TOYOTA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« Re: celica 2.0
Risa: "Toyota Celica Turbo 4WD Carloz Seinz Limited..." Trochu doplnim - tohle je predposledni model, nasledujici je s oznacenim GT-Four a ta se v Evrope prodavala do konce roku 95 a stala (na prepocet) cca. 1,5 mil. Jeste pro zajimavost Supra stala 2,2 mil. po zavedeni MWS (ve Svycarsku). Zkoncila uplne stejne jako Celica. Cely prodej zkoncil z duvodu ze neni evropsky trh pro tyto vozy zajimavy, mala prodejnost. GT-Four i Supru a to jak v uprave s 255 PS, tak i s plnym vykonem 330 PS, muzes zakoupit v Americe! -
« CARINA
NIC NENÍ NEMOZNÉ.KOUPIL JSEM SI NOVOU CARINU.
(3L 144KW AUTOMAT)chtel jsem se jen podelit o
neprekonatelný zázitek ze svezení s touhle nádhernou potvůrkou. Pokud nikdo zvás, zarytých
toyotáků, bude chtít vzít na malou okruzní jízdu
po CR rád vyhovím. (Nehlašte se ti kdo nesnesete
alespon 240 km/h.)Hodne benzínu preje Mek. -
« Re: celica 2.0
No chtělo to napsat rok výroby. Jinak je pravda, že 1.6 STi je taková živější felda /myslim samozřejmě motorově/. 2.0 GTi už je řekl bych velice slušná mrška, ale nemá takovej zátach od spodu. Vynikajicí je jízda od 3 500 ot. to tam bouchnou saze a jede to jako svině :))). No, ale jestli jseš rodilej "sportovec" tak musíš sáhnout po turbíně 4WD. Samozřejmě to stojí o nějakou korunku navíc. Psal jsem o Celice r.v.86-90, ale to samí platí i o r.v.90-94.