TOYOTA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.04  10:30

« Stary avensis

Caute, mam moznost kupit avensis 2.0 s 3S-FE motorom (cize nie VVTi) ma najazdenych 100tis km, servisovane v ppc v bratislave. Na co by som si mal dat pozor ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  11:09

« Re: TOYOTA - 2. nejprodávanější značka na světě

no ak GM bude dalej pokracovat nielen v uvahach ale aj v cinoch, mozno dovtedy kym dojazdim LC tak sa budu dat minimalne servisovat v cz/sk. Opel uz teraz je schopny objednat datasheety do TIS a EPC (servisna aplikacia a naplikacia na nahradne diely) pre vacsinu vozidiel GM. Sklad ND pre opel vo viedni uz vie objednat aj diely na chevrolet, ku cadillacu daleko nebude. Len aby escalade bol ako model pre europu = normalny dovoz dovozcom a nie indivindi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  11:02

to skdd: ta spotreba neni spatna, hlavne k tomu Escalade jak to bude se servisem? Mel bych z toho trochu strach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  10:54

navigator? ja neviem, fajn auto ale tie sedacky mi prisli take bezpohlavne, zle sa mi v tom sedelo smykal som sa. Na obranu navigatora treba povedat ze to bol modelovy rok 2000, myslim :-) Spotreba? Kombinacia mesto/teren, 11 litrov, je to automat. Vsetci hovoria, ze je to malo ja hovorim, ze staci vediet jazdit s automatom. K tomu odpruzeniu, toyota ma aj nastavitelne ale to mi zavanalo moc elektronikou a problemami (okrem toho nebolo skladom, teda bolo ale v otrasnej farbe)... A za escalade som vsetkymi 10timi, vo verzi EXT :))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  10:48

to Skdd: to se docela divim, ze je to auto rozvrzany, Toyota dela velmi kvalitni auta. Ale holt je to neco za neco, LC 120 ma ram, takze holt jsou ty vibrace trochu vetsi. A motor je takovej hlucnejsi i v ty RAV-ce. Jinak ta LC-120 je krasna. Zkus priste treba Cadillac Escalade nebo Lincoln NAvigator. Jinak taky hodne dela vzduchovy odpruzeni. Co spotreba jak vychazi?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  10:43

yo! a miesta je tam tak akurat :-) ja by som povedal, ze je to vhodne auto do mesta :-) Zatial som nalozil vsetko a nemal som problemy aj ked v jednom pripade som bol aj so sklopenymi sedadlami kratky (extremne dlha krabica od plazmy)...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  10:41

no chalani neviem neviem ci sa bavime o tom istom LC ale ja mam J120 a ziaden zazrak to nie je. Urcite je to poctivo vyhotovene auto ale... 5000km a vrzganie interieru to som nemal snad ani na corse, optitronova pristrojovka je fajn pokial nesvieti slnko spoza chrbta. Ano da sa vyhulit podsvietenie na maximum ale potom vecer ho musim stiahnut. Motor (3.0D) funguje bez problemov, ma silu ale je hlucny a to poriadne. Viem, ze to nie je osobak a nieco mu tolerujem ale nabuduce uz iba benzin. Pokial nejazdite prevazne v terene kde krutiaci moment je pre vas vsetko tak jasnym vitazom je benzin. Zopar detailov by som vyriesil inak (napr. zadne dvere by som bud otvaral hore alebo rozdelil na dve casti). Co ma najma hneva je nemoznost objednania ostrekovacov svetlometov. Bud ma predajca klame alebo sa to naozaj neda. Nehovoriac o tom, ze J120 svieti mizerne. Nemoznost xenonov si viem vysvetlit tym, ze H4 sa lahsie meni ako vybojka a najma je dostupna na kazdej pumpe ale podla mojho nazoru na svetlach mohli zapracovat. Na druhu stranu toto auto s dobrymi pneu je v terene radost, na ceste tiez nerobi hanbu (150kmh cestovna rychlost pri rozumnej spotrebe). Ako som vsak uz povedal nabuduce LC100, 4.7V8 :-) Pokusy z naftou su uz za mnou
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  08:16

To STAVROS: To víš, RAVka není Lancruiser. Tak jsem si před pár lety sednul do SangYong Musso a myslel jsem si kolik v něm bude místa. Býl jsem truchu zhýčkaný Lanďákem a když jsem viděl vnitřní protor Mussa, tak jsem dostal klaustrofobii. Když jsem si teď kupoval Avensise, tak jsem lehce váhal mezi RAVkou, ale ta je vhodnější spíš pro lidi, co jezděj trochu v terénu a já jezdím zejména po silnicích (i když nekvalitních). Každopádně je v RAVce velice příjemné svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  07:25

i me se toyoty libi hlavne ty typu Land Cruiser, avsak jsou tak trosku mimo muj dosah. Tak jsem si zkousel novou Ravku a je docela uboha. Sednul jsem si dovnitr a bylo tam mista jak ve fabii. A to za ni chtej milion. Zvenku to vypada jak kus auto a uvnitr je to ubohost. Dost me to nastvalo. Je tam tak o pulku min mista nez v Avensisu. Tak asi jako v ty Corolle.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.04  22:56

« TOYOTA - 2. nejprodávanější značka na světě

Tak jsem koukal že už Toyota předhonila i Ford. Osobně se divím, že má v ČR Toyota stále tak slabé zastoupení. V Německu jí už přišli na chuť a to jsou Němci zatraceně ujetí na ty svý pixly :-)) U nás to zřejmě ještě nejaký čas potrvá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.04  00:00

« Re: AUX na radiu v LC

Nevím, ale nepředpokládal bych - Toyota dělá všechno elektronické příslušenství typu rádio, navigace apod. na nějaké své "síti", které přezdívají Toyota-LAN (jak jinak ;o) ) a jdou do toho zapojit jen další přístroje Toyota a nic jiného.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.04  21:52

« sraz toyoty

14.2.2004 se má konat opět sraz Toyotaclubu!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.04  10:48

« AUX na radiu v LC

nemate niekto popis konektorov na radiu (fakt neviem oznacenie) v novom LC90 (j120). Jedna sa o radio/tape/cd changer. CO ma konkretne zaujima ci ma linkovy stereo vstup.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  01:56

« Re: 3.0D v novom Landcruiseri

Na oficiálních stránkách ne (tam to mají vždycky až poslední), ale u některých prodejců visí plakáty, že "nový Avensis již od 555900" nebo tak nějak je ta cena...rozhodně pod 600tis.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.12.03  20:41

Kde si videl, ze Avensis siel dole s cenou? na oficialnej stranke Toyoty ziadna akcia na Avensis nie je...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  11:34

STAVROS: mě tedy u nás (vzhledem k platům) přijdou všechny ceny trochu mimo ;o) Ale pokud jde o cenovou strategii Toyoty, tak po uvedení "nového modelu" jsou ceny extrémě vyšponované a časem (cca během 3-5 měsíců) jdou hodně dolů - viz třeba Avensis (dneska je nejlevnější cca o 50tis. levnější), Corolla a starší RAVka taky. Ovšem to záleží na tom, jak se ti chce čekat. Třeba se do té RAVky zblázníš taky a budeš jí chtít prostě hned ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.03  07:19

to nasrot: tak si me prekecal jeste ji vyzkousim, jde mi i o spotrebu, nechce se mi jezdit za 13l benzinu. Ta KIA Sorento jak pises neni spatna, ale je tam takovy gumovy razeni, moc mi to nesedlo. Jinak v takovy ty hezky verzi s rozsirenejma blatnikama stoji 950 000, to uz bych ukecal i Terrano vevnitr snad i s kuzi. Holt dle myho je ta cena trochu mimo. Avsak u nas se na ni ceka 9 mesicu, coz hovori za vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  02:17

STAVROS: to máš tak - buď chceš něco spíš na silnici (tedy rychleji jedoucího) nebo něco spíš do terénu. Naftová RAVka je spíš do terénu, benzínová spíš na silnici. I když jak jsem jel s tou novou dieslovou, tak mi nijak výrazně líná nepřišla, i když je fakt, že jsem do ní přesedal z oktávky 66tky, ale taky je fakt, že by měly mít tyhle dvě auta dle papírů podobnou akceleraci, tak ovšem RAVka je proti té oktávce učiněný ďábel. Korejci jsou na tom prý dneska už líp i co se týče spolehlivosti (asi jako průměrné evropské auto) a co se týče designu, tak se mi mnohé jejich věci dost líběj (třeba to SUV od Kia nebo Daewoo Lanos apod.). Asi poradím jen poslední věc - jdi si všechny ty auta projet a uvidíš. A pokud jde o místo v RAVce - velká není, ale na to jak je malá zvenku, tak uvniř je obrovská. Ovšem hodně taky dělá pocit z jízdy a v RAVce jsem si vždycky připadal jak ve stíhačce - okamžitě reaguje na jakýkoliv řidičův impuls.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.03  14:36

« spotreba v 3.0D4

zatial prvych 1000km, stale iba mesto, spotreba 11. Na automat a taku kravu to nie je zle. Trosku sme sa boli poprehanat so psom v bahne, spotreba o moc nevzrastla.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.03  08:46

me se zda ta RAV-ka hodne mala, co myslis? Ten Terracan je jakoby o tridu nad nim. Zase spolehlivost Toyoty je znama. Ale bojim se, ze ten 85 kW naftak nebude v RAVce moc velkej dravec.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…