Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  13:37

« Re: To e-pneu

je to tak že čím je guma dražší (a jakoby lepší) tím méně vydrží.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.02  13:36

« To e-pneu

Uvažuji o koupi těchto pneumatik:

TOYO Proxes T1-S

195 / 50 R 15 82 V 1931,-

nebo

PIRELLI P5000 Drago

195 / 50 R 15 82 V 1779,-

Proč je tam takový cenový pokles v porovnání s ostatními rozměry stejného modelu?

Které jsou lepší? adheze, km proběh...Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  13:33

« Re: to e-pneu

Mám zkušenost, že 155/80 R13 jsou naprosto dostačující.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  23:16

« to e-pneu

Tak to jo. Stejně bys mohl (pokud to půjde) zjistit, jak to vypadá.

BTW, k tomu utrhávání. Ad absurdum bych to na ještě širších pneu mohl utrhnout líp a dřív, než na 195/45. Pokud to přeženu, tak 255ky už by žádné zlepšení jízdních vlastností (o proti teoretickému maximu 225ek) nepřinesly, ba právě naopak. Nižší měrný tlak by měl za následek menší přilnutí pneu k vozovce a auto by se chovalo jako by jelo po prachu. Jde o to najít optimum a tím podle mně je 225/35 ;o)

Navíc akvaplaning a vyjeté koleje (popřípadě kombinace obojího) na moc širokých pneu taky pocítím víc. Nic naplat. Za drsný look a handing na suchu se musí platit.

Jsem taky zvědavý na FK451. Máte už nějaké zkušenosti? Je to pro mně takové testování. Pokud se spálím, půjdu do osvědčené (leč dražší) kvality.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.02  22:17

« to Huf

no tos jednal s kolegou-já jsem teďka poslední dobou hodně času trávil v nemocnici (po operaci), ale snad to bude brzo lepší
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  17:18

« Re: Jaké pneu za cca 12 tis. Kč

Riesil som tento isty problem na moj Accord, v rozmere 195/60 R15 H som nakoniec zobral Semperit Speed Comfort. V testoch vychadzaju ako velmi dobre a vynikaju nizkym valivym odporom a nizkou hlucnostou. Na aute sa to prejavilo tak, ze hluk od pneu prakticky zmizol a nejake vazne zmeny jazdnych vlastnosti som nepozoroval. Povodne tam boli 195/65 R15 V od Bridgestone (RE88). Na tych ma svala hlavne hlucnost a rychle opotrebovanie (30.000 km).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  10:15

« to e-pneu

Už se moc těším!!! Už se rýsuje termín dodání? Konečně budu mít solidní rozměry kol a pneu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  00:00

« to e-pneu

No jistě! Doufám, že už brzo budou. BTW, proč se ptáš, když jsem je v pondělí objednával?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.02  00:00

« to e-pneu

Ale utrhnu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.02  23:05

« to Huf

a ty pneu-to bude pěkný "cvakání zubama":) to už neutrhneš v žádný zatáčce:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…