Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
toomovich 26.03.06 19:06
« Jaký rozměr pneu?
Budu kupovat nové letní pneu i s disky. Podle techničáku mám na výběr rozměry 185/65R14 nebo 195/60R15. Poraďte mi prosím, který rozměr je vhodnější. Nenajezdím ročně moc, ale sportovnější styl jízdy mě baví. Na druhou stranu doposud jsem tam měl rozměr 185/65R14 a bojím se, že při přechodu na širší pneu s menším profilovým číslem bude na našich rozbitých silnicích auto i posádka víc trpět a také nevím o kolik se změní spotřeba k horšímu. -
« Bez nadpisu
Jedná se o to, že jsem si po internetu objednal Micheliny. Vyjdou cca o 1.800,- (sleva cca 20%) levněji na jednom kusu oproti kameným pneuservisům. Převezmu si je osobně, ale nerad bych, aby tato úspora byla na úkor jakosti gum, protože celkově je ta částka pořád vysoká. -
"-- skrytý --" 21.03.06 19:47
« Bez nadpisu
@ xmeda
Pravděpodobně se jedná o jakostní kategorie (ne obchodní), tak pokud se dobře pamatuji, jsou 4 = A/B/C/D. Je posuzována hlavně technologická kázeň při výrobě = přesnost položení běhounu, bočnic, kordu, kvalita nánosu (rovnoměrnost) vrstvy gumy na kord a uložení lanek a následně kvalita materiálu = homogenita směsi běhounu a odchylka od předepsané váhy běhounu, rovnoměrnost kordu a ještě další kritéria, nevím už přesně. Toto bývá zakódováno do čísla na bočnici pneu. Převážná většina pneu Barum a Matador na trhu CZ a SK má jakostní třídu B (85%), A (10%), C a D zbytek v akcích v super/hyper-marketech. Ty bych si nekoupil ani za stovku. I ty repasované (protektory) jsou lepší, ale stojí taky za h...o :(
Jestli máte, lidi, rádi svůj život a životy svých bližních, tak těmto "akčním gumám" se vyhněte. -
"-- skrytý --" 21.03.06 17:43
« Bez nadpisu
Kategorie 1: Dobře známé, renomované značky pneu ;-)
Kategorie 2: Vysoce kvalitní pneu od předních evropských výrobců (za snížené ceny) 8-s
Kategorie 3: Ekonomické pneu, velmi nízké ceny, většinou Evropská výroba Kategorie 4: Levné pneu, nejlepší nákup všech běžných velikostí pneu :'-(