Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené

• 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.02.99  10:28

« Dynalto + spotreba

Nieco by som mal mat, ale treba to najst. Ked to najdem (dufam), tak napisem.

Vcera som robil meranie pri ustalenej rychlosti a nameral som toto (FelCom 1,3/50 MPI):
    Rychl.Spotr.
    704,9
    905,5
    1106,3
    1307,8

Samozrejme to vsetko na piatom prevodovom stupni. Pri spotrebe som pocital priemer za cca 2 km pri ustalenej rychlosti.

Taktiez som skusal 80 km/h na 4. a 5, prev. stupni. Na 4. to bolo 5,7 l (3100 ot/min) a na 5. to bolo 5,2 l (2300 ot/min).

• 00 Reagovat !

foto

28.02.99  09:47

« Renault Laguna dTi

Zdravim,
    vazne uvazuji o koupi nove Laguny II s motorem 1.9 dTi. Jake mate zkusenosti celkove s timto vozem? Jinak si myslim, ze Laguna, i kdyz se vyrabi jiz od roku 1994, je i dnes zajimave auto. Jaky je podvozek, hlucnost pronikajici do interieru? Diky za kazdy prispevek.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.99  09:25

« Re: Myčky

Mycky nevyrabi ani Shell ani Aral. Takze nelze rici, kdo ma kvalitnejsi a kdo mene. Vyrobcu mycek, kteri dodavaji produkty do Cech je spousta [Slovensko, Nemecko, Spanelsko, USA..] a rozhodne si netroufnu rici, kteri jsou lepsi a kteri horsi.
    A protoze dodavky mycek jsou veci tendru na urcite obdobi, muzete se setkat u jednoho prodejce pohonnych hmot s nekolika ruznymi typy mycek.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  22:25

« Re: nejhnus je

Jednoznacne MULTIPLA Fiat !!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  22:14

« Re: Tak chlapi

Takym by mali dozivotne vziat papiere. Pred 4 mesiacmi nedaleko ozraty magor na zigulaku tresol do Felicie. Magor nejako vyviazol, vo Felicii mrtvy otec, mama, dcera. 10-rocny syn to prezil, zije u babicky.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.99  21:43

« Safari rally

To bdx: tretí deň je dávno za nami, tu sú už výsledky deviatej etapy
    , celkové výsledky po deviatich etapách: celkovo po deviatich etapách

.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.99  21:40

« Safari rally

To bdx: tretí deň je dávno za nami, tu sú už výsledky z deviateho: HOME
    PAGE

, celkové výsledky po deviatich etapách: HOME
    PAGE

.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  19:28

« Re: Safari

Po 3 dnu: McRae - Focus, Makinen - Lancer, Auriol, Sainz - Corolly, Liatti - Cordoba.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.99  15:54

« Honda v Nitre, august 98

Napíšem Vám jeden z mojich zážitkov:

Tankoval som na benzínovej pumpe v Nitre, kde je aj dealer Hondy. Čakal som na jedného známeho, tak som si povedal, že sa pozriem na nový Civic, kolko stojí a ako vyzerá zvnútra. Vošiel som preto do predajne, Civic stál hneď pri dverách.
    Kým som si auto obzeral, nikto si ma nevšímal. Asi po 5 min. prišla nejaká pani, a spýtala sa či by som ho chcel kúpiť. Ja som povedal pravdu, že zatial nie, ale že asi tak o 3 mesiace budem potrebovať nové auto. To čo nasledovalo mi vyrazilo dych. Najprv pani zavolala telefonicky asi majitela firmy JE TU NEJAKÝ PÁN ČO BY CHCEL KÚPIŤ CIVIC, takže majiteľ hneď pribehol. Pretože nevedel podrobnosti, zavolal ma k stolu, usadil a spustil: keby ste chceli tento, môžem Vám ho rezervovať. Okrem toho máme biely, strieborný atď., ale musíte zložiť zálohu. Ja som vysvetlil, že nemám pri sebe peniaze. On na to, že nevadí, že auto rezervuje aj tak, mám nadiktovať meno a adresu, peniaze prinesiem potom. Ja som vysvetlil, že zatial nie som rozhodnutý, že o nákupe budem uvažovať asi o 3 mesiace. Jeho argumenty: Honda je japonský Mercedes, takže načo ešte obchádzať konkurenciu. Navyše ak auto nekúpim - alebo nezaplatím zálohu- do 7 dní, potom budem lutovať, lebo všetky Hondy budú drahšie. Ja som sa stále snažil vymaniť a rozhovor nejako ukončiť, ale on mal rozpísaný nejaký záznam a stále na mňa: povedzte mi Vaše meno a adresu! Popritom asi 3x niekam telefonoval (asi importérovi HONDA) a hovoril im : potreboval by som Civica 1.4, štvordverový, ešte Vám zavolám farbu. Ako na to predajca prišiel, že auto naozaj kúpim? Ja som sa nemal čas ani nadýchnuť, a nie rozmyslieť si, či to auto beriem. 5 minút je dosť málo na to, aby sa človek rozhodol pre nákup auta, v ktorom bude sedieť niekolko rokov...

Skončilo to tak, že som vstal od stola, vysvetli, že si to musím ešte premyslieť, a že zavolám JA, nie on (nedal som mu tlf. číslo),a to iba vtedy, ak auto budem chcieť. Odvtedy som tam nezavolal ani nebol, a moju mienku o Honde to určite trošku zmenilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  15:39

Ma nekdo poruchu a jak jede Focus WRC?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  15:37

Jak se jim ted vede. Rallye?
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.99  15:28

« Úvod !

Máte aj vy skúsenosť s nákupom nového auta (nielen v ČR alebo SR, ale aj v zahraničí)? Podelte sa s nami o Vaše pocity pri kúpe Vášho auta, ako na Vás zapôsobila firma, kde ste auto kupovali, či boli ochotní a dobre informovaní, alebo naopak neprofesionálni a povýšeneckí? Z rozprávania mojich známych viem, že niekedy býva nákup najlacnejšej Felicie príjemnejší, ako nákup auta za 2-3 milóny (napr. ochota a správanie sa personálu). Boli ste spokojní s tým, akých služieb sa Vám dostalo, keď ste kupovali Vaše nové auto, alebo keď ste sa chceli iba zoznámiť s autom, o ktorého nákupe ste uvažovali? Stalo sa Vám, že ste chceli kúpiť nové auto, a správanie predajcov Vás odradilo tak, že ste zvolili inú značku (alebo ste auto nakoniec predsa kúpili, ale v inej predajni)?

Bol by som rád, keby sa táto téma nezvrhla na VŠETCI PREDAJCOVIA ZNAČKY XY SÚ NANIČ,alebo na neplatenú reklamu a preto Vás prosím, píšte iba konkrétne zážitky, kde konkrétne (u ktorého predajcu ) a kedy približne sa Vám stalo to, o čom píšete. Možno si myslíte, že ktoviečo touto témou sledujem, ale jediný dôvod je, že mám takú skúsenosť, že ludia nevedia o dealeroch, ktorí sa snažia, ale ich poloha alebo veľkosť budovy je oveľa nenápadnejšia oproti tým, ktorí sú síce na hlavnom ťahu alebo majú perfektnú budovu, a preto si myslia, že oni budú predávať tak či tak, a o nič sa nestarajú (výber personálu, vystavené vozidlá a ich zásoba, ochota hladať náhradné riešenie - ak nemajú auto ktoré potrebujem...
    Prosím, venujte sa iba NOVÝM AUTÁM, autobazár môže mať hocikto a tam je prvoradým kritériom cena vozidla, predavač nemusí vedieť o aute žiadne technické údaje,lebo sa spolieha,že som si to už zistil, keď sa o auto zaujímam - a ak sa mi auto pozdáva a je lacné, tak ho kúpim aj keby bol predavač v montérkach. Mňa však zaujímajú nové autá, lebo tam by si podla mňa mala firma zaslúžiť to, že môže nejakú značku zastupovať - a naopak tej značke by malo záležať na tom, či sú zákazníci spokojní.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  15:25

Po RZ 8 - McRae, Auriol, Makinen. Burns odstoupil, Sainz 6-tý.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.99  14:49

« Ford Focus vna Slovensku

Na Slovensku stoji Focus s motorom 1.4 a 1.6 sice rovnako, ale aj tak je to trochu prilis - najlacnejsi model cca 570.000,- Sk !!! (bez ABS, 2. airbagu atd.! ).

Dalsi problem je v tom, ze ak chce Ford predavat v SR, trosku by sa mali posnazit v urovni predaja.

Priklad: dealerstvo FORD na starej ceste z Trencina do Dubnice. Predajcovia pracujuci s argumentami: Auto roku 99, vsetko je super, vsetko od konkurencie sa nechyta, nadavaju na vsetku konkurenciu, absolutne nemaju prehlad o technickych rieseniach (vsetko citaju z nejakych prefotenych papierov, jedine, co vedia spamati, ze kapota na motore sa otvara klucom). Skusobna jazda: jediny pocit v zakaznikovi je, ze je rad, ze to prezil (predajca evidentne nezvlada vozidlo) a za celu jazdu nepocul v aute nic okrem hluku motora vytacaneho do cerveneho pola otackomera - auto v podstate nezabehnute...). Jediny Focus u dealera je ten predvadzaci - prilis spinavy na to, aby som mal chut si ho podrobne prezerat, naviac vonku je zima ! Priebezne dotazy na cenu predajca odbija dalsimi a dalsimi superlativmi o aute bez blizsich upresneni. Vnutri v predajni je jedine vozidlo - Mondeo?, inac v okoli same vraky aut (na dvore). Zakaznika si predajcovia podavaju systemom: Jozo, zober si ho, ja uz musim ist ...
    Mili Fordaci, takto sa auta predavat nedaju !
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  13:24

« Re: Ekonomická jízda

Pozná niekto z Vás systém Dynalto? Bol minulý rok na jar vystavený v Ženeve na autosalóne - vlastne aj na jeseň v Paríži. Tam sa jednalo asi o to, že pri každom vyradení rýchlosti, ak sa neotáčali kolesá, motor zhasol. A auto nebrzdilo motorom, ale rekuperačne - t.j. dobíjalo akumulátor. Nemáte o tom nejaké podrobnosti ?
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.02.99  12:54

« Max. toc. moment

Urcite na tom nieco pravdy bude. Moja Felicia ma max. tocivy moment pri 2600 ot/min a rychlost 100 km/h dosahujem pri 3000 ot/min. Takze pri max. toc momente mam asi 86 km/h. Ale ked odoberiem asi 2 Nm, tak to dosahuje motor v rozsahu 2500-4100 ot/min.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.02.99  12:41

« Re: Palubní počítač

Podla vyrobcu je spotreba na volnobeh u motora 1,3 MPI 0,8 l/h. Ja dosahujem 0,8 len zriedkavo, obycajne 0,9 l/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  08:28

« Re: Diskuse o autech

Jestli sis chtěl koupit novýho forda a nevíš že focus má přímý vstřik paliva a menší spotřebu než golf TDI tak potom nevím jak si vybíráš. Já než něco koupím , snažím se o tom něco zjistit.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.99  06:58

« Re: Este zaujimavost

Pred nekolika lety, kdyz jsem jeste jezdil s benzinem (Peugeot 309 1.4i), jsem mel tu zkusenost, ze pokud se na dalnici jede v oblasti otacek max. krouticiho momentu, je spotreba nejmensi. Ten Peugeot mel max. krutak kolem 4.000 ot/min, coz odpovidalo rychlosti cca 140 km/hod. A spotreba byla 6 l/100 km. Stalo se mi to nekolikrat pri cestach Ostrava - Brno. Asi to bude tak fungovat i u jinych aut. Co vy na to ???
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.02.99  23:03

« Odhlucnenie

Mal som Fav. r.91. Hluk nebol ktovie ako velky, ale hodne pomohlo aj odhlucnenie. Kupil som si zakladnu sadu, ale este 1 stvorcovy meter hmoty navyse a odizoloval som nie len kapotu (v sade), ale aj KOMPLETNU prepazku medzi motorom a kabinou a taktiez teleso kurenia. Mozem povedat, ze som bol milo prekvapeny. Ale problem nemusi byt len v odhlucneni. Casto sa stava, ze sa vyfuk obcas dotyka zadnej napravy. Tereba skontrolovat aj gumove lozka ukotvenia motora a gumove haciky vyfuku.
  • Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…