Cenově výhodné auto

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  17:53

« Re: Poradte

Od obojiho trochu. Jinak ja bych si koupil nejakou supr karu za 100 a tech 50 bych si nechal na benzin. Kdyz to bude zrat 9 tak se to po asi 70 tisicich kilometrech vyrovna.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  16:38

To bolo myslene vazne alebo je to vtip?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  16:36

Super Panda se spotrebou 4 l/100km :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.98  16:32

« Poradte

Poradte ojazdene auto v cene do 150 000 so spotrebou 5-6 l/100 km. Co sa da pri splneni tychto podmienok zohnat a ake stare to bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  16:22

« Re: Octavia

Spotřeba aut v mem okoli:
    mé vlastní: VW Polo 1,6 55 kW - 7,0 L/100km
    VW Passat 1,8 110kW - 8,4 L/100km
    bratr: Octavia 1,6 55 kW - 7,0 L/100km
    Jezdíme rychle ne agresivně, oba motory jsou
    skvělé ,na co diesel?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  16:15

« Re: Levne auto stredni tridy

Asi jste byl dlouho na opacne polokouli a ještě
    jste se nestačil rozhlédnout. Jinak si to nedovedu
    vysvětlit.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  13:16

« Re: re Daniel

to Anonym> no ja si pod pojmem sportovni jizda predstavuji styl, kdy auto drzim v takovem stavu abych po prislapnuti pedalu bez prerazeni zakceleroval. Ted mi mozna namitnes, ze tento styl jizdy je nebezpecny a mas pravdu jen pokud jde o slabe auta, nebo o tezka auta se slabym motorem (Octavia 1.6) a pokud jezdis tak mi das urcite za pravdu, ze silnym a rychlym autem jsi pri predjizdeni mene casu v protismeru a tim je to i bezpecnejsi. Ovsem je tu druhy aspekt, silne auto a nezkuseny ridic ... ale to neni v aute, zasahuje lidsky faktor. Opet muzes namitnout, proc predjizdet, jed v klidu ... o.k, ale tahnout se treba za Avii do kopecka moc na klidu neprida, zvlaste, pokud je po desti a na ceste je spina ... nebo nemam v necem pravdu?
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.98  09:50

« re Daniel

Vis, Danieli, Octavii si nekupuji lidi (teda doufam) co by chteli "zavodit". To by si radsi meli koupit neco jineho. Taky nechapu pojem "sportovni jizda". Proste jedu rychle, ale proc zrovna sportovne???? Jinak po ridicich s *-upama mam nejhorsi zkusenosti s ridicema Octavii, nevim cim to je, jestli jak pises zkousi "sportovni jizdu", ale vzdycky se tresu, kdyz vidim Octavii.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  09:06

Danielovi>Je pravda že 1,6 je na Oktávii moc slabý. Abych řekl pravdu tak Oktavii moc neuznávám, na ty peníze je to vevnitř moc laciný. Ona 1,8 T se 150 konmi je už o čem mluvit. S tím to motorem se dá s oktávií jezdit už docela dobře, ale spotřeba. Docela slušnou spotřebu má 1,8 Vectra, ale králem nebo spíše královnou je Audi, ale cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.98  08:07

To k231> nic ve zlem, ale nedavno jsem se dival na palubni pocitac na spotrebu Octavie 1.6/55 a kdyz jsem uvidel cislo 15.6l/100km, tak jsem neveril svym ocim. S tim pocitem s jizdy Octavii s timto motorem - no rekl bych to asi takto> pro usedleho pana, co jede opravdu po dalnici max. 130 a moc nepredjizdi to jde, pro sportovni jizdu s timto autem je treba aby se otacky pohobybovaly okolo 5-6000 a s ti jde ruku v ruce i spotreba a stejne je to auticko line jak ves ... je treba rict, ze tento motor je pro Octavii moc slaby ... ale lidi co maji Octavku s ruznymi benzinaky vsichni tvrdi, ze to auto moc zere - sam jsem s Octavkou jezdil nejakou dobu -, no a kdyz temto lidem reknu, ze muj 3litrovy Nissan zere okolo 10l, tak tomu nechteji verit - holt obsah nicim nenahradis ... :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.98  20:12

« malý příspěvek

Ahoj, všichni! Musím říct, že debata zde je skoro stejně zajímavá, jako v EF-JEDNIČKUJTE S EMMELEM. Pár slov ohledně anonymního pana podnikatele: Není nutné se stavět nad lidi, kteří nemají finanční prostředky pro nákup "pořádného" auta. Potřeba individuality není o nic menší, když vydělávám míň a je proto logické, že si vybavím své auto něčím, co mne odlišuje od masy. samozřejmě je trochu nesmyslné tvrdit, že mám hliníkové disky na Feldě kvůli chlazení brzd (málokdy můžu a mám zájem presovatzrovna to auto na limit), ale jak řečeno, o to se nejedná. V Německu si lidi vybavují malé Oply a VW, ve švédsku Volva atd. "Malé" lidi jsou všude, poznají se však dobře podle toho, že opovrzují s lidmi, kteří žijou v poněkud obtížnějších podmínkách. Velikost člověka není dána velikosti peněženky. Zastavte se u nás o podejte tip na AUTO.CZ GP!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.98  17:24

« Re: Levne auto stredni tridy

Co Mitsubishi Carisma ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.98  17:23

Sedladla jsou tvrda, ale jde to...jel jsem z Prahy do Brna a zpět na otočku a bez problémů.
    Vzadu je teď místa dost (u modelu 99) na nohy, ale na hlavu je to díky skloněné střeše bída - tam je dobrej kombik. Jinak musim rici, ze je subjektivně dobre pojezdeni i s motorem 1.6 / 55 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.98  17:18

« Re: Cenově výhodné auto - psycholog

Obávám se, že pana podnikatele - anonyma, zajímá psychologie asi tak na úrovni první kapitola psychologie osobnosti pro střední školy.
    Z písemného projevu (nemyslím případné překlepy nebo jeho neformální způsob)a používání výrazů jako malý český človíček ap., jasně vyplývá jak vysoká je jeho kulturní úroveň.
    Tyto lidi je podle mě nejlepší ignorovat - sami vidíte, jakou jim dělá radost, když na ně někdo reaguje.
    Ps.: Napiste jestli vam dela potize diakritika, nektere prispevky jsou psany s ni, mne to potize nedela a prectu vse normalne.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.98  16:08

« Octavia

Nemal som este moznost poriadne si vyskusat Oktavku, preto by som sa chcel opytat tych, ktorim sa to podarilo, ci je to miesto na zadnych sedadlach naozaj take male. Teda ci je mensie ako vo felicii, a ci sa do oktavky vojdu pohodlne 4 osoby okolo 180 cm. Skor ma zaujima subjektivny dojem a pohodlie ako nejake centimetre.

A este nieco: nezdaju sa Vam tie sedadla v oktavke prilis tvrde? Skor sice uprednostnujem tvrdsie sedadla pred makkymi kreslami, ale v oktavke sa mi to zdalo trochu prehnane.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.98  15:49

« Levne auto stredni tridy

Mam 5 let stareho seata toledo,pomerne dobre vybaveneho. Tehdy stal me neco kolem 450 000.
    Nyni uvayuji o koupi noveho auta podobnych parametru - tzn. misto pro 4 dospele! lidi, velky kufr, prijatelna cena(diky inflaci 550 000.)
    At se ale divam, jak se divam takove auto na trhu nevidim (krome vybehoveho stejneho typu Seata).
    Automobilky poskytuji za stale vice penez mene muziky.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.98  14:46

« RE podnikatel

no... ono to chlazeni brzd neni az takova blbost... napr. vsechny zavodni vozy maji lita kola(rozhodne nejen pro paradu) , airbag ale jen vyjmecne... cimz samozrejme netvrdim, ze je jejich prinos pro bezpecnost vetsi nez u airbagu. K tomu poslednimu prispevku... co je proboha spatneho na mobilnim telefonu ??? nebo je chyba ve znacce (byl
    by eurotel lepsi ??) a nebo je chyba v tom, ze to ma maly clovicek..(mobil a elektrony se hodi jen k
    velkemu podnikateli). K te psychologii... nahodou me dost zajima, takze.. podle me je to spis nez nevazenim si lidskeho zivota tim, ze lide vetsinou pocitaji, ze "jim se nic nestane, airbag (nemocenske pripojisteni...) nebudou potrebovat.."
    Clovek zkratka nemuze jezdit s tim, ze se kazdy den na silnicich stane x nehod... a tak si moznost
    katastrofy nepripousti
    ========================================… /> kazdopadne souhlasim s dulezitosti airbagu,ale pripada mi, ze posuzovat nekoho jen podle toho, ze ma na aute(ktere ani nemusi byt jeho...) elektrony, je dost zjednoduseny pohled.
    ========================================…
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.98  10:47

« Re: Cenov

• « 00 Reagovat !

foto

30.11.98  00:00

« Re: Několik poznámek ke koupi nového auta

Asi je tu i problém v poněkud předražených ojetinách (sám jsem něco nedávno sháněl). Strašně moc lidí si totiž myslí, že pokud má (konkrétně) Felicii, tak má doma poklad a nemůže být nic lepšího. Za celou dobu jsem se setkal jenom s jedním rozumným člověkem, pro nějž byl takovýto vůz hlavně praktickou pomůckou, provozně relativně levnou. Jinak si myslím, že ojeté Felicie jsou asi tak o 15 až 25 % předraženy díky velkému (a nepochopitelnému zájmu). Snad jediná devíza Feldy je to, že spousta bývalých spokojených škodovkářů přechází na novější typ své oblíbené značky. Mít však v česku jinou automobilovou konkurenci (myslím českého výrobce aut), nebyla by Felicie tam, kde je. THUD
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.11.98  23:57

« Skoda - ano/nie

Mal som Favorita. Otec ma jednu z prvych Felicii. A ja mam novu Felku Combi. Vsetko s motormi Skoda 1,3. Nijake vazne problemy sa nevyskytli a pokial koncern VW v buducnosti neposaha ceny, tak si Skodu kupim zas! Ved za jenu vymenu oleja do Golfu IV (cca 4000 Sk) mi olej do Felky vymenia dvakrát (cca 2000 Sk) a pod. Aj na to treba pri kalkulácii ceny mysliet! ***** A este dodatok ku besede na temu elektrony. To chladenie je skutocne "velmi vyznamny prispevok k bezpecnosti". A uspora hmotnosti namiesto airbagu je tiez "obrovska". Presnejsie povedane asi 0,3 kg na jednom disku (plechovy disk z Felicie vazi tusim 6,5 kg a elektron okolo 6,0-6,3 podla tvaru).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…