Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
-
« Dostupná publikace k jízdě na sněhu apod.
Před vánoci jsem sehnal knížku "Vyšší škola jízdy" od S.Mináříka (GRADA Publishing1997). Je v ní pár kapitol k zde diskutovaným tématům (uspořádání pohonu vs. jízdní vlastnosti, jízda v horách a na sněhu, nejúčinnější brzdění, vyrovnávání smyku, sportovní jízda). Docela se mi zamlouvala, takže doporučuji. S pozdravem Pavel K. -
« Kolik vyplaci pojistovna?
Nevite nahodou, kolik by mela vyplatit pojistovna z povinneho ruceni za opravu auta? Budu konkretni. Jedno pako mi nacouvalo do auta. Vysledek - promackly zadni dvere u myho favorita. Oprava stala kolem 7 tacu. Pojistovna mi vyplatila tisicu jen 6. Ma na to pravo? Ze strany policie probehlo vse jak melo. -
« Re: Re:zaprve:to Riehelens
Sorry za to minuly, zmacknul jsem Enter.Ale k veci.Ten tvuj pripad je podle mne vina toho blbce, co ti tam vjel.Kdyz ti tam vlitnul, taks urctie stal na brzdach do posledni chvile, ne?Takze te ohrozil.To bych jasne hodil na nej.A hlavne, co ti svedci?To jako vzali v potaz odhad tech lidi, co se tyce tvy rychlosti?Vzdyt jedinej, kdo vedel, jaka byla rychlost si byl ty.A pochybuju, ze se mereni brzdne drahy da povazovat za primy dukaz.Prece to, ze nekdo signalizuje vyjeti od kraje, mu nedava pravo prednosti ti tam vjet?Hmm, divny no.Ale asi to tak je.Inu nejezdeme 250kou po hlavni, snizme to aspon na tretinu a snad az se neco stane, tak to nebude nase vina. -
« Re: FORD FOCUS - zkušenosti
Nejak jsem prehlidnul, jakej typ karoserie mas?Doufam, ze 5ti dverovej hatch, protoze ty ostatni typy se jim, podle mne, moc nepovedli.A co se tyce zkusenosti, tak pristi mesic ma bejt predvadecka, coz vsem vrele doporucuju.Pak si o tom pokecame. -
« Cesta do Anglie
Všem, kteří tam pojedou na služební cestu doporučuji aby měli potvrzení od firmy, že jedou na jednání, nebo že jsou služebním řidičem. Nebýt této obavy před cestou, mohl jsem zůstat ve Francii někde v motelu pár dní.
A když jsem se již zmínil o Francii, tak pozor. Jejich ukazatele směru na větší města mnohdy najdete až po odbočení. -
« Re: pohodlí je blbost
Nemyslim si, ze automat je dobrej na zavodeni a uz vubec ne na rychly predjizdeni.Mel jsem moznost jet s automatem(Ford Sierra 2.0) a nebylo to nic moc.Musel tomu slapnout na krk, plyn az na podlahu a 2 vteriny cekat, nez se to probere.S manualem je to jednodussi, meziplyn, podradime a vyrazim ted.Proste jsem na to lip pripravenej a necekam, jak se usmysli automat.Myslim, ze ridic vi lip, kdy mu to nejlip tahne a podle toho řadí.Je jasny, ze nejakej silnej kus zabere od spoda a hned i s automatem, ale pises o dvoulitru a kdyz srovnam dvoulitry, tak si myslim, ze je na predjizdeni manual lepsi.A min chlasta. -
« Re: Jedině zadní
Pokud si nekdo chce koupit nove auto a nema nazbyt penez, pak nemusi o nicem premyslet, musi si vybrat z aut s prednim nahonem.Pokud penize nejsou problem, pak rozumny clovek uvazuje o 4*4.
Zadek je podle mne o neco lepsi nez predek.Na suchu urcite a na snehu ma vyhodu v tom, ze pokud clovek jede opatrne tak da driv vedet "ze se neco deje" a je cas neco udelat.Pokud je auto nalozene, tak do kopce take lepe jede. Nevyhoda je, pokud je auto prazdne.. -
« Re: Značkový či neznačkový
Naprosto souhlasim, taky jsem to daval patlalum, co mely vyvesku Servis, ale od generalky nikdy, pravda, je to drazsi, ale vyplati se - to urcite. Ja osobne spis, nez na Jarov jezdim do Cakovic na Prahu 9, blbe se to hleda, ale zatim jsem byl vzdycky spokojenej. Davaj vzdy i pul roku zaruku, tak to neber a jdi si k nejakemu smudlovi jenom se sadou sroubovaku, kladivem a sverakem. Skodovkam zdar.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Podle mne se dá jezdit rychle sportovně i s automatem.