TOYOTA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

14.06.00  11:09

« stěrač

to Cliff: ten stěrač byl špatně nasazenej. Odšroubuj ho a pootoč o 1-2 zářezy po směru hodinových ručiček a zkus ho bez pokladaní na sklo.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  19:10

« Re: Supra 3.0 T

U sportovních Toyot není problém cena modelu, ale cena provozu a zejména cena náhradních dílů ve značkovém servise. Neplatí to u menších vozů typu Coroly, kde se dá leccos namontovat např. z Favorita a jemu podobných "aut" (I když to už samozřejmě není Toyota, ale podivný hybrid poskládaný z bůhvíčeho). U vozů 2.0 a výše to však platí na 100%. Prodejci ND vědí, že tyto díly nejdou vesměs ničím nahradit a proto drží cenu cca 2-3x vyšší, než např. ford. Pravda je ta, že originální díly jsou cca 1,5-2x kvalitnější než neznačkové ekvivalenty.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.00  16:13

« Supra 3.0 T

Mám možnost koupit Supru 3.0Turbo intercooler/r.v. 1990, kůže, targa, automat(bohužel), kdovíkolik najeto, klima, al.kola, vše za 85.000 Kčs. V Toyotách jsem úplnej analfabet-poradí někdo, jestli to má vejšku ? (vzhledem k výkonu se asi dá předpokpádat ,že se s tím jezdilo metodou MAXIMUM HORSE PÓÓÓWR). P.S. (chci prostě sportovní vůz nad 2.0 litry Turbo do 100.000). Dík, Libor.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 09.06.00  17:54

« Re: Destičky

Já jsem před cca 2 měsíci dával na Corollu brzdové destičky Textar. Stáli mě cca 742,- kč i s DPH a zatím jsem spokojen. Má na nich najeto cca 1.000 km a zatím se žádný problém nevyskytnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.00  12:53

« Re: Corolla z roku 1996

K cenam ND, jsou normalni jako vsude jinde a rozhodne kvalitnejsi!Prosim ty, kteri "kecaji" o cenach japonskych ND nesmysly, at toho prosim nechaji a dojdou si nejaky ND koupit napr do toyoty a do VW a potom at mluvi...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.06.00  08:58

Ta Corolla stala povodne 415 000.Musim to dat poriadne pozriet nejakemu odbornikovi.Na co si mam dat najvacsi pozor?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  23:45

Kolega presne takú má a skúšal som na nej aj jazdit je to určite lepšie alo Felícia 1,6.
    Zaplatil za nu 440000Sk tak sa tu všetci čudovali.
    Pozor výfuk mal hrdzavý po roku a disky a brzdové bubny po dvoch ale hrozne moc. Ale inak vobec žiadna závada. Ak by som chel ojetinu v benzíne by som to bral. Ale dufam že vieš aka je cena japonských ND
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  18:31

To auto je super a ten motor celkem staci 0-100 cca 12.Pokud to bylo koupeno v CR a nikdy nebourano tak mozna, myslim, ze by melo mit air bagy, to je ale jedno. Za tydle penize to kup pokud je to ve 100% stavu.Jinak auto je to dobry, je se mi zda trosku drahy 200 000 by bylo lepsi.Kolik u vas stoji novej model?A jesli se nepletu v te dobe byla do SR dovazena auta do 1.5l bez cla tak by melo byt opravdy levne...
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 08.06.00  16:04

« Corolla z roku 1996

Dobry,
    obraciam sa na Vas ako na odbornikov na Toyoty. Kupujem Corollu vyrobenu v polovici roku 1996 a predanu 10/96.Najazdenych 79000 km.Motor 1,4 - 55kW.Sportovy vyfuk,nejaky ten posilovac riadenia,elektricke stahovanie okien,...proste slabsia vybava.Auto bolo povodne kupovane u autorizovaneho dovozcu,u neho pravidelne servisovane(existuje servisna knizka),potom na protihodnotu prenechane.Cena 240 000 Sk.Odhliadnuc od ceny by som rad pocul Vase nazory na kupu tohto vozu,na co si mam dat pozor,co si mam skontrolovat,na co su tieto vozy tohto rocniku haklive atd.Dalej - vykon 55 kW sa mi zda akosi malo,mate s tymto motorom nejake skusenosti?
    Poprosim Vas o rady bud na lubo@cyberspace.sk alebo priamo sem.
    Dik.
    -Lubo-
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  13:14

« Re: tak všeobecně

s tím tuningem jsi mě trochu odradil, asi se na to fakt vykašlu a koupím něco silnějšího. kde by se dala u nás sehnat přeplňovaná corolla ? (pokud vůbec). a za kolik ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  00:00

« Re: TOYOTA =FUJ,FUJ

Trošku by sa mohla Toyota zamyslet nad cenami a ponukou motorov. V ponuke motorou sú to največší žebráci! Chýbajú motory s poriadnzm výkonom .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.00  18:27

« a ještě to: jkl

Nekupuj CarinuE, vyrobenou v Anglii, protože ty jsou těma anglánama strašně zmrvený. Ukazujou to i nové tabulky TUV, kde se CarinyE z počátků výroby v Anglii (myslím, že to je od roku 1996) umístily na 38. místě, což je neskutečné (nikdy předtím nebyla Toyota na horším než 8. místě. Její nespolehlivost můžu potvrdit, protože tatík jí má (r.v.1996, 1.6). Jezdí sice v celku hezky, i když už má ten zeslabenej motor (akorát ty dva roky, co snížili výkon ze 115 na 105 hp), jenže ve 20000 výměna kotoučů, ve 40000 opět, tentokrát už za japonské a ty už 100000 km držej. V 60000 výměna alternátoru. V průběhu 20000 - 80000 výměna všech "kostí" u stabilizátorů. A tak podobně, naštěstí se to všechno po... v záruce. Teď už je to prej ale v té Anglii v pohodě, protože vyházeli anglány a maj tam japonce a kritické díly dovážejí z Japonska, protože ty evropské jsou fakt dost nespolehlivé. Možná bych být tebou počkal do takového listopadu, kdy budou nové Avensis (s VVTi motorama) a lidi se začnou zbavovat prvních avensisů.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.00  18:15

« ještě to: Martin

"lámací" rok u Coroll byl 1992, měsíc červen přesně - mám totiž jednu koupenou v červnu, vyrobenou v dubnu a někdo občas nemůže pochopit, že mám ještě ten starší model
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.00  13:17

« tak všeobecně

Co řikáte tomu, že si žaponci už deset let soukromničej a pro sebe si od 91 dělaj corollu 1.6 turbo (170 hp/208 Nm/ 6,2 s na 100 / max cca 245 km/h) a 1,6 VVT-i 20V 156 hp /cca 190 Nm - ale ta se dávala i do CarinE GTi ve Švýcarsku...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.00  13:14

« to cliff

Už jsem tu strašně dlouho nebyl, tak se zase ozývám. Čet jsem, že si chceš nechat "tunit" corollu - jsem známý odpůrce tuningu, takže ti to nedoporučuju, vzhledem k tomu, že snížíš životnost motoru, popřípadě když si to necháš uděla u mnohých firem u nás, tak snížíš i výkon, protože to většinou dělaj lidi který tomu prd rozuměj. Jediný, co se dá udělat s motorem u corolly (budu počítat 1.6tku, motor 4A-FE) je, (abys to nezrasil) vyměnit hlavu, vačky, ventily atp. a sání za vršek motoru 4A-GE, který se montoval do 1,6 MR2jek a coroll sr5. Pak to má výkon cca 130 hp - blok je u těchto motorů shodný, nevím, jak je to s pístama. Ale nemá smysl měnit části jednotlivě, tim to akorát zmrvíš, protože když se ten motor navrhuje, tak se nepočítají namáhání součástí jednotlivě, ale kombinuje se to i s okolníma.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.00  14:49

« Bez nadpisu

Ve sve tride.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.00  14:47

« Re: Toyota Previa

V MFDnes (17.5.2000) vysla recenze v rubrice "Nova stara auta". Ma povest jednoho z nejkvalitnejsich a nejspolehlivejsich aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.00  13:28

« Toyota Previa

Zdravim, nevite nekdo, kde bych mohl najit nejakou recenzi na ojeta auta o modelu Toyota Previa? Dik za info.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.00  12:56

« Destičky

Budu muset koupit nový destičky.Máte někdo zkušenosti s neoriginály?Zajímá mě cena a kvalita.Nebo je nejlepší koupit originál bez ohledu na cenu?
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.00  09:04

« Bez nadpisu

Při větším dešti a stěračích puštěných naplno mi za jízdy pravý stěrač v dolní poloze pokaždé pořádně bouchne asi do rámu nebo co. Nevíte náhodou někdo, čím to je ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…