Cenově výhodné auto
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
JTF 27.10.98 18:07
« Re: Korejci
Zdravím,
musím se zastat korejských aut,i když to není moje gusto. Pravidelně čtu různé motoristické časopisy nejen naše,ale i zahrčaniční, např.Auto motor und sport,Quattroruote apod. kde jsou uveřejňovány náročné testy, redakce zakoupí nový vůz a většinou během jednoho roku s ním ujedou 50t.km nebo 100t.km, potom se vůz rozebere a zkoumají se jednotlivé díly jak byly opotřebeny, jsou tam uvedeny veškeré závady a připomínky několika testovacích řidičů a právě Kia Sephia dopadla v 50tisícovém testu na výbornou. Mám k dispozici i další testy na 100t.km - Ford Mondeo, Fiat Punto, Brava apod.Mějte se -
« Re: New Car
Ja si dovolim nesouhlasit s tim tvrzenim o Oplu a krasch testech. Oplik se dost zlepsil uz od te doby co udelal Astru. Měl jsem moznost porovnat modne srovnavacich testu na bouracky a ve sve kategorii jeste stara Astra dopadla na druhem miste hned na druhem miste za Golfistou III. Oplik zlepsil hodne svoji uroven a stale se zlepsuje coz potvrzuje nova Vectra a samozrejme Astra o Omeze ani nemluvim, protoze to uz je mi moc financne vzdalena. Ja sam jezdim novou Corsou 1.7D a jedina nevyhoda na kterou jsem narazil je ta ze pri ostrejsich prujezdech zatacek hur sedi. Brzdy jsou naprosto super. Doc. -
« Re: Korejci
Nevím, nevím, jestli ten strach náhodou namaj ti (zatím) nezkrachovalí inženýři z Evropy, co se kvality týká korejské auto snese srovnání s běžným evropským autem, má ale navíc 3 letou záruku na díly. Abych byl konkrétní: jezdím s již tříletou KIA SEPHIA GTX, která mě nikdy nenechala na holičkách, auto má již najeto 90,000 km a opravoval se při 40,000 výměna brzdových kotoučů (kopaly-záruka), zkorodovaný výfuk (80,000-záruka) - auto stojí v létě zimě venku, a výměna kulisy řazení (záruka), po 80,000 pak byly vyměněny brzdové destičky - hrazeno, ale vzhledem k najetým kilometrům přijatelný interval. S autem, protože je firemní, jezdí velké množství různých řidičů (i manželka) a tak někdy dostává dost zabrat. Samozřejmě to není auto bez chyby - například hlučnost od kol by měla být nižší, ale oproti Evropě nabízí elektrické okna a zrcátka, posilovač a hlavně elektricky řízenou vnitřní cirkulaci atd... Oproti Feldě 1,6 kombi za přibližně stejnou cenu nabízí stavitelné sedadlo řidiče a stavitelný volant, pružnější motor a hlavně výhled z místa řidiče na přední kapotu a příjemnější ovládání (volant, páčky...) Takže pokud někdo chce polemizovat s korejci nechť si zkusí pojezdit -
Diky za radu jenze....
Nevim jak je to s Golfem ale Octavia zacina na 350000,-Kc a jeste mozna. A Opel je od 270000,-.
Je pravda ze bezpecnost za to mozna stoji, ale zase na druhou stranu nekupuju auto proto abych ho rozbil. Slysel jsem cosi o tom ze Octavie maji problemy s prevodovkou... A ja nechci koupit problemy -> proto se ptam.
Tom -
« Re: New Car
Myslim si ze pre Vas je najvyhodnejsi automobil Skoda Octavia alebo VW Golf IV. Nekupujte ziaden Opel, pretoze vsetky auta tejto znacky sa pri crash-teste rozplacli ako placky. VW Golf bol vzdy lepsi a asi tak este nejaku chvilu ostane. Byt Vami, rozhodujem sa ci Golf v zakladnej vybave (motor 1.4 16V, ABS, 2xairbag a kotuce aj vzadu) alebo OCTAVIA GLX 1.6/74kW. Ja som za Oktavku - velky kufor, lacnejsia priplatkova vybava, lacny servis, vysoka kvalita atd. -
« Re: Firmě Škoda - auto k přemýšlení
jestli ten benzin zdrazi tak jak uvadite, tak to donuti i mne, zaprisahleho aralaka jezdit na benzin do polska - mam to asi 15 km.
Nicmene si myslim, ze skoda felicia je prilis draha na to co beznemu spotrebiteli nabizi. Vzdyt konstrukcne je to vuz z roku 82 a veskera konkurence (snad krome nexie) jsou vozy radove o desetileti mladsi. Kdyz se clovek podiva na kterykoliv moderni "zapadni" vuz stejne tridy at uz z venku ci zevnitr, proste ten rozdil vidi. A motor (myslim 1.3), s trikrat ulozenou klikou,bez hydraulickych zdvihatek je proste veteran vhodny do muzea. -
« Re: Firmě Škoda - auto k přemýšlení
Protoze jsem fanda automobilismu, navstivil jsem Autoshow Praha a slinil tam okolo plechovych milacku (syn je totiz nadsenec stejne jako ja s tim rozdilem, ze ma jeste sanci a porad si dela nadeji, ze jednou si koupi uzasny vuz - ja mu ji samozrejme neberu..). Zjistil jsem ale, ze pro rodinu by pri skromnosti, abychom se tam vesli, vyhovovala auta typu Skoda Felicia - lepe combi, Ford Escort, Seat Cordoba, Opel Astra, Fiat Punto, Toyota Corola, noveho Peugeotu 206 - ci spise 306, Daewo Lanos atd. My vsak nemame kupni silu (ani na leasing - to bysme nesmeli jist a nezili bychom jako lidi) ani na "holou" Felicii, ani na Daewo Matiz, ani na Fiat Cinquecento - proste ty nejmensi vozy. Moc me to mrzi a stve. Nebo kdyby bylo mozno si to treba na vedlejsak u Skodovky odpracovat! Bral bych jim dat v hotovosti treba 100000,-Kc a zbytek na mirne mesicni splatky treba 2000,-Kc + nejaka prace... A tak shanim alespon slusnou!!!(vyr.12/1995 a vyse, max. 60tis. km se zakl. vybavou) starsi Felicii, tzv. super výhodnou koupi. Myslite, ze sezenu neco takoveho za vyse uvedenych podminek? Kdyby tak tohle cetli i ve Skodovce a slitovali se nade mnou. Jenze takovych by bylo.... -
« Re: Firmě Škoda - auto k přemýšlení
Myslim, ze co nevidet jakekoliv auto bude tak
pro hornich 10 tisic (+ vladu). Socialisti
pekne zdrazi benzin (1.39 Kc/l je jen prvni krok -
slibuji az na >35 Kc/l), havarijni pojisteni,
dalnicni znamky atd. a nazenou nas vsechny
do precpanych a spinavych tramvaji, vlaku a
autobusu.
« Nejlepsi koupe z luxusni tridy!!!!!!!!
Osobne doporucuji z luxusnich aut koupit Chrysler 300M nez BMW 5, BMW 7, Audi A6, volvo saab...
aby cena BMW byla na urovni 300M tak to musi jit alespon a 400 000 dolu!!!!!
Urcite na takove auto nema kazdy, ale slova "vyhodna koupe" se da take urcite vztahnou i na vyse uvedene. -
« Firmě Škoda - auto k přemýšlení
Silne pocituji, že kupni sila obyvatel CR odchazi. Nezvetsuje se ani moje kupni sila a auto Felicie X - line za 214.900,-Kc si rozhodne poridit nemohu. V lepsim pripade tak leda na nejaky super vyhodny leasing, ktery jeste zatim nevymyslili, nebot v hotovosti mohu jit tak max. do 80.000,-Kč a splácet mohu nyni tak max. 2.500,-Kc. A to si myslim, ze jiz mám "zenit" za sebou a take si myslim, ze nejsem sam. Pritom jsem ohromny fanda aut a moc touzim po alespon modernejsim aute (mam S-120 LS z r.1983). Takze cekam na automobilku, ktera bude auto podobne Felicii pri dnesni situaci vyrabet a prodavat za takovych max. 150.000,-, abych utahl nejaky leasing. Vas nazor? -
« Re: Escort kombi- Jardik
Jo jo musim souhlasit s tim ze Ford je drzaka a ne nejaka plecka. Jenom to MONDEO to fakt nic moc - svezeni v nem je parada, ale ta zivotnost - znam tri lidi co ho maj - model 95 a porat s tim neco je - central, chlazeni, zavesy kol apod. Jinak Sierra ta fakt vydrzi hrozne moc!!!! -
« Re: Escort kombi- Jardik
Cau Jardo Stibriku, mam Escorta, sice ne kombi, ale to doufam nevadi. Jezdim s nim uz 5 let, a zatim zadny vetsi problem se nenaskytl, je to mozna i udrzbou, ale co vim, tak Fordy jsou drzaky. Doufam ze budes spokojenej jako ja. Zatim se mej a doufam, ze se potkame 2.11.1998. -
« New Car
Jeee tadu je to celkem faj - poradi mi nekdo?
Chci si nekdy na jare koupit nejaky novy auto.
Nechci zadnou Felinu (mam Formana).
Musi to mit 5 dveri
Ford Escort
Mazda 323 F
VW Polo Classic
Renault Megane
Kazdy mi rika neco jineho a ja tomu asi nejak nerozumim. Nemate s tim nejake zkusenosti.
dik za poznatky Tom
Igor