TOYOTA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

11.05.00  10:40

« Re: NIČ NIE JE NEMOŽNÉ ...

Nevím to jistě, ale šestikvalt se podle mě montuje pouze do 1.6.
    Taky si myslím, že se pleteš s tím kratším odstupňováním převodů, někde jsem četl, že zůstaly stejné a šestka je tam jen přifařená kvůli vyšších rychlostí, kdy se motor točí ve zbytečně vysokých otáčkách (můžu potvrdit, mám 1.4 rok 98 a vloni při cestě přes Německo na plný kotel cca ve 190 Km/h tam bylo furt kolem 5200, i když je fakt, že i tak si vezme jen něco málo přes 7 litrů).
    Jinak vzhled je věc vkusu, mně se naopak starší model líbí víc, protože mi nepřipadá tak unifikovaný. A co se týká jízdních vlastností, zkusili jste někdy srovnat jízdu v Meganu nebo Bravě nebo podobných sračkách s Corollou ? Co se týká odladění podvozku, nemá ve svojí třídě konkurenci a to co si s ní můžete dovolit v zatáčkách, o tom se může výše jmenovaným jenom zdát. Shodou okolností kolegové tyhle káry mají, takže je mám všechny docela dobře vyzkoušené. Jediné, v čem mají výhodu je víc místa vzadu, ale to mi až tak nevadí, protože jsem ve svým autě na zadní sedačce za ty dva roky seděl jen jednou, a to když mi ji u Freyů předváděli.
    Mimochodem, nevíte někdo, kde dělají zvýšení výkonu a točáku a za kolik ? A taky kolik ten motor potom vydrží ?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.00  01:13

OK! Tak nejdriv ty individualnosti! Tvoje posouzeni designu! Me se treba vic libi nynejsi Corolla nez ta pred! Laciny dojem interieru - ha, videl jsi nedky interier u Clia nebo u Golfa, BMW, Seatu, atd. atd. To jsou palubni desky ktere vyzeraju lacnym dojmom, jako kdyz je vymackaj z plastikovych flasek od Dobre vody!!! Tak a ted k tem blbostem. Tvoje ohodnoceni Lexusu a fraze o zapadani prachem je blbost! Lexus je auto pro americky trh a tam ma daleko lepsi image nez cele slavne BMW a Mercedes doshromady a rozhodne nezapadl. To ze v Evrope je tomu naopak je veci evropske zadubenosti! Lexus je super auto a mit na nej a chtit limuzinu tak nevaham a jsem king! K dalsi blbosti - sestistupnova prevodovka, ridil jsi Corollu s oznacenim G6? Asi ne, praveze kratsi rozlozeni prevodu dava i slabe 1,4 velmi slusny odpych. Je prave ze jsi jak na motorce protoze porad radis, ale to myslim cloveku ktery si to kupuje nemuze vadit protoze kdyz by mu to vadit melo tak jak motor 1,4 tak i 1,6 se dela i s petikvalty! Myslim ze je to super napad dat k slabsimu motoru 6 stupnu protoze kdyz chces tak se slusne vyradis a kdyz chces setrit benzin mas moznost! Sam prave ted uvazuji o nakupu takoveho vozu a ty co me tady znaji a uz me nekdy videli na silnici tak potrvrdi ze zrovna k tem couralum nepatrim a ze si velmi rad zasportuju. Dale tvoje hodneceni a porovnavani motoru VVTi. O tech parametrech nebudeme diskutovat jiste to mas nastudovany a je to vse pravda. Ale tento system je opravdu revolucni a jeho hlavni prednosti je tah od spodu az do nejvyssich otacek coz treba VTEC nema. TOYOTA nikdy netvrdila ze motor v Corolle je sportovni coz HONDA VTEC ano. Sportovni motory se montuji do jinych TOYOT!!! A i kdybych pripustil ze Corolla ma sportovni motor tak naladit kone neni zas az takovy problem, nejakych 170 koni dostat z 1,3 obstarozniho Favorita je brnkacka! A tvoje porovnani spotreby Ok mozna ze si bere o 1/2 litru vice ale rekni me odkud jsi ty udaje cetl, resp. jak byli stare ty materiali? Ono asi pred rokem mozna jeste vic doslo ke zmene a spotreba se zacala vypocitavat podle jine prisnejsi normy, nefouka vitr odtud? Podivej se na datum vytisku a pak uvidis nevim. To je zhruba vse a nebut smutny ona TOYOTA to urcite zese ve svete motorismu necim novym nacechra, kdyz ostatni na to moc nemaji!
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 10.05.00  21:24

to VOSA: Corolla je svými parametry vyrovnaným soupeřem pro Mégane, Alfu Romeo 146 i Hondu Civic a to už je co říct (obzvláště u posledních dvou). Navíc je mnohem lepší než zbytek konkurence v této třídě.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.00  21:22

Takže:

Výkon:

Mégane 1,4 16V: 70kW/6000 ot.

Corolla 1,4 VVTi 16V: 71kW/6000 ot.

Mégane 1,6 16V: 79kW/5750 ot.

Corolla 1,6 VVTi 16V: 81kW/6000 ot.

Točák:

Mégane 1,4 16V: 127 Nm/3750

Corolla 1,4 VVTi 16V: 130 Nm/4800

Mégane 1,6 16V: 148 Nm/3750

Corolla 1,6 VVTi 16V: 150 Nm/3800

Maximálka:

Mégane 1,4 16V: 187 km/h

Corolla 1,4 VVTi 16V: 185 km/h

Mégane 1,6 16V: 195 km/h

Corolla 1,6 VVTi 16V: 195 km/h

Zrýchlenie:

Mégane 1,4 16V: 11,8 s

Corolla 1,4 VVTi 16V: 11,8 s

Mégane 1,6 16V: 9,8 s

Corolla 1,6 VVTi 16V: 10,0 s

Spotreba:

Mégane 1,4 16V: 6,7l

Corolla 1,4 VVTi 16V: 6,6l

Mégane 1,6 16V: 7,1l

Corolla 1,6 VVTi 16V: 7,2l

Moc veľké rozdiely na to, že Toyota tvrdí, že má najpokrokovejšie motory na svete? Posilňovač sebavedomia! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.00  19:31

to Martin: skús byť konkrétny.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.00  16:58

Je zajímavé, že právě předchozí model se téměř nikomu nelíbil, ale to je fakt otázka vkusu. Motory mi připadají o "dost" lepší i když věřím, že třeba na Hondu nestačí, ale na Megana určitě. Honda je jako automobilka spíš pro sportovnější řidiče a tomu je tam téměř všechno podřízeno. Takže až na srovnaní těch podvozků bych mohl i říct, že máš v něčem pravdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  14:55

« Re: TOYOTA MR2

Mam zajem o vymenu vsech moznych informaci a poznatku o MR2. Ja mam MR2 r.v. 1985.
    moje adresa je: borisp@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.00  13:11

V urcitych pasazich placas blbosti a nebo jde pouze o individualni nazor a to je muj nazor!
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.00  20:24

« NIČ NIE JE NEMOŽNÉ ...

Konečne som sa v plejáde nových áut nižšej strednej triedy dopracoval aj k novej Corolle a som zvedavý, do akej miery aj vy zdielate moje dojmy

Interiér novej Corolly na mňa urobil dobrý dojem. Je príjemnejší, dostatočne priestranný a to hlavné u japonských áut: nepôsobý lacným dojmom! Naopak dizajn kasne ma úplne dojal. Je to obrovský krok späť. Tak ako sa mi predchádzajúca generácia s veľkými "očami" neuveriteľne páčila, tak dnes, keď vidím tie dve žiarovky pod jedným pleksisklom, musím si odpulť. Moje gesto patrí k tomuto autu tak neodmyslitelne ako nové "revolučné" motory VVTi. Podľa môjho názoru, sa jediná revolúcia skrýva v jeho dlhom názve :-)Pôvodne to bola viac - menej len marketingová záležitosť, aby sa tak extrémne individualistický a noblesný Lexus mohol niečim odlišovať a hneď na začiatku svojej kariéry celkom nezapadol prachom, alebo sa nezaradil medzi priemerné masové Toyoty. Iste, rovnako ako LS 400 aj Jaris je po motorickej stránke na slušnej úrovni. Na 1,4 je v dnešnej dobe 71 kW celkom primeraný výkon, ktorý sa dá celkom pohodlne dosiahnuť jednoduchým zmenením riadiacej jednotky a môžeme si hneď odpustiť to dlhosiahle VVTi. Napr. aj Mégane 1,4 16V má 71 kW a nemachruje! Alebo Honda bez systému VTEC (s relatívne starým motorom) má len o 5 kW nižší výkon. To nie je nič, čo by ma zarazilo v prípade Hondy a nadchlo v prípade Toyoty. To s tými 110 Nm je veľmi pekné a je naozaj cítiť, že auto má v širokom spektre otáčok k dispozícii dostatok sily. Maximálka je aj na Mégane rovnaká a rovnako tak aj zrýchlenie. Už spomínaná Honda má zrýchlenie lepšie o jednu celú sekundu! Šesť stupňová prevodovka je u auta typu Corolla (s jeho výkonovými parametrami) blbosť, nezmysel, neopodstatnený luxus. Nazvite si to ako chcete. A tá extrémne nízka spotreba?? No tak to je asi najväčšia hanba!! Tú ma Civic 1,5 (opäť bez VTEC) zo 114!! mi PS!! o celého pól litra nižšiu. Podvozok Toyoty je charakterom dosť podobný podvozku Mégana, ale je daleko za podvokom Hondy. Rovnako by sme mohli postupovať aj pri motoroch 1,6, kde sú ešte výraznejšie rozdiely, ktoré ani zďaleka nepotvrdzujú maximalistické teórie Toyoty. Týmto všetkým nechem povedať, že VVTi nie je prínos, pre automobilový svet, len jeho hlavný účel je reklama a to je smutné!
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.00  17:43

« Starlet

Mate niekto skusenosti s toyotou starlet, r.v. 1986 a motorom 1,0 12V?
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.00  10:02

« ViLL Vi

Na Periskopu jsem zahlédl obrázek nákupní tašky nazvané ViLL Vi.Nebo tak nějak.Nevypadá zle ale výkony nic moc.Co jí říkáte vy?
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.00  18:22

« TOYOTA MR2

Pokud máte zájem o výměnu poznatků a informace z provozu vozidla TOYOTA MR2 zanechte vzkaz a e-mail
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.00  10:44

« Re: reklama

Čaaau Matine, s tou reklamou máš pravdu. Já jsem na to koukal taky s rozpaky, ale nevím kdo to dřív vyrobil, ale já jsem rozhodně viděl dřív reklamu na to Clio i když si myslím, že v tak krátém časovém odstupu by to neokopíroval ani jeden od druhého. Mohla to být jenom náhoda.?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.00  10:40

« Re: manuál

Měl bych na tu novější, ale to ti asi nebude moc platný co?
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.00  18:53

« reklama

Zda se to i vam nebo jenom me, ze reklama na nove Clio sport je napadne podobna reklame na novou Corollu? Trosku jiny scenar a postavy hlavni akter zaplat panbuch take jiny, ale jinak rebelsky stejny!
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.00  13:57

« manuál

Sháním manuál na Toyotu Corollu 1990. Nemáte někdo na prodej? Může být anglicky nebo německy.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.00  11:59

« F1 - TOYOTA

Tak panove toyota si najmula testovaciho jezdce a v roce 2002 do toho jde z ostra. Takze odhaduju prvni rok do tretiho mista ;).
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.00  09:19

« nová RAV

Četl jsem v nějakém časopisu, že ta slabší verze bude papat asi 6.5l to je až neuvěřitelný. Samozřjmě jsou to hodnoty které z nás by nikdo nedosáhl ;). Možná pan Lotus s kloboukem.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.00  08:34

« Re: nova MR2

TO Lotus:Ty mas satelit a oci??Kazdymu se libi neco jinyho, cim jezdis ty?Trabant, Skoda, seat?Ubozaky tveho razeni primo zeru
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.00  16:13

« Re: nova MR2

Nova MR2 je fakt cool, ale jeste veci pecka je nova RAV. 2.0 ma mit 4x4 a 100km/h za 10.3 to je dost slusny u takovyho auta a hlavne tam pry bude vic mista. Coz by bylo jedine dobre protoze v te predesle moc mista nebylo to uz na tom byl hur jenom kratkej Patrol. Tam to bylo fakt jen pro japonce.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…