TOYOTA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.03  16:52

« Re: new avensis

urcite. ako nova primera. +100 tisic od starej.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.01.03  09:41

« Re: new avensis

Inak tiez o nom premyslam, ale az o dva roky :(
    Bolo by fajn, keby sa cena napr. 1.8 udrzala na urovni sucasneho modelu 2.0. Ale skor predpokladam, ze ceny sa budu pohybovat ako pri Mazde6.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.03  22:53

« Re: potrebuju help znalcu

:o))) teď jsem si teprve všim, že odpovídám na rok starou otázku... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.03  22:51

« Re: potrebuju help znalcu

Je tam jedno turbo pro nízké otáčky a druhé pro vysoké otáčky - tedy dá se to nazvat sekvenční.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.03  20:41

« sraz toyoty

více na www.toyotaclub.wz.cz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.03  19:11

« new avensis

co hovorite na novy avensis? v akych cenovych relaciach sa bude predavat? mate niekto informacie?
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.02  20:28

« potrebuju help znalcu

jaky typ turba ma supra mkiv TT?je to nejaky sekvencni,nebo sou tam dve klasicky turba?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.02  17:22

« Re: to našrot

pošli jak velký chceš a napiš cenu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.02  13:57

hele, jak velké ti ty fotky můžu poslat (1024x768 nebo až 2048x1536 (cca 1,4 MB))? Mě je to naprosto fuk, já jen jestli to budeš stahovat modemem, nebo rychleji. Akorát nemůžu odeslat e-mail větší než 8 MB...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.02  19:52

beru na vědomí,a hlavně napiš jakou cenu si představuješ????
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.02  23:07

jasně, jenže já to musím nejdřív nafotit a ten dotyčný, co mi měl půjčit dig. foťák (myslel jsem, že to bude rychlejší než vyfotit normálně a vyvolat...) mi ho ještě bohužel nepůjčil - příští týden ti to pošlu. Promiň.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.02  18:34

tak když někdo chce prodat tak prodává a .....
    ozveš se ???????
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.02  13:45

Já potřebuju jednu prodat, tak kdybys měl zájem. Krátký popis: sedan, vínová metalíza, 1.6 GLi + klimatizace, uvedena do provozu 3/97, servisní knížka + můj soukromý seznam problémů atp. včetně rok sledované spotřeby, najeto 170tis. km, veškeré anglické problémové díly byly v záruce vyměněné za japonské - auto jezdí už cca 110tis. km bez poruchy. Bude potřebovat během příštích tak 20-30tis. km novou spojku. Má z pražských parkovišť lehce ťuklé oba zadní blatníky (tak lehce, že když je špinavá, tak to není vidět). Technickou má do června (asi) 2003. Pak ještě má ztvrdlé tlumící gumičky u uchycení stabilizátorů, což je akorát slyšet na kostkách. Kdyžtak můžu udělat pár fotek či krátké AVI a poslat. Pokud máš zájem, tak pošli e-mail na nasrot@post.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.02  19:58

zdravím všechny,chtěl bych zakoupit Carinu E
    poraďte na co si dát pozor
    díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.02  16:21

Ale to nejde o polohu těžiště, ale o jinak působící setrvačné síly, jak jsem psal níž - jejich působení samozřejmě jinou tuhostí podvozku změníš. A pozn.: nepůsobí do těžiště, ale z těžiště (nebo kdekoliv jinde na své nositelce, ale počítat a kreslit to z těžiště je úzus) a těžiště není rozložené, ale je to bod. A dále - pro jízdu není vůbec podstatný koeficient tření (pokud mě náhodou nezjímá spotřeba), ale součinitel adheze a ty se velmi liší - takže síla na vozovku se nepřenáší třením (to bys daleko nedojel), ale adhezními silami. Třením se přenáší akorát při smyku.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  10:24

« to našrot

Tvůj výpočet neakceptuje realitu, ale statickou polohu na parkovišti. Pro podstatné vlastnosti podvozku je důležitá vzdálenost těžiště od roviny, jež tvoří čtyři body styku pneu s vozovkou, ale ne v klidovém stavu, ale právě v tom zatížení daném vektorovým součtem sil při průjezdu zatáčkou, který působí právě do těžiště. Ve finále tuto výslednou sílu musí umět dokázat přenést plocha průmětu součtu bodů styku jednotlivých pneu s vozovkou pomocí tření právě na vozovku, která je dána právě rozložením těžište a konstrukcí náprav. Zjednodušeně řečeno, podstatná je hmotnost vozu, rychlost vozu, poloměr zatáčky, poloha těžiště, rozvor, rozchod, konstrukce náprav, šířka pneu, koeficient tření mezi pneu a vozovkou, síla nutná ke stlačení jednotlivých kol do podběhů daná součtem tlumič+pružina+stabilizátor.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  23:47

panvoe,tady uza si nebudu prispivat,pripadam si jak na prednasce:-)
    ale jenom se vyjadrim k tomu podvozku.
    treba impreza MY01.Je o ni vseobecne znamo,ze je nedotaciva.a da se to vyresit pouze montazi zadniho stabilisatoru a hned se stava neutralni.a kdyz se koupi jine tlumice tak neni problem udelat z nedotacivy silne pretacivou.a ja to muzu potvdit,jestli sem se seriovkou i s "poladenou" verzi a fakt to tak je..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.02  19:35

« Re: Nova Calica

mě se docela líbí ten "PickUp"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.02  19:34

Ano, výška se změní i citelně. Ale posun vpřed a vzad vůči zemi je zanedbatelný - např. pro třeba ideální těžiště uprostřed auta, snížení zadku oproti předku o 20 mm, rozvoru 2400 mm (příklad, nic konkrétního) dosáhneš snížení těžiště sice o 10 mm, ale dozadu se ti posune jen o 0,042 mm, což není pro dané rozměry ani tolerance (ta už bude minimálně ve velkých desetinách mm), takže o tom se vůbec nedá mluvit jako o posunutí těžiště.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.02  17:47

« Nova Calica

Tady v Anglii jich jezdi spousty, u nas jsem je jeste nevidel... Docela pekna, takova hranatejsi!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…