Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Help
mám takový zajímavý dilema. Na webu i v časopisech je spousta testů pneumatik a mě zajímají teď ty zimní. Chápu, že výsledky se mění podle roku, kdy byly ty které pneu vyvinuty (jinak pneu staršího typu mohou už dnes v testech propadat, dělají se jiné, lepší). Ale proč je takový rozdíl v jednotlivých rozměrech pneu. Pneu, které je v testu třeba 175 R13 velmi dobrá je v rozměru 195 R15 skoro nejhorší a v 205 zase dobrá atd. Čeho se pak mám držet. Zvlášť když v rozměru 185/65 R15 se běžně testy pneu nedělají. Co je pro mne lepší měřítko? Možná by nám to z e-pneu mohli osvětlit. Díky.
BTW: díky taky e-pneu za konečně fajn nabídku zimáků na jejich webu. Zdá se, že se vyplatilo si počkat.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
co se týká rozdílných hodnocení testů jedné pneumatiky v několika rozměrech-je to způsobeno několika faktory: pneumatiky v jiném rozměru a hlavně jiném rychlostním indexu mohou mít rozdílně jízdní vlastnosti (je to způsobeno hlavně konstrukcí a požadavků, kladených konkrétním autem-hmotností atd.), dále pak výrobci dodávají do testů mnohdy pneumatiky s kapánek jinou směsí, než prodávají koncovým zákazníkům (ale to stává výjimečně), nebo o rok později opravdu výrobce změní kapánek složení směsi a pneu má "kapánek" jiné jízdní vlastnosti-většinou tedy lepší!...a v neposlední řadě, když najdete test v časopise, kde má řekněme nějaká konkrétní značka výrobce pneu dvoustránkovou reklamu za řádově stovky tisíc, pak není možné, aby dopadl test nějak výrazně špatně (to máme bohužel ověřené z interních zdrojů)
co tedy poradit-jak vybrat nejlépe-většinou platí to, že když se pneu umisťuje na špičce hodnocení ve všech testech, pak je opravdu dobrá! 185/65 R14 je opravdu rozměr, kt.se netestuje-pak nejbližší výsledky mohou mít pneumatiky ve stejném prům.ráfku (tj.14") a ve stejném rychlost.koef.
doufám, že jsem alespoň trochu poradil:)