Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 26.08.08 16:46
« nabídka pneumatik a příslušentství k autům
Chtěla bych vás upozornit na stránku, kde najdete všelijaké příslušenství k autům, a jsou zde porovnány ceny, různé tipy, postřehy. Podívejte se, myslím, že by vás to mohlo zajímat. Krom automobilových doplňků je tam spousta jiných zajímavýc věcí (foto, pc, dům a byt, cestování,...)
[odkaz] -
"-- skrytý --" 26.08.08 16:45
« nabídka pneumatik a příslušentství k autům
Chtěla bych vás upozornit na stránku, kde najdete všelijaké příslušenství k autům, a jsou zde porovnány ceny, různé tipy, postřehy. Podívejte se, myslím, že by vás to mohlo zajímat. Krom automobilových doplňků je tam spousta jiných zajímavýc věcí (foto, pc, dům a byt, cestování,...)
[odkaz] :-) :yes: -
"-- skrytý --" 28.12.07 10:49
« Zaměněné asymetrické pneu
Ahoj,
koupil jsem auto i se zimními pneu, ale až po čase jsem zjistil, že jsou asymetrické a nasazené na 3 kolech špatně. Je dobře je vyměnit, když mají najeto odhadem 2 000 km. (Jedná se o Pirelli Winter Snowsport 210).
Díky za názor
P. S. téma jsem založil i na jiném serveru, takže kdo čte oba, tomu se omlouvám za duplicitu -
JOB 22.11.07 14:36
« Re: 215 nebo 205?
Když pomineme legalizaci to jest zápis do TP tak už nám zbývá vyšší valivý odpor a stím rostoucí spotřeba.Navíc Golf není zrovna nějaký těžký auto a tak jsou široký gumy spíš na obtíž.Daleko větší riziko aquapluningu a nejen na sněhu větší valivý odpor. Široký gumy jsou hezký ale v zimě nepraktický.Podívej se na čem jezděj rally v zimě ;-) -
"-- skrytý --" 22.11.07 14:31
« Re: 215 nebo 205?
1) Máš těch 215/55 v techničáku? Jestli ne tak se na ně vykašli. A vadilo by to právě tomu že to nemáš v TP a taky se Ti může stát že Ti to bude škrtat o podběhy.
2) V jízdních vlastnostech se to hlavně v zimě projevit může - na zimu raději užší něž letní a ne naopak. Spotřeba oproti 205 vzrůst lehce může ale nic tragického to nebude. Už těch 205 asi o něco víc spotřebu zvyšuje.
3)Na zimu si pořiď radši 195 a pokud nechceš slevit z rozměru tak zůstaň u stejného rozměru jako v létě. Ty 215 bych na zimu fakt nebral. -
"-- skrytý --" 22.11.07 12:38
« 215 nebo 205?
Zdravim. Potřebuju radu od odborníka.. :-) . Mám Golf IV 3dr., v létě obouvám 205/55 R16 a chystám se pořídit zimní ve stejným rozměru. Naskytla se mi ale příležitost výhodně koupit sadu 215/55 R16 s větším zátěžovým indexem (myslim, že 93, ale to celkem nehraje roli), takže otázky zní:
Q1: mohlo by těch 10mm u 215/55 oproti 205/55 v něčem vadit?
Q2: může se to nějak markantně projevit v jízdních vlastnostech, popř. spotřebě atd.?
Q3. a nakonec jestli je to prostě jedno nebo se mám držet rozměru 205/55, když Golf je přece jen menší auto a širší pneu by nemuselo padnout
-
mysak2 28.10.07 13:06
« Re: doporučuju
Musím jen souhlasit. Měl jsem letní pneu na svém Golfu P7 205/55R 16 91V a seděli na silnici jak přibitý. Jak se začalo ochlazovat začínali klouzat a ani v zatáčkách neměli takovou stabilitu. Přezul jsem tedy na zimní Continental Conti Winter Contact TS810(195/65R15 91T), týden na to jsme jeli na Šumavu k příbuzným tam bylo 8cm sněhu a drželi fakt dobře, subjektivně můžu říct že mnohem lépe než třeba Polaris2.
[odkaz]