Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Už přezouváte? Nebo je ještě čas?
Nejraději bych už přezul. Se zimníma už jsem letos najel 30tis, pudou do kopru, potřeboval bych už přezout a hlavně vyvážit - mám dilema jestli dojezdit s tím 3 mm vzorkem zima ne bo dát nový letní teď nebo za 14 dní. Díval jsem se na předpově´d do konce března nemá být víc než 5 stupňů. Letní se doporučují až od šesti.... A to jsem z jižní Moravy, loni jsem přezouval přesně 16.3, ale tady je pořád sněhu po k...t -
matuS 14.03.06 19:51
« Re: Co by ste vybrali vy a PRECO?
Luf, ja mam rozmer 215/55/16.
Gumy som po kadejakom zvazeni kupil Continental Conticontact II
Sportcontacty som nechcel, lebo som sa obaval nizkeho km vykonu a okrem toho moj jazdy styl nevyzaduje sportovu gumu.
Na gumach mam najazdenych za leto 9.000km, na gume nevidim opotrebenie.
Co sa tyka jazdnych vlastnosti, tak mozem porovnavat iba so sjazdenymi Michelinami Pilot sportami, s ktorymi som auto prevzal. Najvacsi rozdiel je v jazde na mokre, kde su Contintaly fakt dobre. (tie Micheliny su na mokre fakt zle a to mam odskusane nielen v tomto rozmere ale aj v 15" a 17" rozmeroch)
Na suchu su tiez vyborne. Ked som gumy "zabehal" tak som troska skusal co dokazu (napr od vajnorskeho kruhaku smerom na racu je na konci prudka lavotociva zatacka) a fakt som nechapal co ten citroen zvladne s dobrymi gumami :)
Brzdi to tiez vyborne, spotreba nieje vyssia ako s Michelinmi, hlucnost je na dobrej urovni (ale myslim ze Micheliny boli troska tichsie)
Fazit: keby som mal kupovat teraz letne gumy, zasa zoberiem tieto Continentalky
PS: rozmyslal som aj nad P6000 ale stali rovnako co tie Continentaly, pricom Conti bola novinka a P6000 je v podstate stara guma -
Marcelino 14.03.06 11:42
« Toyo vs. Briggeston
No teraz mam dilemu - na Bridgeston ER300 R15 185/60 mi vsade ponukaju na internete ceny od 2600,-Sk do 2900,-Sk ale nikde ich nemaju skladom - musim cakat min 10dni... 8-s
Tak som bol v pneuservise u nas v Nitre - maju ich, ale za cenu okolo 3500,-Sk avsak ponukaju mi ako nahradu alternativu TOYO proxesCF1 za cenu okolo 2540,- Sk inak dezem vyzera byt verna kopia tych ER300 ;-)
mate s nimi niekto skusenosti ? -
« Co by ste vybrali vy a PRECO?
Potrebujem letne gumy v rozmere 205/50R17 89V, rozhodujem sa medzi Bridgestone Potenza RE040, Dunlop SP Sport 9000 a Continental SportContact 2 (pripadne poradte nieco ine v cene okolo 4.000CZK za kus). Predchadzajuce gumy boli prave tie Continentalky a bol som s nimi dost spokojny prvych 20-30t km, potom prestali ubudat a prestali aj drzat, nakoniec som s nimi najazdil 48t km. Hladam hlavne vyvazene a komfortne gumy, aby boli dobre na vode z hladiska brzdenia aj z hladiska odolnosti voci aquaplaningu. Ak mate nejake osobne skusenosti, podelte sa. Napiste tiez, kolko km vam tie gumy vydrzali. -
"-- skrytý --" 13.03.06 11:49
« Bez nadpisu
ak svokor jazdi na gumach co maju skoro 20rokov, kludne moze kupovat aj protektory z Tesca, budu urcite bezpecnenjsie a lepsie ako to co tam mal. Zrejme jazdi velmi malo preto by som odporucal skor aj tie najlacnejsie pneu ale menit aspon raz za 5-6rokov (odporucane kazde max. 4roky)