TOYOTA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: to našrot
Důvody jsou dva: zvuk a výkon (oba poměrně stojí za to). Firmy jako Remus, Laser, Lorinser, AMG, Irmscher,... mají vývojová oddělení, která spolupracují s výrobci. Uvědom si že i pro automobilky je to kšeft - nová kára musí bejt co nejlevnější, aby byla konkurenceschopná, tak tam nedaj nerez vejfuk (3x dražší). Ale ví že jsou lidi co si ho rádi koupí. Tak s ladičema spolupracují .
No a ten tvůj ideálně navrženej sériovej vejfuk je kompromis (na horší palivo, zvukový normy ve všech možnejch státech, hlučnost vůbec atd......). No a tom je tuning prakticky vždy. Zrušíš kompromis za cenu zlepšení jedné vlastnosti na úkor druhé (třeba i spotřeby, komfortu či životnosti). Jo a u nás se drtivá většina tuning firem zabývá montaží profi navrženejch dílů, a na to fakt nepotřebuješ technické vzdělání větší než automechanik. A ti co se vývojem zabývají (Krámský, Bervid a pod.) mají zkušeností ze závodního sportu na rozdávání. Tím končím polemiku na téma tuning, opouštím tohle fórum a vyzývám všechni příznivce sportovních modelů Toyoty: pokud se chcete občas někdy srazit, pokecat, vyměnit názory, pak sledujte disk. fóra na autotuning.cz a autohifi.cz. Menších akcí se za rok uspořádá poměrně dost. Protože jak to vypadá, tak rozumnej Toyota club tady není. -
"-- skrytý --" 02.12.00 14:58
« Re: to našrot
Mě je víceméně fuk, co si s těma autama děláte, to je vaše věc, ale řekni mi jediný rozumný důvod, proč měnit ideálně spočítaný sériový výfuk za nějaký odhadnutý "laděný"... Další věc je, že 90% lidí, co se "tuningem" zabývají vynechali potřebné kapitoly technického vzdělání a tím pádem si ten motor znovu nepřepočítají (taky bych chtěl vidět člověka, který bude bez potřebných detailních údajů od výrobce - co je jak původně namáháno apod. - přepočítávat nejdřív originální motor a pak ten upravený...).
P.S. Ještě, než jsem se o těch autech něco dozvěděl, tak jsem si taky myslel, že je "tuning" dobrá věc, ale hlubším studiem se neustále přesvědčuji o tom, že je to fakt hovadina.
Sorry, že jsem si splet model, zapomněl jsem, že do té řady patří ještě Celica Supra. -
« to našrot
Tak teď už to chápu - někde ve starších příspěvcích jsem se dočet,že jsi zarytý odpůrce tuningu. Když v každém druhém příspěvku od tebe čtu, jak při šetření tvojí (či otcovo) Cariny 1.6 dokážeš jet za 5 či méně litrů, tak jsem doma.
Kdepak, moje oblíbené stránky jsou: autotuning.cz, auto-tuning.cz, tuning.cz, vwclub.cz, bervid.cz; autohifi.cz. A akce jako Drag Race, Autoshow, Brno tuning, ESSEN. -
« Re: to prcek007
Radost mi fakt nekazíš:
-nevím proč myslíš, že výměna sériového výfuku za pořádnej tuningovej laděnej po celý dýlce je "pokopání chudáka". Super zvuk + trochu výkon. Totéž sportovní kit přímého sání (mimichodem to mám i na svém MB123/300D).
Čip (přeprogramování řídící jednotky) dává dost výkonu a boost control je celosvětovej název pro elektronickou regulaci plnícího tlaku turba (prostě otočnej potenciometr vedle řadičky - výhoda, že vyšší výkon používáš jen když chceš).
Ty výkony co píšeš má Supra MKIV (slovy čtyři) (r.v. 93-98). To je twin turbo. Já mám "bohužel" tu starší, ale zase za ty prachy..... Ta měla ve standardu 175kW = cca 240PS.
Jinak aby jsi věděl o čem se vůbec bavíme, tak mrkni alespoň na :
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
"-- skrytý --" 30.11.00 15:47
« to prcek007
Nechci ti kazit radost, ale řekl bych, že tím "vylepšováním" to auto dost pokopal chudáka (hlavně tím výfukem - jinak bokem: co nazýváš boost control?)... Jinak jestli máš na mysli opravdu Supru MKIII, tak ta má v turbu 333 hp sériově a taky sériově za 4.5 s stovku... -
« Re: Žije Toyota Club ???
Jo letadlo to je, známej - předchozí majitel do toho nacpal dost peněz, takže je půl práce hotovo: čip + boost control, K&N filtr, roura Remus. Údajně 300 PS. Chci to někde nechat změřit na brzdě, nemáte s tím někdo zkušenosti? (kolik peněz, kde jsou nejlepší, ...). Už se těším na jaro :-).
Jinak Lexus 200 má 110kW, s tím opravdu závodit nemůžeš a ta elasticita je dána právě těmi 6 hrnci. To je jako 320i. Nedám na 6-válce dopustit - je to paráda. Ten novej má bejt ve stejný třídě jako 200? To by už bylo zajímavý.
Chtělo by to klubový stránky - fotky, info o srazech, tipy&triky. Takhle ve fóru ledacos přehlédneš.
Toyotám zdar (a sportovním zvlášť). -
« brutální Lexus
Slyšel jsem hodně velkou chválu na IS 200. Já jsem sní tak trochu opovrhoval protože na šesti válec mi přišlo, že to auto má strašně malé zrychlení (9.5), ale elasticita je u něj prý bezkonkurenčí. Zeptat se chci na něco jiného, jestli nevíte někdo o novém modelu lexusu s motorem 3.0l? díky předem
-
« Žije Toyota Club ???
Zdravím všechny T. příznivce.
Po asi 2 letém obdivování Supry 3. generace 3.0 Turbo jsem se stal jejím majitelem.
Hledel jsem na netu nějaký český T. club a objevil jsem tohle disk. fórum. Žije club i normálně (vlastní www, srazy...), nebo jenom tady?
Četl jsem že snad byly i nějaké 2 srazy.
Jak jsem pochopil, tak to inicioval (iniciuje ?) Martin Dušek (doufám, že si to jméno pamatuju dobře). Rád bych mu pomohl, aby se to trochu hýbalo. Je mi jasné že Supra není tak časté vozítko, ale dohromady s Celicami a MR2 by to už mohlo být zajímavé.
Díky za všechny odezvy.
-
« Odfouknutá lišta
Kdo má starší CARINU E( do cca 92 ) tak ať si kontroluje upevnění plastovélišty předního skla.
Protijedoucí truck mi ji nárazem větru odloup jako perníček a na šrotišti jsem dostal informaci že takových nešťastníků se tam po náhradní liště poptává více.
Šla by nějak "nová" až ji seženu víc fixovat?
Kdo mi dá tip jak ten kousek plastu sehnat pod 1000 Kč?
Kuptemi ji někdo na šrotišti v Němcích ... dík!