Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
-
« Re: PickUpy
Asi mluvíme každej o jinych pick-upech. U nas je to něco jinýho a co jsem psal platí o městech s ulicemi evropskeho typu a ne typu První, druhá, třetí ... určitě víš co myslím. A šrotovat pick-upy typu tahač návěsů nechci - stačí jenom zastřelit řidiče co veze motyku přes celý město z chaty do kůlny na dvůr. -
« Ekonomická jízda
Nechci teď mluvit o spotřebě kolem 4 l s benzínovým motorem, ale řekl bych, že spotřebu v běžném provozu lze výrazně ovlivnit lehkou nohou na plynu (žádné závodnické rozjezdy), včasným řazením a podřazováním a předvídáním situace na silnici. To znamená včas vyřazovat, ale také včas zase zařadit. Aby auto zase zbytečně nezpomalilo. Z tohoto pohledu se mi velice líbí řešení u Wartburgů. Mají tam tzv. volnoběžku. To znamená, že auto rozjedu na určitou rychlost, pustím plyn a nemusím vyřazovat. Motor klesne na volnoběh a nebrzdí. Když se mi zdá, že bych měl přidat, tak prostě bez řazení zase přidám. Motor mi na zařazenou rychlost běží do té doby, dokud je otáčení převodovky od kol rychlejší, než volnoběžné otáčky motoru. (Dost to připomíná tzv. cvrčka u jízdních kol). Tuto volnoběžku lze samozřejmě vypnout a jet na tzv. přímý záběr. Ten mají dnes vyráběná auta. Jedinou nevýhodou zapnuté volnoběžky bylo nemožnost nastartovat auto rozjetím z kopce. To bylo možné jedině na zpátečku. Ta byla standardně v přímém záběru.
Myslím, že něco podobné s volnoběžkou testoval (nebo snad vyráběl) VW pro Punto diesel. Tam ale myslím šlo při ubrání plynu o úplné vypnutí motoru. -
« Re: Facko - vyfuk
Hele s NoName vejfuky je trochu problem definovat model, to urcite pochopis. Ale znam treba jeden typ, Sojeta za 3.500,-, prumer trubky elipsa nebo kruh. Maji to u Motor Excelu, tel.: 02-672 11 234, nebo tam co si budu delat vejfuk ja, to je firma Spei, tel.: 02-6837553, a tam maj ten koncovej tlumic NoName.....tak si tam brnkni !! -
« Re: Nechápu Vás.
Vy, co kritizujete odmitnuti moznosti psani pro anonymy, se podivejte i na jiny diskusni fora, tam to funguje uplne stejne.Treba chat.email.cz.Kdyz se nezaregistrujes, tak nic nenapises.A tak je to spravny.Tak prestante kroutit hlavou a smirte se s tim. -
« Ad. dobrzdovani levou...
Je to super vec. Sice to zatim teprve trenuju, ale je to vec bez ktery bych se asi neobesel. To same je pouzivani meziplynu, ale to je klasika, prava noha napul plyn a brzda.....ale je to super kdyz clovek stoji v kopci a zaroven ma nohu na brzde a plynu a muze turovat, to nektery lidi neverej, kord kdyz mas pri tom zarazino .....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!