Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 12.03.06 15:58
« Re: pneu na S120
este jeden dotaz: svokor ma na starej Skode 120 este povodne (takmer 20 rocne !!! :roll: ) univerzalne pneu o rozmere R13 165 vzor je tusim 34 :?: neviete niekto ake je to profilove cislo ? ci mam zhanat prenho nejake 165/80 R13 letne, alebo znova univerzalky... chce co najlacnejsie pneu a dokonca uvazuje , ze vymeni iba tie zadne... :roll: nastastie od kupy pneu v Tescu a pod som ho odhovoril ;-) -
"-- skrytý --" 12.03.06 11:14
« Bez nadpisu
Zacinam se zabyvat prodejem pneu a budu mit i internetove stranky ale jeste se na nich pracuje.Bridgestone Turanza ER 300
185/60 R15 84H NEU mam za 2250kc ale nevim kolik by stalo postovne na SK.Ja mam na svem aute Bridgestone B390 195/65/15 a max.spokojenost.Tuto znacku doporucuji. :) -
Marcelino 11.03.06 20:02
« Re: Re: Letni pneu
ma niekto skusenosti z obchodom www.nejlevnejsipneu.cz ???
maju tu najlepsie ceny na Bridgestone ER300 - 2631,-Sk :idea:
vid link: [odkaz]
mimochodom maju tu aj Alu disky (15") za ceny okolo 2700,-Sk :idea: otazka je ci sa oplatia kupit, alebo radsej vsadit "na istotu" a kupit klasicke plechace na Swifta priamo u Suzuki (cena okolo 1600,- Sk). Mimochodom cena "original" Al diskov u Suzuki je az vyse 4000,-Sk ...undefined -
Marcelino 11.03.06 12:19
« Re: Letni pneu
No tiez rozmyslam nad Bridg. ER300, ale ja potrebujem rozmer R15 185/60 a ten nebol testovany este nikdy nikde... 8-s
Ale ono je to s tymi testami dost diskutabilne - zvlast ked sa pozries na testy tych Bridg ER300 - doteraz boli vzdy hodnotene vysoko, ale vycitali im zvysenu hlucnost a teraz najnovsi test uz v hlucnosti su jedny z najlepsich tak neviem...
podobne aj ine typy inych znaciek - rozmer 175/65 ci 165/70 dopadne uuuuplne diametralne inak ako ta ista pneu v rozmere 195/65 a pod...
cize ja vidim testy ako dobre voditko ale obcas dost zavadzajuce...
mna by najviac zaujmali brzdne drahy :!: na suchu a na vode a az potom tie ostatne vlatnosti ako opotrebenie ci hluk ... to ze rozdiel v "ovladatelnoti" predstavuje medzi najlepsou 3 hviezdickovou a najhorsou 1 hviezdickovou rychlost v zakrute 86km/h oproti 80km/h to mi moze byt ukradnute - ja nejazdim uplne na hrane...
...avsak obcas moze byt usetreny nejaky ten meter brzdnej drahy napr. na dialnici dost podstatny... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Obvod a průměr pneu (pokrač.)
to Mitsi: uvedený výpočet je pre tzv. teoretický ráfik, na ktorom je šírka nahustenej pneumatiky totožná s menovitou šírkou. Uviedol som to len ako odpoveď na otázku sss "ako to vypočítali".
Optimálna šírka ráfika je väčšia, a vychádza z normy ETRTO. Pre rozmer 205/55 R16 je to 6,5".