TOYOTA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.03  17:58

« Re: Toyota Avensis

Tak jsem se koukal, abych se ujistil a neujistil jsem se :o) Ten starší (bez čirých předních světlometů) vážně ještě VVTi nemá, ale narozdíl od CarinyE se vrátil výkon na skoropůvodních 81kW (CarinaE měla v počátcích 85kW).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.03  20:40

« oznámení srazu

Sraz se bude konat 24.května v sobotu od 11 hodin.
    Brandýs nad Labem Stará Boleslav za vesnicí Lhota na Jezeře Lhota
    Obvyklý program srazu:
    - seznámení se mezi sebou
    - diskuze o klubu
    - slalom mezi kužely
    - spanilá jízda
    - posezení u pozdního oběda.
    - jo a pokud mate něco naprodej tak to vemte sebou a udělejte si BURZU
    Případně, kdyby někdo měl nějaký nápad čím obohatit program může se ozvat na toyotaclubb@seznam.cz
    Kdo bude chtít přijet tak hlavně nezapomeňte sebou dobrou naladu a hlavně si zařiďte volno :))).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  15:44

to našrot: jsi si jistý, že od počátku byla ta 1.6 VVT-i? Mně se to nějak nezdá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.03  23:30

Z hlediska spolehlivosti by na tom měl být podstatně lépe, než CarinaE. 1,6tka v Ečku nebyla sice nic moc, ale slušně se s tím jezdit dalo, Avensis má už VVTi, takže dynamika bude lepší (ale asi víc než CarinaE s 1,6tkou taky nepojede - tedy max. 220 dle tach., 0-100 se dá udělat s Carinou pod 11s papírových). 1.8mička nemá smysl - má jen o asi 5kW víc než 1,6tka a ještě není VVTi - a samozřejmě víc žere, v dynamice jízdy minimální rozdíl. Pokud jde o korozi - jezdím 11 let starou Corollou, většinu času strávila venku případně pod střechou (v neuzavřené společné garáži) a teprve loni jsem se od dveří dozvěděl, co je to počátek koroze ;o) - tyhle Corolly mají všechny problém s odváděním vody z předních dveří, takže v zadních rozích začínají "kvést". Takže předpokládám, že Avensis by na tom měl být podstatně lépe (myslím, že už na něj dávali 12letou záruku proti korozi, ale nevím to jistě). A na závěr: nafťák nebrat - starší je líný, nový je lepší, ale prostě to není ono - japonský benzíňák je japonský benzíňák.
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.03  22:30

« Toyota Avensis

zdar všichni

kámoš si chce koupit "nové" auto. Toyota Avensis (r. v. 97-99) je jedním z horkých favoritů. Mohli byste napsat své zkušenosti s tímto autem?

Na co si dát při koupi pozor?

Jaká je nejlepší motorizace, respektive stačí ta 1.6 na běžné ježdění?

Jak je na tom toyota s antikorozní ochranou, odkdy je pozinkovaná karoserie?

Byl by problém s přihlášením, pokud by si nechal dovézt ze zahraniční 1.8?
    A co ten 2.0 diesel, jak je na tom

Diky za příspěvky

Honza (wbi@seznam.cz)

P. S. Psal jsem podobný dotaz i na toyotaclub.wz.cz, takže pokud chodíte na obě stránky, omlouvám se za duplicitu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.03  19:35

« Re: Dlohodobý test Avensisu NG ? ANO či NE ???

Tak s tou bederní opěrkou jsi mě teda zmát - vím, že když jsem jel tím 2litrem, tak jsem s něčím hnul a hnula se bederní opěrka, ale že by to nebylo tou pákou ale něčím jiným..nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.03  10:50

« Re: prosím o radu

Viz rubrika "ABS".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.03  06:25

« prosím o radu

U Toyoty cariny mi po 50km prokřupne ABS rozsvítí se kontrolka a ABS přestane fungovat. Nechal jsem auto vychladnout a vše opět fungovalo.Po ujetí asi 50 km se vše opakovalo. Poraďte co s tím díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.05.03  21:37

1,8 nema nastavitelnu bedernu opierku a pokial viem, nema ju ani 2.0, ale na vlastne oci som to videl iba v 1.8. Je tam sice podobna paka ako ta na zmenu vysky sedadla (hned vedla), ale ta by mala sluzit na zmenu sklonu operadla.

Ja sedim dost daleko od volantu - som tak zvyknuty :), to bude asi v tom. Vkazdom pripade je tam miesta dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.03  19:43

Lubos1: bederní opěrka se teď nově zcela nesmyslně pumpuje podobně jako výška sedadla. Nevím, jestli jí má nastavitelnou i 1,8mička, ale 2litr to takhle měl. Jinak - ty v tom autě musíš ale zatraceně ležet, když máš před koleny jen 2cm - já měřím stejně a když si sednu v tomhle Avensisu za sebe, tak mám před koleny cca 8-10cm.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.05.03  13:25

Bol som sa na tom previezt. Bola to 1.8 VVTi sedan Tech Sol 02. Motor trochu slaby, ale staci. Velmi tichy. Podvozok vynikajuci. Vybava staci, tempomat sa da dokupit. Design zvonku nic moc, zvnutra je to OK. Mam 186 cm, po jazde som si sadol 'za seba' a pred kolenami som mal volne asi 2 cm. Priestor vynikajuci. Sedacky pohodlne, ale chyba nastavitelna bedrova opierka.

Celkovy dojem velmi dobry. Urcite by som to uprednostnil pred Mazdou 6 alebo Nissanom Primera.

Ale este je skoro na vymenu auta, musem este nejaky rok a pol pockat. V kazdom pripade je to voz, o ktorom budem premyslat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.03  22:23

Tak to blahopřeji - koupils nejbezpečnější auto všech dob (zatím). A ještě jeho designově nejpřijatelnější variantu (tedy pro mě - jinak se mi moc nelíbí). Tu stránku bych rád viděl, jak se vyšplhala kvalita Toyot z anglie od prvopočátků výroby, kdy byla spolehlivost CarinE docela děs.
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.03  15:25

« Dlohodobý test Avensisu NG ? ANO či NE ???

Začátkem června bych měl mít nový Avensis Combi D4-D SOL 04. Přemýšlel jsem že bych vytvořil webovou stránku s dlouhodobým testem, kde bych uváděl zkušenosti, spotřeby, náklady za veškeré servisní úkony. Pokud se najde alespoň 20 zájemců, tak ji vytvořím. Zájemci o tyto stránky, hlaste se prosím na brazdic@volny.cz a do subjectu uveďte "Test AVENSIS NG". Jakmile stránky vytvořím, pošlu vám na ně odkaz do mailu. Honza
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.03  12:14

« Litá kola na Toyotu Carinu E - na prodej

Nazdárek lidi. Prodal jsem Carinu a zbyly mi 4ks moc pěkných litých kol Fondmetal 14" včetně pneu Goodrich 185/65 R14 H. Cena 1.700,-Kč/ks (pouze všechny 4 najednou). Foto pošlu e-mailem. Tel.: 602-263676 nebo e-mail: brazdic@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  23:24

« Re: Nová Toyota Avensis NG vs. Mazda 6

Dneska jsem jel tím novým Avensisem taky a nemoh jsem se nabažit. Ale ten vnější design...
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.03  09:36

« Nová Toyota Avensis NG vs. Mazda 6

Měl jsem možnost se svézt oběma vozy a musím říct, že Mazda má dost dobrý podvozek, ale Toyota Avensis má bezkonkurenční podvozek. Ve srovnání s Mazdou je komfortnější a ještě líp sedí. Nechápu jak to udělali, ale Toyota se nenakloní ani v hodně ostré zatáčce a jede jako po kolejích. Odhlučnění Toyoty je také špičkové. Ve srovnání s Mazdou, do interiédu Toyoty neproniká téměř žádný zvuk ani ve vysokých otáčkách. Řekl bych že to bude pro Mazdu těžká konkurence.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  17:26

« Re: Defend Lock

Zavolej na 602357626 Auto Kaňák v Praze 8, Defend Lock mi montoval a určitě se sním dohodneš na nějakém řešení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.03  17:15

« Re: Defend Lock

mám dojem že musíš mít doklad k DefendLocku jinak ti klíč neudělají.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.03  16:27

« Defend Lock

Zdravim, jsem novy vlastnik ojete Corolly sedan 1.4, r.v. 2000. Mam ji z bazaru, je tam Defend Lock na radici pace, dostal jsem vsak k tomu pouze jeden klic. Chci si nechat udelat nahradni. Jde to nekde v Praze na pockani?
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.03.03  09:43

« Novy(a) Avensis

Bol som sa pozriet na autosalone v BA na novy Abensis. Podla mna vyzera vacsi na obrazkoch ako v skutocnosti je. Kvalita vyzera byt vazne vynikajuca. Sedacky pohodlne, ale vadi mi, ze nemaju bedrovu opierku. Ceny celkom fajn. Vybava slabsia, kombinacie nemozne. Napr. tempomat je iba v uplne najvyssej vybave aj to nie so vsetkymi motormi. Ale celkovy dojem dobry. Uchvatil ma zvuk zatvarania veri. Nieco podobne ako Mercedes S. :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…