TOYOTA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 07.06.00 18:27
« a ještě to: jkl
Nekupuj CarinuE, vyrobenou v Anglii, protože ty jsou těma anglánama strašně zmrvený. Ukazujou to i nové tabulky TUV, kde se CarinyE z počátků výroby v Anglii (myslím, že to je od roku 1996) umístily na 38. místě, což je neskutečné (nikdy předtím nebyla Toyota na horším než 8. místě. Její nespolehlivost můžu potvrdit, protože tatík jí má (r.v.1996, 1.6). Jezdí sice v celku hezky, i když už má ten zeslabenej motor (akorát ty dva roky, co snížili výkon ze 115 na 105 hp), jenže ve 20000 výměna kotoučů, ve 40000 opět, tentokrát už za japonské a ty už 100000 km držej. V 60000 výměna alternátoru. V průběhu 20000 - 80000 výměna všech "kostí" u stabilizátorů. A tak podobně, naštěstí se to všechno po... v záruce. Teď už je to prej ale v té Anglii v pohodě, protože vyházeli anglány a maj tam japonce a kritické díly dovážejí z Japonska, protože ty evropské jsou fakt dost nespolehlivé. Možná bych být tebou počkal do takového listopadu, kdy budou nové Avensis (s VVTi motorama) a lidi se začnou zbavovat prvních avensisů. -
"-- skrytý --" 07.06.00 13:14
« to cliff
Už jsem tu strašně dlouho nebyl, tak se zase ozývám. Čet jsem, že si chceš nechat "tunit" corollu - jsem známý odpůrce tuningu, takže ti to nedoporučuju, vzhledem k tomu, že snížíš životnost motoru, popřípadě když si to necháš uděla u mnohých firem u nás, tak snížíš i výkon, protože to většinou dělaj lidi který tomu prd rozuměj. Jediný, co se dá udělat s motorem u corolly (budu počítat 1.6tku, motor 4A-FE) je, (abys to nezrasil) vyměnit hlavu, vačky, ventily atp. a sání za vršek motoru 4A-GE, který se montoval do 1,6 MR2jek a coroll sr5. Pak to má výkon cca 130 hp - blok je u těchto motorů shodný, nevím, jak je to s pístama. Ale nemá smysl měnit části jednotlivě, tim to akorát zmrvíš, protože když se ten motor navrhuje, tak se nepočítají namáhání součástí jednotlivě, ale kombinuje se to i s okolníma. -
« Re: Corolla r.v. 1993
No 93 to už je ten předposlední model, (nepočítaje facelit) a to je moc hezkej auťák. Cena je asi přiměřená na to, že je to combi s výbavou, ale těžko ti tady někdo může radit když jsme to auto neviděly. Mě osobně prošlo poměrně dost coroll rukama a můžu ti jediný poradit hodně dobře prohlížej...všechno. Nejhorší je totiž to, co tady lidi zmršej protože nemaj prachy na údržbu nebo opravy, tak to "lepjej" jak se dá.