Cenově výhodné auto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« A co Saab ???
Nechal jsem si zvenku dovézt Saaba 9000 2.0 i ... má nalítáno 160 000 km (r.v. 1989). Motor je v perfektním stavu, najel jsem skoro 1000 km a spotřebu mám 8.1 l na sto. Snažím se ho moc nehonit a docela to jde. Máte s tím autem někdo zkušenosti ???? ... přišel mě díky známým cca na 80 000,- -
« Na provoz asi FORD
Ale musí to být 1.6 nebo 1.8D. Konkrétní zkušenosti mám s 1.8D Eskortem 91. Pokud nepotřebujete lítat nad 155km/h a stačí vám spolehlivej levnej chod, zvlášť když máte levnější naftu, tak se můžete dostat na 0.50 Kč za kilometr ....... Ve Fiestě je možná výhodnější, váží skoro o 200 kilo míň. Jenom je třeba vybrat auto slušně ježděný / poznáte na všech silenblocích, trpí hlavně ramena a závěs motoru / a nesmí to být TD ! -
« Re: Fiesta 1,8D
No, nevím jak ve Fiestě, ale v Escortu 1,8D je tenhle motor úplný žebrák. Sice, až se rozjede, tak jede, ale ta akcelerace - děs a hrůza. To už je lepší nová Endura 2,2 D /jestli to říkám správně/, ta je o něčem jiným. Ale klasickou 1,8D od Fordu, zvlášť v těžším autě, určitě nebrat. -
« KUPA AUTA
Neviem co stale vymyslate......TIPO je technologicky zastarane a hlavne bezpecnost neni na primeranej urovni.....co takto pockat s tymi autami do jesene...dojde nove punto a tak dalej...
Japonske auta maju drahe nahradne dielce ale su velmi spolahlive......bezpecnost tiez neni naj pretoze maju mekku karoseriu.......STARE renolty tiez nekupujte a to hlavne r19....a r laguna....zato to nove clio je genialne,len trosku drahe....radim pockat na novu feliciu alebo polo.... -
« Re: Kdy prodavat a kdy kupovat?
Na to co se ptas neni jednoducha odpoved. Nekteri rikaji ze v dnesni dobe, kdy je silena nabidka a kdy se v autobazarech hromadi ojetiny, je uplne jedno kdy se auto nabizi k prodeji. Ale pokud se podivas na tuto vec z prakticke stranky, tak asi nejlepsi je prodat auto na konci roku. Uzijes si ho celej rok, nepromarnis pojisteni, ani dalnicni znamku, atd.... . Potom si na jare koupis auto novy a nemas tak zbytecne zdvojeny naklady. Mozna bys to tvoje auto mohl zkusit prodat pres znackovej servis. Mam s tim zkusenosti a byl sem docela spokojenej. Opravili auto original dily a levne, protoze zaroven byli prodejci te znacky. Prodali ho docela za slusnou cenu, o ktere by se mne mohlo v normal autobazaru jen zdat. Takze at ti to vyjde. -
« Re: Mrazik & Tipo & elektronika
"Fiat Tipo bych nedoporučoval vzhledem k motorům a elektronice."
Opravuji tu i onde kdyz mi dochazi prachy elektroniku u aut. Nebudu napinat vedou Renaulty!! (ted tu mam 2x jednotku R5), videl jsem Ford, Magdu, Opel, ZXko.... Fiat jeste ne. Tipo je dobry a spatny jako kazdy jiny auto. Navic Fiat ma jedny z nejlevnejsich dilu, coz je u ojetiny podstatne. -
« Re: Mám, nebo nemám, chci koupit Probáče.
Nedávno jsem v něm jel, neni to špatný. Byl z AAA Auto Praha, 2.2i, r. v. 91, 150.000 km, za 99.000,- ale ten interíér byl tragickej! Slušně táhnul i ve třech do kopce, zapích sem se do sedačky :-) Technický parametry neznam, akorát mě přesvědčovali, že to žere max 8l/100km, tak to si myslim že jedině z kopce a na neutrál. -
JTF 21.06.99 11:40
« pro Mrazika
to s těma motorama u TIPA jsi měl asi slabou chvilku, kde jsi na to přišel, např.na adrese www.autobild.de v sekci ojetých aut,je TIPO "doporučeno" ke koupi,samozřejmě není bez chyb,ale to asi žádné auto. Benzinové motory jsou označovány jako robustní s velkou výdrží. -
Ahoj, kde jsi prisel na tu vec, ze TIPO ma spatne motory? Ja mam 1,6dvouvackovy, ktery se udava jako jeden z nejhorsich a presto jsem spokojeny.
Spotreba neni sice 4,5 l nafty, ale zase nahradni dily jsou o polovinu levnejsi.(konkretni priklad nevim, protoze jsem jeste nic nepotreboval(najel jsem cca 30 tis. za rok provozu) -
« Re: Peugeot 605
Som tu nový, takže ma chlapci prosím vás trošku tolerujte, kým sa zabehám! Vďaka!
Aby som prešiel k veci, kamarát riobil u nás v banke a jazdil na Peugeote 605 a 805, tvrdil, že sú to síce pohodlné autá, ale sú to ináč riadne šunky. Po 65 000 km motor na 605 začal žrať olej a začal úplne nenormálne vrčať. To je prozatím alles! -
« Kde na nej vzit ?
Ahoj lidi, potrebuji poradit. Muj problem spociva v tom, ze si chci koupit vuz Hummer Hard Top asi za 3000000 Kc, ale nemam na nej. Mozna by stacil i ojetej za cca 2000000 Kc. Prosim poradte mi !
Verim, ze za par dni pote, co si prectu vase drahocenne rady, budu jezdit ve svym vlastnim Hummeru. Predem dekuji za vase rady