Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 31.03.06 23:25
« Re:to Tehac
Díky moc za info.
U toho Subaru jsou zajímavé odkazy, ještě si popčtu a porovnám.
Taky jsem mezi tím ještě hledal, kde se za kolik Nokian NRVi 205/50 R17 prodávají a našel jsem je v [odkaz] , a jsou tam za 3180,-Kč, což už stojí celkem za to. V tom K&K dávají na zboží u nich objednané sice montáž zdarma, ale asi je objednám viz výše, zaplatím montáž a budu i tak zajímavě v plusu. Kolik tak může stát jejic montáž na elektron? Do 200,-/ks by se to mohlo vejít, ne??? To už by pak stálo za to.
Tak zatím, Ivo. -
"-- skrytý --" 31.03.06 13:51
« Re: Re:
S největší pravděpodobností je to způsobeno rozdílným valivým odporem pneu, což vůbec nemusí být "vada" v pravém slova smyslu, ale prostě důsledek toho, že se nyní některá z pneu točí opačně, než na co byla "zvyklá" (u radiálních pneu se v žádném případě nemá měnit směr otáčení). Takže zkus přehodit kola na přední nápravě (levé za pravé a naopak), a pokud to potáhne na opačnou stranu, je příčinou právě tohle. Pak Ti ovšem asi nezbyde, než ty gumy vyhodit a koupit si jiné.
PS: Tohle patří mezi řadu dobrých důvodů, proč bych jeté gumy nikdy nekoupil, i kdyby byly "sebenovější". -
« Re:
Zdravim všechny měl jsem přes zimu normální plecháče s pneumatikama 175 a řízení mi lehounce táhlo do prava říkal jsem si , že to bude chtít geometrii podvozku, ale teď jsem tam dal starší litáky co jsem koupil přes inzerát s pneu. 195 a řízaní mi táhne na jednou do leva dost znatelně. Myslíte , že je rozhozená geometrie? Nebo to může být těma litákama nebo gumama?