Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

06.10.02  10:17

« povolené rozměry

Vážení sikutující, předem se omlouvám, pokud se ptám na něco, co tu již někdy v minulosti někdo řešil, ale projít cca 2600 příspěvků je teda pěkná fuška. Takže bych rád znal Váš názor či zkušenosti s kontrolováním obutí vozu s povolenýmihodnotami v techničáku. V techničáku mám povolené obutí 185/70R14 88H na disku 5.5Jx14ET39 popřípadě ET49, nebo obutí 195/65R15 91H na disku 6Jx15ET49. Zrovna u těch čtrnáctek jsou běžnější 185/65R14. V pneuservisech se k tomu staví všelijak - jedni říkají přesně co je v techničáku, druzí zase kup si co chceš atd. Pora'dte, vyjádřete se prosím...díky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.02  08:15

« Re: to rbaron

HUF: s BMW je to i s kolama stejné. Já si tak nějak nedovedu představit, že bych si tam dal něco jiného než klasický "drátěný" vzor BBS, Alpina kola nebo přinejhorším ypsilony. Samozřejmě, že nejraději s co největším límcem, ten prostě bavorákům sluší. Jsem hlavně rád, že profil 35 je v poho. Protože kola Alpina se v sedmnáctkovém rozměru dělaly hlavně pro E36, která má úplně jiné ET než zbytek bavorského světa. A tak mě asi čeká přišetřit a koupit opravdové KOLO:

www.alpina.de/bigs/teile/e39/big_e39_18_… />
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.02  11:04

« to rbaron

Ad kola> Já mám rád klasiku s límcem. Okoukanost je v mém případě pojímána spíš jako plus. Já jsem dlouho vybíral a v užším výběru bylo dost ráfků. Nakonec ale po implantaci na mé vozidlo (ve Photoshopu) volil tyhle.

Však s BMW je to do jisté míry podobné. Taky je pořád stejné a to na něm mám rád.

Ad pohodlí> Fabka je kvalitní (kupodivu fakt jo!), takže nehrká. Komfort na českým způsobem opravené cestě je ale nízký. Ne ale o tolik, o kolik by vetšina lidí od spojení sportovního podvozku a 225/35R17 čekala. De fakto každý, koho svezu, se diví, že to zase tak nepohodlné není. Volvo S80 je ale rozhodně pohodlnější :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.02  19:59

« HufGumy

HUF: Jak jsi na tom na 17" s pohodlím? Dá se to ještě snést nebo už opravdu drkotáš a v palubce se Ti ozývá každej drobák? Jinak to fabce sluší, ale asi bych vybíral jiný kola, tyhle jsou už dost okoukaný.
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.02  16:28

« Stáří pneumatiky

Díky za názory k těm rozměrům pneu v testech. Otázka k zamyšlení. V jednom letáku od Dunlopu jsem četl, že " ... nová M3 nesplnila při premieře očekávání ale to nenechalo Dunlop v klidu. Jak ukazuje přepracovaná verze M3 i dílčí neúspěch může přivést na svět výrobek, který nenalezne konkurenta ..." tedy ,že Dunlop M3 testované někdy předtím byly vylepšeny a nyní zabodovali v testu lépe (v testu AMS 21/2001). Otázka zní: jak v prodeji poznat tu "novější" či "starší" verzi? Asi zase otázka pro E-pneu. Od jakého data výroby vyraženého na pneu jsou ty nové? Nebo jen neumím číst a chtěli říci že novější je M3 a starší M2? Pak ale nevím, proč M2-jku nepřestanou prodávat? Teoreticky pokud se smí prodávat pneu do stáří 4roky od data výroby, může si každý klidně koupit něco co už není "in". (možná obdobná situace je i u jiných značek).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  16:02

« to Cleaner

Evidentně ne... ;o)

Je průvodním jevem hloupých, že si myslí, že všemu rozumí :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:25

« Re: to Cleaner

ím..........
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:24

« Re: to Cleaner

jsem sice skromný, ale přesto - rozumým všemu a tedy i autům....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:21

« to Cleaner

Jsi hloupý, když si myslíš takové kraviny. Úzká pneu je dobrá do čerstvého sněhu a na břečku. Na ujetý sníh, led a mokro je lepší pneu širší. To je asi ale nad Tvé chápaní ;o)

BTW, čemu vlastně rozumíš, když ne autům? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:19

« Re:

cleaner: už ti někdo prozradil, že rozdíl mezi letní a zimní pneu je nejen v rozměru?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…