Pneumatiky
"-- skrytý --" 03.01.06 15:29
Stejně jako neexistuje univerzální pneu, tak neexistuje univerzální zimní pneu.
Já nedám dopustit na Conti TS780, ale i tak jsem na auto, se kterým se jezdí převážně dálnice zvolil Dunlop M3 a to právě kvůli výbornému odvodu vody a břečky. Do hor bych asi volil něco jiného, třeba zase nějaké ty Continentaly. Na zimní pneu do hor jsou jiné nároky než na pneu na dálnice. -
« Re: Re: Dunlop Wintersport 3D - zkušenosti
Rozjazdy do kopca su pre zimne Dunlopy asi problem. V priebehu 2 hodin ma 2x museli tlacit, ked uz sa ale auto hybalo, nezastavilo. Nastastie som nebol jediny, kto v ten den na tom mieste zapadol. BTW Favorit na Savach Eskimo S3 iba na prednej naprave tam nemal ziaden problem :x -
"-- skrytý --" 02.01.06 11:03
« Re: Dunlop Wintersport 3D - zkušenosti
Dunlop Wintersport M3 se chová stejně - je to nejspíš tím, že tato pneu výborně odvádí břečku při jízdě kupředu, ale jakmile začneš zatáčet, tak už to takové množství břečky neodvede a pneu "překvapivě" uklouzně do boku. Není to tím, že by tyto pneu byly špatné, ale že v předozadním směru jsou výborné, zatímco do boku jsou pouze velmi dobré. Nečekej, že by při té rychlosti jiné pneu do boku neuklouzly. Pouze by jsi víc klouzal už při jízdě kupředu a tak bys asi do zatáčky najížděl pomaleji a nebyl v ní zaskočen. Buď rád, že jsi v té zatáčce neměl obuty GY UG6, u těch je nepoměr mezi předozadním zaběrem a schopností klouzat do stran ještě mnohem větší. Naopak velmi dobře vyvážené jsou Conti TS780.
P.S.: Když se mi s Dunlop M3 totéž co tobě stalo v Alpách, tak jsem během dvousekundového průjezdu zatáčkou úplně propotil košili - jel jsem v autě které nebylo moje. -
« Dunlop Wintersport 3D - zkušenosti
Zdar lidi, tak se chci podelit o nejakou tu zkuseost. Mam rozmer 195/65 R15T na voze Toledo II TDI 81 kW.
Priznam se, ze jsem z te gumy trochu na rozpacich. Voda , brecka OK. Pokud je ujezdena vrstva snehu, tak drzi stopu, ale pokud je snehu vice a vjedu napr. na 2ku do zatacky, tak to auto jde trochu do smyku. Rozjezd do kopce na ujezdene vrstve snehu neni zadny zazrak - nevim jestli to neni vetsim kroutakem dieselu. Co se tyce hlucnosti, tak ta je vice nez dobra.Neni to spatna guma, ale v nekterych chvilich jsem od ni cekal ponekud vice. -
« Retaze na elektrony
Moze mi poradit niekto, kto ma s nasledujucim problemom nejake skusensoti?
Doteraz som maval na zimu plechace a na nich puklice. Ked som nasadil retaze, retaz za jazdy vzdy trochu poskodila puklicu (najviac ked som niekde hrabal, akoby sa retaz netocila rovnako rychlo ako koleso?). Ale tuto zimu jazdim na elektronoch a idem do hor, kde je v tomto case bezne, ze bez retazi nie je sanca. Ako pouzit sucasne retaze na elektron tak, aby ho neznicili? Bola chyba u mna, ze som retaze spatne nasponoval? Alebo sa na elektrony predavaju specialne retaze?
Potrebujem to surne vediet, inak radsej odstavim auto dolu v dedine a dalej pojdem pesi (co sa mi s dvomi malymi detmi a v ktovie akom pocasi moc nechce) :x