Příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
« Jen tak z neznalosti
Zajimaly by mne skusenosti nekoho, kdo ma moznost porovnat auta na benzin a naftu. Nikdy jsem naftaka neridil. Vim ze vzhledem k vetsimu objemu a tim krouticiho momentu, ze by mel lepe tahnout a zase s mensima kW zase ma horsi akceleraci. Ale co treba rozjizdeni do kopce ? A da se vubec rici, ze kdyz ma treba naftak vykon 50 kW ma stejnou akceleraci jako benzinak 50 kW ?
A v tom pripade se vyhoda krouticiho momentu projevi az v nalozenym aute v kopci ?
Stala se mi ted vec, ze v miste rozsireni silnice do kopce skodovka zacala predjizdet nakladak, musel jsem spomalit a pockat a najednou za mnou Toledo a svitil na mne jak pako. Predjel jsem, zaradil se vpravo, ctyrku a pedal na podlahu. Musel bejt rozjetej vic jak ja, ale predject mu to neslo. Jeli jsme asi 120 (dole to mohlo bejt tak 70). Ten kopec byl dost prudkej a nahore, asi po tom 1/2 km mne teprve zacal velice pomaloucku predjizdet. Jako kdyby se mu to teprve zacalo rozjizdet. Jel jsem sam, nevim jak na tom bylo Toledo. Mam R 19 1.4i ale chip s vykonejsiho motoru, takze vubec nevim jak to mam s vykonem. A jediny co mne napada, ze to musel bejt naftak, protoze si myslim, ze kdyby to byla 1.6, ze kolem mne v klidu prosvisti. Vasek -
« Re: Anonyme se zkusenostmi, ozvi se!
Diky bohu, konecne se ozval nekdo, kdo vi neco o tom, na co jsem se ptal na zacatku. Takze anonyme, mohl by ses mi ozvat a napsat neco blizsiho o tech podminkach pro ziskani SPZ ( nebo alespon dat nejake kontakty? ) na muj majl: petr_ka@usa.net . Mozna ze jsou nektere mnou uvedena technicka data divna, ale myslim ze nejsou nemozna. -
« Re: Escort 1.8D
Polemizoval bych s chlazením 1,8 D u Escorta, protoľe tam je motor umístěn napříč oproti Sieře, kde je podélně. Problém je spíąe v chlazení u Sierry. Jinak motor vydrľí u Sierry víc jak 30-40 tis, ale není to zas ľádný drľák. Sám tuto Sierru mám. Souhlasím vąak, ľe jinak ľádná sláva. Motor je totiľ na tak těľké auto slabý. -
« Re: Pro skeptiky...
V Puntu jsem jeste nesedel, ale v Brave a v Marei jo. Mohu potvrdit, ze maji vzadu dost malo mista, srovnatelne s Octavii. I tak si myslim, ze srovnavat Punto s Bravem neni na miste a to pro velikost kufru - Brava ho ma o 110 litru vic, co muze byt pro nekoho ( pro mne urcite ) rozhodujici.