Příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
Diamant 26.02.99 22:59
« Klima v Golfe
Je tam tlacidlo AUTO. Po jeho zapnuti zmiznu vsetky sipky a smer sa voli automaticky (nepouzivame to velmi). Bezne si clovek v manuale voli smer (okno, palubovka, nohy) a rychlost otacok ventilatora. Ale aj tak do toho z neznamych pricin saha automatika. Problem je asi v tom, ze clovek si nenastavi teplotu fukaneho vzduchu, ale pozadovanu teplotu v interieri. A tym padom to nastavuje teplotu fukaneho vzduchu aj tak samo. Takze po nastartovani sa clovek (v lete) aj tak poti, ale mu mrznu ruky. (samozrejme prvych par minut) -
Diamant 26.02.99 22:51
« Pre vsetkych
To s tou makkou podrazkou je naozaj pravda. Inak jazdime spolu s priatelkou na Felke (s pocitacom) a na Golfe IV (bez pocitaca!) ale uz aj priatelka sa naucila menej slapat na plyn v Golfe. A ozaj to pomohlo. To je uz zvyk. Clovek sa nemusi ani tak velmi vliect a pritom ani nepozera na displej a spotreba klesla. -
Jarda, chcem sa spýtať, či nevieš o niečom, čo by môhlo nejaký ten kW pridať ma mojom Forestri. Doteras mi to v pohode stačilo, kým som sa nepreviezol vo verzii SoftTurbo. SUPER. Už trošku banujem, že som to pri kúpe viac nezvážil. Skúšal som si objednať REMUS , no na Subaru nerobia.
Od môjho predajcu SUBARU som dostal jednu nemecku WWW adresu, ktorá dodáva chip, niekedy aj s výfukovým potrubím, čo má za následok pár kW na viac. Na forester som tam však nenašiel nič. Iba na Legacy. Mám informácie ( neviem či dobré ), že motory sú rovnaké a chip ktorý zvýši v Legaci výkon o 25-30 kW sa dá použiť aj vo Forestri.
Alebo existuje aj iná možnosť. -
« Re: Co tedy ?
Asi bych možná měl vychvalovat SUBARU . Ne , proč. To nejdůležitější je však to , že chceš 4*4 . Chce to hlavně opravdu vyzkoušet a udělat si názor . Opravdu jsem nechápal co dokáže čtyřkolka do té doby , než jsem začal v ní jezdit . Jinak každá automobilka má své specifika i v 4*4 . AUDI je AUDI tak jako já budu říkat , že SUBARU je SUBARU . -
« Re: H4 Osram cool blue + 30 %
Koupil jsem je nahoře na Koněvovce ve firmě Alpamaia, nebo tak nějak podobně. za jednu chtějí 210,- Kč, což mi zase nepřijde nějak extra moc když si uvědomíte, že za něco podobnýho chtěj v APSu na chodově cca 750,- (Phillipsky). Vřele všem doporučuji. Pavel -
« Re: Spotreba Felicie
Felicia je z minuleho roka, mesiac presne neviem, ale kupena bola 10/98. Na prvej prehliadke som mechanikovi vravel ze sa mi zda smedna, on napichol ten pocitac, nacital pamet, vsade bolo "bez zavad" a tym to skoncilo... Potom som o tom diskutoval s kolegami co si kupili tiez feldu, tak ti tvrdili ze na tych 15 km co jazdim do roboty sa nezohreje, tak som teda pichol teraz cez mrazy pred chladic karton... zdalo sa mi potom par tankovani ze je to lepsie, ale potom to zas skocilo na obvykle hodnoty. Najhorsie je ze toto elektr. vstrekovanie asi nijako neovplyvnis, ale niekto mi vravel ze niekde vymienaju chipy co riadi vstrekovanie za nejake nemecke, alebo resp. preprogramuju EEPROM pamet v tych cipoch... Ja uz neviem, kupim si nove auto na dlh, lebo stare mi vela zere, a ono to zere skoro tak isto. Asi naozaj zacnem uvazovat o rubrike Felicia=*... -
"-- skrytý --" 26.02.99 14:31
« Re: Spotreba Felicie
Dobře no, tak už se na mě nezlob. Ta spotřeba je opravdu dost velká. Na firmě máme Felicií několik a většinou je spotřeba pod 7l/100km. Jenom u jedný (40kw jako ostatní, krátká) je spotřeba k 8 litrům a taky tady nikdo neví čim to je. Mám strach, že kdybys to dal do servisu, tak ti tam vyměněj půl motoru ,pak ti to naúčtujou a řeknou, že ti to MOŽNÁ dělat nebude. Takže opravdu těžko říct co s tim. Občas sem mrknu, jestli někdo zná řešení tohodle problému se spotřebou. Asi je každej n-tej kus Feldy žíznivej?!? Ještě naschval napiš, jakej je ten žrout rok výroby. Ta firemní je 8/97 - 65 000km. U tý firemní se nechá vyloučit možnost vlivu řidiče, protože se lidi prostřídávaj a každej jede s tim, co tu zrovna stojí. -
« Re: H4 Osram cool blue + 30 %
Koupil jsem si tyto H4 v pondělí a hned jsem je tam namontoval. Před tím jsem měl namontovaný H4 Osram +30%. Schválně jsem je měnil po jedné a zkusil jsem to rozsvítit s jednou vyměněnou. Nasvítil jsem bílou zeď a můžu říct, že je to fakt slušnej rozdíl. Při pohledu na auto to svítí podstatně víc bíle, nelze tvrdit, že by to bylo nějak znatelně namodralé jako xenony. Je to spíš takový hodně jasný a studený světlo. Při pohledu na nasvícenou zeď je vidět dost markantní rozdíl. Ta nová žárovka svítí výrazně bíle ta H4 +30% svítí nažloutle. Subjektivně se jeví ty cool blue jako, že svítí víc. Vyměnil jsem tedy obě a vyrazil to projet. Protože sem tam byl ješte na silnici sníh tak jsem to vyskoušel tam a dá se říct, že to fakt super nasvětluje a je to takový trochu namodralý světlo, rozhodně víc podobný klasickýmu dennímu světlu. Takže z mojí strany absolutní spokojenost. Rád se s Vámi podělím o Vaše informace. Pavel -
« Re: Spotreba Felicie
No ak mas na mysli aby som tam nechal zaradenu rychlost, tak to so uz skusal a bolo to podla mna este horsie, lebo brzdenie motora som ucitil az ta po troch sekundach ako som dal nohu z plynu, takze preto som to napisal ze sa mi na tom nieco nezda. A pisem sem preto, ze nieco som uz aj prestudoval v prirucke o Felicii, lenze je mi to prd platne. Takze som zvedavy co mi "poradis" teraz. Dopredu dakujem.