Příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
« Re: MB 123
Ač mercedes nemám, tak taky obdivuji stará piana ze sedmdesátých let. Jsou to neuvěřitelné drľáky. Stačí pohled na předimenzované součástky (např. tlumiče) a je to jasné. Měl jsem moľnost vidět při cestě po Maroku spoustu těchto strojů. Vydrľí dost : přetěľování, jízdu po tamních dost rozbitých cestách atd. Asi proto je víc jak 90 % aut MB řady 200 D, 220 D a 240 D. Myslím si, ľe u současných modelů se čím dál více ąetří a uľ není prvořadá dlouhá ľivotnost. U jiných značek to vąak není jinak, snad s vyjímkou japonců (motory). -
« Re: Pro skeptiky...
Beru zpet, zrovna jsem se koukal do mistniho katalogu a ten motor 1242 kubiku ma fakt slusnej kroutici moment i vykon. Sice se mi nezda to srovnani s escortem 1.6 16V, ale je fakt, ze z techto aut nemam ani jedno. Asi to neni spatna koupe. Jediny co mam jeste v podvedomi, ze fiati maj sice vetsi vykony, ale taky vic zerou. Nevim, jestli to plati i o tomto motoru. VAsek -
« Re: Trabant
Ja to v Budapesti neznam,ale znam to v Praze.Nemam dojem,ze by tu nejvic byly cejtit dvoutakty.To spis Avie a Liazky.Nejvic monitorovanou skodlivinou jsou oxidy dusiku-NOx a ty vypousti nejvic starsi diesely bez recirkulace vyfukovych plynu a benzinaky s vysokou kompresi bez KATu.Dvoutakty maji obycejne dost nizkou kompresi.Pravdou ale je,ze by jejich majitele meli pouzivat kvalitni TT-oleje,nepremazavat a zapomenout na ruzna "nahradni"paliva.Urcite by jim ubylo nepratel. J.W. -
« Pro skeptiky...
Pro beranka: vpředu je místa v Puntu srovnatelně, ale vzadu je ho více. Měřeno metodou nastavení sedadla řidiče pro moje rozměry (180 cm) a poté přesednutí dozadu za řidiče. Výsledek Punto větší. jestli jsi seděl v Unu tak Punto je mnohem prostornější.
Ohledně porovnání 1,2 16v a 1,6 si nemám důvod vymýšlet, pouze vycházím ze zkušeností s oběma motory. Na zrychlení je ta 1,2 dokonce svižnější.
čau jeník. -
« Re: Zima s pneumatikou .
Neříkám , že čtyřkolky jsou všemohoucí a zvládnou vše . 4*4 má taky své hranice , za které nelze jít a další věc , že s 4*4 se musí každý kdo ji má , zvyknout na jiný styl jízdy . Hodně často se mi stává , že se setkám s majiteli 4*4 všelijakých značek a i když se třeba vůbec neznáme , tak si pohovoříme o tom co třeba ta jeho 4*4 umí a co jako řidič prožil . Jsou to velice zajímavé příběhy . -
« Re: MB 123
Tak to jsme dva. Taky hledám informace o mercedesech r.v. 1970-1975. Rád bych koupil na renovaci mercedes s dieselovým motorem 300D a v kombíku. To jest sháním nejstarší mercedes s motorem 300D v kombíku. Víte někdo kdy se začal vyrábět a jaké měl označení?? Díky, PTD