Cenově výhodné auto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« Volba auta
Prosím o Váš názaor, či radu na obnovu svého auta. V současné době mám felicii 1,3 kombi u které jsem si nechal dělat lehký tuning (přeprogramování řídící jednotky - vřele doporučuji každému, cena do 2.000,- ) proto, abych jsem se alespoň částečně trochu svezl a nemuselo to stát moc peněz. Auto mám 3 roky, najeto 75,000 km.
Neustále pročítám nabídky autosalonů, srovnávám technické a cenové parametry, ale nové auto si vybrat nedovedu, peníze nejsou na zbyt. Můj problém je volba mezi Oktávií (málo místa vzadu) a dovozem (rychlé cenové stárnutí auta, a cenová dostupnost servisu). U Oktávie bych možná rád vyzkoušel TD nebo TDi, pokud není rozdíl jenom v ceně. U dovozů jsem už zkusil testovat Fiat Marea 1,6 - hezký ale málo vybavený, Civic kombi - hezký, ale v základu to moc nejede, Escort kombi - hezký, ale dost konzervativní možná až starý, Mondeo - nádhera ale drahé, zkrátka potřebuji auto do 550.000,- , které by už bylo jako kombi ve slušné výbavě. Děkuji za názor. -
« Re: Výhodný auta
Já bych to tak neviděl, zkuste si pročíst announci a projít pár bazarů, uvidíte, že je tam těchto aut naprosto minimálně a poptávka po nich je dost slušná. Problémy s měkkým podvozkem měly modely do roku 92, stejně tak motory, taková 115 koňová 1.6 nabo 126 koňová 1.8 jsou naprosto v pohodě a tahaj od 1500 otáček. Se spotřebou už to tak dobrý není , to máte pravdu, ale u 1.8 16V nepřekračuje nijak výrazně v průměru 10 litrů a to ani při razantnější jízdě. Váš známý měl nejspíš problémy s vytopením auta, protože ta cena by tomu odpovídala, nebo měl ten starší model, protože právě v roce 1993 se měnila modelová řada. Mějste se fajn. -
« Re: Zadni stěrač pro Octavii
Já už mám Octavii přes rok a vím moc dobře, že za deště nebo sněhu není přes zadní okno vidět zhola nic. Ten stěrač je tam víc než nutný.
Jen tak na okraj, karosérie se u ní kroutí až to není pěkný. Po roce provozu pravidelně mažu dveřní zámky protože dveře za jízdy vržou a pod předními dveřmi mám na prazích pod prachovkami vydřený lak až na kov jak se to celý furt mele (záruční oprava v záručním servisu se udála za pomoci štětky) .
A nakonec - kvalita servisu celkově je tak příšerná, že po nich musím vše kontrolovat a dodělat(je to rychlejší a spolehlivější než to reklamovat).
NEMÁM horších zkušeností než se Škodovkou!!!
O Feldě ani nemluvě!!!
P.S. Zatím píšu jako anonym, ale budu vystupovat jako Jo. -
« Re: Výhodný auta
Hyundai je mozna v ojetinach na tom cenove dobre, ale proc?
Protoze ho nikdo nechce a asi vi proc. Muj znamy je rad, ze se zbavil Lantry, i kdyz asi pod cenou (rok 1993 za 94.000 na sev. morave, kde jsou auta obecne drazsi nez treba v Praze).
Navic motory jsou malo pruzne v nizkych otackach, vic zerou a podvozek je naladen prilis nameko. -
« Výhodný auta
Podle mě jsou v současné době nejvýhodnější auta značky Hyundai, technika je z Mitsubishi, motory jsou výborný super se točí, dva vyvažovací hřídele a vahadla na jehlových ložiskách a s valivým ložiskem na styku s vačkou, to je minimální vnitřní odpor a chod bez vibrací. Náhradní díly levnější než na octavii (např. kompletní přední lampa včetně el. sklonu za 3250,- to je prostě
bomba). Hodina práce ve slušným servisu za 300,-. A hlavně za suprovou cenu máte auto v plný polní včetně klimačky, ABS, bagů, kompletní elektriky, rádia atd. Kůže tam tedy není, ale ruku na srdce na masírku si to nehraje, tak k čemu si pařit zadek na kůži. Co se týče designu, tak se mi stejně stále líbí nejvíc Lantra ročníků 1993-1995. Cena za kterou se teď tyto auta prodávají je přímo fantastická. cca 150.000,- až 180.000,-. Fakt to za to stojí. Budu se těšit na Vaše názory. -
« Re: Felicia
Felda je takovej nešťastnej případ, prostě ze starýho favorita se nic jinýho už udělat nedá a je úplně jedno jakou tomu zrovna udělaj masku a jestli tam narvou kulatý mlhovky. Co se týče motorů, tak to je horší než katastrofa, hlučný absolutně apatický, bez jakéhokoli zájmu odevzdat za drahý benzín vůbec alespoň mizernou práci. No prostě katastrofa. Ale není se čemu divit, přece si Volkswagen nenechá lézt do zelí takovej paskvil. Ale to je už o něčem úplně jiným. -
« Re: GOLF
Ale ja nerikam, ze kvalita neni dobra. Zaruka a vubec vsechno je skvely, jen jsem si doma pocital podle oficialniho ceniku kolik by stalo normalne vybavene auto a at jsem setril jak jsem setril, porad jsem se dostaval k hranici 650.000 a to se mi za Golfa opravdu zda hodne(nepocital jsem samozrejme s VR5, to bych se uz vubec nedoplatil..). To me na evropskych autech nesmirne stve. V zakladu je vetsinou jeden airbag (podle normy EU), ABS si zacaluj ze svyho, o el. posunu zrcatek nebo oken se ti muze bez priplatku vetsinou jen zdat-u takovych aut jako je Opel Omega jsou klicky na okna pro smich, to je jako kdyz Mercedes harajici si na luxusni automobil ani v E-classe nedodava seriove klimatizaci. Za takovy pristup at se jdou bodnout.... -
« GOLF
Rozhodne je nejvyhodnejsi Fiat Punto. Po snizeni ceny bude mit Felicia se stoletou technikou znacne potize...a dobre ji tak.
spis lituju ty zabednence, co si dnes koupi novy a "lepsi" VW Golf IV. Za ty prachy skoro nic ve vybave a kdyz uz vybavu, tak si kup vetsi motor...no kde to jsme. Doufam, ze prodejnost noveho Glofu pujde do pr...(u nas nastesti uz jde) -
« Re: Felicia
Felicia je asi nejprodavanejsi auto, ale je to tak kategorie druhe auto do rodiny. Pokud bych si mel na nase pomery dobre auto a mel na to tak si raci priplatim a koupim si Oktavku, ktera je s vylepsenima pro rok 99 o neco lepsi a da se pouzit i jako sluzebni a docela repre auto. -
« Re: Felicia
Přesně tak. Cenově výhodné auto může být pro každého něco jiného. Např. mně se jeví nejlepší cena Escort, kterého za 370 litrů můžeš mít v kombíku a 16-ti ventilovou 16-ti stovkou, přes léto byl a možná ještě je s klima zdarma. Tomu říkám cena.
Pro jiného, ale může být výhodná koupě třeba Sonáta, Leganza nebo Clarus, což bych si já osobněš nikdy nekoupil. Každému podle chuti ... -
« Re: Felicia
Vzdy zalezi na tom, co od auta chces. Me se treba
nova felicie vubec nelibi.... dnes je dost vyhodny
treba escort nebo clio. K te octavii.... kombik je
hezci... a ma treba zadni sterac, coz octavie ani pro pristi rok bohuzel....to by to byl takovy problem ????
vubec spatne. 1.3 svym vykonem, spotrebou a
pruznosti je dozajista srovnatelny s tim co
nabizi v zakladu treba Punto ci Peugeot. A komu je 1.3 malo, muze mit 1.6. Jiste, Felda nepatri ke spicce co se designu tyce, ale dulezitejsi je spolehlivost, cena nahradnich dilu, pojistka, servis a zivotnost. A nevim jestli v teto tride francouzska ci italska auta jsou toto schopny nabidnout, krome v soucasne dobe vyhodnych, snad dumpingovych, cen.