality. -
« Re: Jaké pneu za cca 12 tis. Kč
Riesil som tento isty problem na moj Accord, v rozmere 195/60 R15 H som nakoniec zobral Semperit Speed Comfort. V testoch vychadzaju ako velmi dobre a vynikaju nizkym valivym odporom a nizkou hlucnostou. Na aute sa to prejavilo tak, ze hluk od pneu prakticky zmizol a nejake vazne zmeny jazdnych vlastnosti som nepozoroval. Povodne tam boli 195/65 R15 V od Bridgestone (RE88). Na tych ma svala hlavne hlucnost a rychle opotrebovanie (30.000 km).