Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené

• 00 Reagovat !

foto

19.02.99  17:37

« Bez nadpisu

Souhlasim naprosto s predchazejicim prispevkem. Pokud je automat dobrej, dokaze radit a reagovat rychleji, nez prumerny ridic s manualem. mam auto, kde mam navic moznost nastaveni automatu na "ekono" a na "sport". Ale musim rici, ze to nevyuzivam, jelikoz automat radi naprosto skvele podle zpusobu jizdy... Jinak Nissan Pathfinder...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  17:36

« Re: Jen tak z neznalosti

Mam Corsu 1,7D 44kW. Co sa tyka porovnania s Feliciou 1,3 50kW alebo Suzuki 1,3 50kW su urcite lepsie:
    -v akceleracii
    -v hlucnosti
    Klady diesla:
    -spotreba
    -dobry tah pri predbiehani na petke
    -vynikajuci rozjazd na klzkom povrchu/nepresmykuje tak ako benziny ktore sa musia na jednotke vytacat na vyssie otacky/
    -pri nepridani plynu pri rozjazde neskape /vyhoda len pre blondyny/
    Zapory diesla:
    -pri rozjazde treba ihned radit dvojku
    -hlucnost
    -cena auta
    Zatial len tolko!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  17:19

« Re: Sviceni ve dne, mlhovky

Jo, sorry... Mlhovky jsou vlevo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  17:14

« Re: vyzva pre vsetkych co im to slape za 4,5 litra

Ahoj Korzičane. Chci se ti omluvit za to co sem ti napsal tenkrát jako anonym, ale každej den jezdim s takovejma čo ím to šlape za 24,5 litra a už jsem tak ovlivněn z práce, že v těchto neslyším žádný hluk ani při 1000, ani 7000 otáčkách. Sám mám mercedes 126/3 800 benzín/plyn
    a je to asi tím tvím nadpisem a tím že ti závidím
    tu kapku nafty, protože mě i na plyn bere jako 6-8l benzínu Zdravim na Slovensko a nezlob se (byl jsem na noční)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  17:12

« Re: Zážitek

Asi si vadny ked si si ani nezasunul do k...!
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.99  16:57

« něco sem slyšel

ptám se protože tady ve Varech stála podle dvou nezávislejch známejch jedna dvoudveřová 1000 MB za 30 000 kč v bazaru. Já sám sem jí ještě neviděl, ale když řikáte, že fakt stojí za to?!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  16:54

« Re: vyzva pre vsetkych co im to slape za 4,5 litra

Na Slovensko sa 1,5TD dovazali dost dlhu dobu.Mam znameho co ju ma cca 3 roky a je velmi spokojny.Spotreba je rovnaka ako u 1,7D. Verim tomu ze 1,5TD je pruznejsia ako 1,7D. Urcite by som si bol kupil 1,5TD ale tie uz v roku 1998 na Slovensko nedovazali. Udajne mali zvysene emisie NOx-i preto ako alternativu dali 1,7D.
    Ja som s dieslom spokojny urcite by som ho nikdy nepredal. Tiez si myslim ze nova ASTRA by bola lepsia ale bohuzial v takej vybave ako mam Corsu je Astra o 150,000 Sk drahsia.
    Co sa tyka hlucnosti je to pravda hlavne nad 100km rychlost ale auto aj tak nieje urcene na pretekanie.
    Vsimol som si vo Felicii 1,3 /50kW/ tiez nad 100km/h rychlost je ale zase strasne hlucny podvozok takze sa to potom aj tak zrovna.
    Kladne hodnotim u Corsy 1,7D moznost plynuleho predbiehanie vozidiel iducich rychlostou 80-90km/h /Avie, Kamiony/ na piatom rychlostnom stupni co benzinove auta nedokazu bez zaradenia stvorky. To auto ma fakt dobry tah pri otackach 2600-2900ot/min.
    Dakujem za odkazy!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  16:47

« Re: Skoda 1000MBX

škodovky mě nezajímaj, ale spotřeba 16 l?
    jak to vypadá (MBX)?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:51

« Re: prodlevy

čoveče to zní skoro jako pohádka! co to je za bourák?
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:25

« prodlevy

Taky ty debaty tady o prodlevach sou od lidi co automat nikdy neridili nebo jen na par minut. Automat se musis naucit ovladat stejne jako pedal a paku. S automatem jezdim ve Fordu uz asi dva roky. Podle stisku pedalu si dokazu vychytat jesti bude radit dalsi stupen v 2000 nebo v 5500 otackach. Prodleva je pri sportovnejsi jizde mnohem mensi, nez u manualu. I ten automat reguluje prodlevu podle otacek. Pri malejch je prodleva delsi protoze se snazi zachovat plynulou jizdu. Pri vetsich tam ty kvalty kope mnohem rychlejc nez bys stacil sundat ruku z volantu, zavexlovat pakou a mazlit se se spojkou. Prodleva pri pridani plynu neni pokad je automat v pohode a dobre tlakuje.. Jako poznamku dodam ze se jedna o trikvaltovej plne hydraulickej automat co ma za sebou necelejch 300tisic kilaku a jednou za pul roku do nej doleju litr kapaliny. (u AGIPU 134Kc)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:19

« Re: bdx

já sem se tě ale na to neptal...Bejčku...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:16

« Re: Je ta spotřeba přiměřená?

Sotreba motora zavisi riamo umerne od otacok, cim vyssie otacky, tym vacsie trenie=vyssia spotreba, to uz ani nespominam dalsie vplyvy( napr. odpor vzduchu je umerny druhej mocnine rychlosti, t.j. ak zvysim rychlost na dvojnasobok, odpor vzduchu vzrastie stvornasobne, ak je rychlost 3-krat vyssia odpor vzduchu je 9-nasobny). Takze cim nizsie otacky tym nizsia spotreba. Samozrejme v "rozumnych" hraniciach a velmi to zavisi od zatazenia motora. Pri nizkom zatazeni (ustalena rychlost po rovine, jazda dole kopcom) sa da ist aj na tych 1500 - 2000 otackach. Samozrejme, ked zacnem zrychlovat, alebo idem do kopca tak podradim. Najlepsie sa okamzita spotreba sleduje samozrejme na palubnom pocitaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:11

« Re: bejk Lopéz

taham kufry, a auťáky prachatejch bejčků
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:10

« Renault 19 TD

Muj svagr dovazi hlavne Renaulty. Nekdy v lednu jsem ho pozadal, a svezl se s R19 TD, najeto 85 000 km. Byl jsem velmi zklamanej. On sam rikal, ze to auto ma naky problemy s motorem.
    1/ do 120 km/h to bylo hlucny, pak se mi to zdalo, ze to je stejny jako 1.4i co mam ja.
    2/ cekal jsem, ze to bude trhat asfalt, ale na rovny ceste jsem asi po 1/2-3/4 km dosahl 140 km/h.Urcite by se to rozjelo vic, ale silnice na to nebylo. Hned jsem vzal svagra, sedli jsme do moji 1.4 a dosahli jsme stejny rychlosti. Mozna tim, ze nejsem zvyklej na TD, malo jsem ho vytacel, nejsem zvyklej na takovej rev motoru, a mozna radim driv nez je treba, ale stejne jsem cekal velkej rozdil. Nebyl.
    Mohla to byt vyjimka, ale ja bych ho nechtel.
    VAsek
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  15:07

« Re: italové

italové sou prostě sračky, na pozvratku
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  14:59

« Re: Skoda 1000MBX

Dekuju predem. Mimochodem, bydlim ve Slanem, rikals, ze ten chlapek je z Melnika, no, to nemam zas tak daleko...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  14:56

« Re: Na Zbraslavi

Jo, na Zbraslavi jsem byl naposled v roce 96 a videl jsem ji tam... Letos se tam asi pojedu zase mrknout... Diky
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.99  14:09

« Mlhovkáři

... je to tak jak říkáte .. nejhorší jsou idioti co si do svojí 120-cítky namontovali zadní mlhovku MADE IN DOMA a ta jim svítí jakmile rozsvítí světla ... v noci je dobré takového hňupa grilovat dálkovýma jak to jenom jde. Je sice fakt, že když ho pak předjedete, tak rozsvítí i on svoje umíráčky, ale my co máme automaticky nakláněné boční zrcátka jsme v pohodě ... jinak oslňují i přední mlhovky, zvláště ty bodové na Fujtablu s novou maskou. Když na ně bliknete dálkovýma, tak začnou i oni blikat jak zběsilí, protože oni přece mají tlumený ... ještě k těm japonským zadním mlhovkám ... mám Maximu a je vlevo jak už zde padlo ...
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.99  13:34

« 1.8 TD versusu 1.8i

Vazeni, mel jsem nedavno moznost na delsi dobu vyzkouset Ford Mondeo s motorem 1.8TD(90k) a s motorem 1.8i(115k). jednoznace bych dal prednost turbo dieselu. Akcelerace na krizovatce velmi dobra, ale nutno hned radit na dva. Po dalnici TD nadherne tichy a az do 160km/h pomerne svizne. Spotreba kolem 6 litru nafty, kdy jsem ho nesetril. Benzin byl tichej porad, vic nez TD samozrejme, celkem slusne akceleroval na krizovatkach, byl ziznivejsi a nemel ten suprovej turbo efekt.
    Kdysi jsem ridil VW Golf 1.9TD(55kW). Sporive svizne auticko az tak do 140km/h. Potom mu to uz moc nejede, spotreba kolem 5.5 litru taky dobra.
    Ja mam R19 1.8(66kW)benzin. Nebudu psat o komfortu a prostranstvi, ale motorove se Mondeem TD nezada, nema na nej, nemluve o spotreba (cca 7 litru). Premyslim o R19 s TD motorem. Mate nekdo nejake zkusenosti ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.99  13:10

« Re: Re:

* jsi ty, *.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…