Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
-
« Srovnání pružnosti některých motorů
Nechával jsem dělat asi před rokem a půl generálku na autě (Fiat Tempra 1.9TD/66kW) přičemž se něco dělalo i na vstřikovacím čerpadle. Auto po GO jezdilo velice svižně, ale spotřeba se mi zdála moc vysoká (průměr asi 7 l/100 km). Tak jsem s kamarády, kteří mají vozy s podobným výkonem porovnával zrychlení, abych se při "štelování" čerpadla dostal do odpovídajících mezí. Porovnávali jsme zrychlení z 80 na 120 km/h na 4. a 5. převodový stupeň při obsazení dvěma osobami (na rozdíl od zrychlení 0-100 km/h je zde minimální vliv řidiče na naměřený čas). Mně po GO vycházelo zrychlení 80-120 na 4.převodový stupeň těsně pod 10 s (9.9 s) a na 5. př.stupeň na asi 16 s. Jeden kolega vlastní starší Passat Variant 1.8i/66kW a u něj jsme naměřili o hodně horší pružnost motoru - na 4.přev.stupeň trvalo zrychlování z 80 na 120 km/h celých 16.5 s. Další kolega má Octavii 1.9TDI/66kW a s tím jsme naměřili pro tutéž situaci 12.5 s. Při další návštěvě servisu jsme tedy poněkud změnili nastavení korektoru vstřiku od tlaku za turbem, při čemž se zrychlení dostalo zhruba na úroveň výše zmiňované Octavie a spotřeba klesla asi o 0.5 l/100 km. S pozdravem Pavel K.
-
« Neni to F1 ale FI
Cau kluci, nemam nic proti vam, ale oznaceni F1 je nesmysl. Uz jsem si toho vsiml u mnoha inzeratu, kde se majitele ohaneji vstrikovanim F1, s presvedcenim, ze motory vychazeji z technologie Fjednicek. Spravne oznaceni je FI, coz je zkratka pro fuel injection, tedy vstrikovani paliva. Tak cau. -
« Re: Koupě nového vozu
Moje slova. Obdobne zkusenosti jsem mel s plzenskym OPELem (Rokycanska ul.). Takovych otresnych servisu se jiste najde vic. Zarazi mne, jak je mozne, ze dostanou oficialni zastoupeni. Nejen ze cloveku znechuti koupi noveho auta, ale velice poskozuji znacku. Jsem dost ukecanej clovek. Podarilo se mi odradit od koupe auta znacky Opel ve zminovane prodejne nejmin 3 potencialni zakazniky. -
« Re: jak to jezdi
A co jako chces slyset ? Mam granadu s V6 2.8i s maximalni vybavou. Karka je dost tezka, sirokej rozchod a rozvor. Gumy 195/70/14 Takze sedi vyborne. Motor ma cca 160kobyl takze i pri ty hmote tomu dava dost sily. Sedi dobre jezdi dobre je to pohodlny a velky. Co chces vedet vic ? Chces abych byl konkretni dej konkretni dotazy. Jinak muzu odpovedet ze jezdi dopredu a i dozadu :))))))) -
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Dik za odpoved. Vasek