TOYOTA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 13.03.03 23:12
« Re: Toyota Carina Mark II, 2.0, r. v. 1998 - porucha
A jakého typu to klepání je? Jako na dutou plechovku, kov na kov, ostré, tupé...? Může to být v podstatě cokoliv. Na ty vymezující podložky bych to moc neviděl, ty by cvakaly do zahřátí motoru. Běh na 3 válce bys poznal tak, že by ti to jelo jako 1,3jka felda (prostě nereagovalo by to na plyn tak jak má) a zvuk by byl trochu hlubší při větším zatížení. -
"-- skrytý --" 13.03.03 11:14
« Re: Toyota Carina Mark II, 2.0, r. v. 1998 - porucha
Nejspise jde o opotrebovany "hydrostel", ktery vymezuje (ma vymezovat) ventilovou vuli. Tech hydrostelu je tam stejny pocet jako ventilu a prakticky se neda zjistit, ktery z nich zlobi. Proto se meni vzdy cela sada a to je uz poradna financni rana. Pokud se to vsak projevuje pouze kratkodobym cvakanim po nastartovani, vubec bych to neresil. -
« Toyota Carina Mark II, 2.0, r. v. 1998 - porucha
Ahoj všem,
prosím o radu. Především v zimě po startu a tak ještě 2 min. po něm se ozývá z motoru lehké klepání... Neběží jen 3 válce? A co s tím? Vítány jsou i užitečné rady a tipy a technické údaje, či odkaz na www stránky. DÍKY. Radek.2002@post.cz -
« Toyota Carina E 2,0 GTi
Tak jsem se rozhodl, ikdyz bylo tohle auticko vyrobeno v Japonsku (dle VIN) odradila me nejasnost ohledne roku vyroby (Toyota Motors Czech rekli ze v 92 a prodejce tvrdil ze 95). Nakonec jsem si poridil Hondu Civic 1,5. Po prvnim majiteli se servisni knizkou atd. Toyota se mi sice libi vic, ale bohuzel. Vsechny jsou v Cechach a pro me neni realne jet do Cech se mrknout na auto a pak jet zpatky do OV. Presto vsem dekuji za vsechny rady ktere me provadeli pri vyberu auta. Diky moc. -
"-- skrytý --" 10.03.03 21:50
« Re: Re:
Závady "anglických" Toyot se v rámci záruky řeší výměnou porouchaných dílů za obdobné, ale "made in Japan". Pak je klid. Smůla ovšem, když se něco původem "made in Europe" porouchá po záruce. Zdroj informace: značkový servis Toyota (nikoli v ČR). -
"-- skrytý --" 08.03.03 17:35
« Re:
Myslím, že všechny éčka jsou vyrobené v Anglii, stejně jako Avensisy. Teoreticky by měl VIN začínat SB1 - to je kód Anglie. S jejich poruchovostí to bylo většinou tak, že všechno, co bylo vadné, odešlo v záruce a pak je to v pohodě - aspoň takovou zkušenost mám já a co jsem tak slyšel. Nové Avensisy už jsou prý opět se spolehlivostí na stejné úrovni, jako japonské Toyoty. -
-
"-- skrytý --" 04.03.03 20:15
« Re: Carina e 2,0 GTi r.v. 95 170 ps
Tak od toho bych raději dal ruce pryč,koukni se raději na nějakkou koupenou u v čr.Podle mě je lepší si trošek připlatit a mít jistý původ.
Pokud by jsi chtěl dal bych ti dobrej tip kde jsem to koupil já a jsem myximálně spokojenej.
Moje bylo po prvním majiteli a servisováno v Toyotě,taky kupní smlouva byla pro mě výhodná,žádné zbavování odpovědnosti prodávajícího ale záruka a solidní jednání.Taky o ceně se tam dalo docela schopně jednat.
Prostě jsem byl spokojen a mohu jen doporučit. -
Diky za info. Tu co mam v oku je za 130 000,-. Nejde mi o zihadlo na silnici ale starsi vuz ktery je spolehlivy. Tak jsem se zameril na Japonce a Toyota to vyhrava. Byla to nahoda ze jsem ji objevil, zrovna ji dovezli takze nema jeste papiry. Omrknul jsem ji a vypada zdrave (plecharina, tesneni,atd) Ale ted procitam celou Vasi diskusi a mam strach o to kde byla vyrobena. Psal jsem i na Toyotu do Prahy tak snad se ozvou. JInak diky moc za Tvuj prispevek. -
"-- skrytý --" 04.03.03 06:49
GTI bych osobně nabral,je to sice trochu ostřejší ale jistě na výkon motoru,mám 2,0i a jsem max spokojenej.ZÁLEŽÍ ČEMU DÁVÁŠ PŘEDNOST.U toho dvoulitra se spotřeba pohybuje od6-10 lt,ale to záleží na stylu jízdy.Můj rekord je 5,45,ale to už snad nebyla jízda.K ceně se ti nedokážu vyjádřit, záleží na výbavě a td.Tento model jsem u nás moc neviděl tedy hodně málo.Znal jsem jednoho člověka,který ho vlastnil a ukradli mu ho.
Já osobně bych radil koupit pouze 2,0i ale rozhodnutí je jen na tobě .Ceny r.v.95 se pohybujou od 140-180 tkč podle stavu a td.
Nejlépe kup made in Japan!!!!!!!!!!
Taky se dělaly ve francii ale to byly takový dosti holý kusy a moc jich třaky nebylo. -
« Carina e 2,0 GTi r.v. 95 170 ps
Mam v planu koupit Toyotu Carinu e 2,0 GTi. Potreboval bych nejake (jakekoliv) informace k tomuto modelu. (spotreba, kde sehnat manual, atd). Je to dovoz z Nemecka Tak by zajimalo jak zjistim misto vyroby (Cetl jsem z snad z Anglie nebrat). Diky za jakoukoliv odezvu