TOYOTA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
Saab 03.03.00 07:01
« Porovnání cen ND
Takže ND už mám :-) A dokonce jsem i hodně ušetřil oproti originál Toyotě:
Pístní kroužky:
Toyota: 3826,-
Já (TRW-made in Germany): 1260,-
Guferka ventilů:
Toyota: 12 x 187,- = 2244,-
Já: 12 x 38,- = 456,-
Těsnění pod hlavu:
Toyota: 1421,-
Já: 474,-
Takže jsem celkově uštřil 5.301,- Kč !!!
A to je na všech napsané, že jsou jen pro Toyotu !!! -
Saab 02.03.00 12:01
« Re: Konec?
Nakonec jsem se rozhodnul, že to nechám opravit. Tak jsem zajel k tomu mechanikovi a ten mi řekl, že potřebuji nové kroužky, guferka ventilů a těsnění pod hlavu. Tak jsem to zkoušel sehnat a Elit i Auto Štangl zklamali. Tak jsme na doporučení mého známého zašel do takového malého obchůdku s náhradními díly v Břeclavi. V pondělí jsem se zeptal jestli to jsou schopni sehnat a oni mi řekli že ano. V úterý jsem tam zajel s Toyotou aby věděli přesný typ. Včera jsem tam volal jestli to bude a oni řekli že ano, tak jsem to všechno objednal a dneska si pro ty díly jedu :-) Takže během 4 dnů mám náhradní díly a to ještě navíc komplet o cca 3.000,- levněji než kdybych je objednal v Toyotě :-) Takže se dneska domluvím s tím mechanikem a Koyot půjde do opravy :-) Už se těším až mi to nebude při rozjezdu poskakovat jako začátečníkovi a nebu to chcípat na semaforech :-) -
« Konec?
Jestli to nechcete tady nechat chcípnout tak se někdo ozvěte. Sice sem můžu cvíli psát dotazy, a ve"výzvě pro corolláky"si na ně sám odpovídat, ale to bude jěště horší než to tady ukončit.Tak se nad sebou zamyslete a polepšete se.
To:SAAB-jak to máš s tím motorem? -
« New Corolla - motory VVTi
Po dlhsom case opat tu. Ta nova Corolla ma zaujala a je vidiet, ze upustili od tej blaznivej myslienky "za kazdu cenu originalny". Mna to tesi. Este viac ma tesi, ze aj toyota zacala pre normalnych ludi robit motory s premenlivym casovanim ventilov (po vzore H-civic). A teraz fakty: obsah 1,4 16v VVTi - 71Kw zhruba o 13% viac ako konkurecia v triede. Maximalka 185, zrychlenie z 0 na 100 za 11,6 s. Priem. spotreba 6,6l (vyrobcom udavana). Pokial mam svoje skusenosti tak to nebude ani tolko. Takze konkurencia ma co robit... Este k tomu faceu, moje poradie: sedan, kombi, hatch. Liftback by potreboval este dotiahnut zadnu cast, tak ako to tu ktosi spomenul. -
« Re: Nová Corolla
Ve světě motoru jsou snad nějaký obrázky a ve středeční mladé frontě. V příštím čísle světa motorů prý bude na hlavní straně a nějaký článek. Ještě jsem jí neviděl, ale pár lidí už mi volalo a zatim spokojenost. Můj osobní názor je ten, že to asi s tou extravagancí opravdu přehnaly. Tří dvéř je slušnej i combi, ale pěti dveř.. na ten si prostě nezvyknu.