Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené

• 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 05.07.99  15:28

« Nielen autá, aj motorky

Keď som si išiel prebrať do predajne novú motorku, odišiel so mnou šéf predajcov do servisu, že motorka sa už pripravuje. Prišli sme do dielne, a cestou som zbadal rozobratú CBR-ku, ktorá nemala nahodenú nádrž. Tak som len tak cvične prehodil: "To je asi poriadna piplačka, zosynchronizovať tie štyri karburátory..." No a predajca sa na mňa otočil: "To nie sú karburátory, ale vstrekovanie! To sa nenastavuje, to je riadené počítačom!" a ešte chvíľu mi ďalej oponoval, že to nie sú karburátory, ale vstrekovacia jednotka. Zastavil ho až mechanik, ktorý išiel okolo a utrúsil pomedzi zuby: "Buď ticho a nehádaj sa, veď to je jasné že to kovové na vrchu motora sú štyri karburátory..."!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.99  13:04

« Re: Objektivita

Moje skusenosti s Feliciou. Mam kratku 1.6. Takze problemy, ktore sa vyskytli: blbol zamok piatych dveri(vymeneny v zaruke, rada od servisu, aby som neotvaral piate dvere klucom, ale zvnutra), strasne divny zvuk pri 120 km/h od praveho zadnego kolesa, taka najaka rezonancia, dost vysoke pipanie, ani neviem, ako by som to nazval(bolo reklamovane, technik iba na mna divne pozeral, uvidim, ci sa to este objavi), problem s nizkymi volnobeznymi otackami(motor ma snahu zdochnut; iba ked je studeny, bude sa to riesit chiptuningom v najblizsej dobe).Momentalne mi odisiel prepinac smeroviek a svetiel(nejde svetelna hukacka,prepinac je nerozoberatelny stoji 400)A este problemy pri zaradovani zpiatocky(ale da sa to zvladnu) To je asi vsetko. Teraz cosi z druhej strany. Strasne som spokojny s motorom(super zatah z nizkych otacok, vyssie uz trocha nevladze ale do cca 130 km/h je to velmi slusne, pri nizkej spotrebe(Michalovce-Bratislava a spat za 5.5 l(cca 900 km, nesiel somm rychlo, ale ani na spotrebu) v meste berie do 8 litrov pri normalnej jazde, ale da sa aj za 10-12). Spokojny som aj s vnutornym priestorom.(mam 193 cm). Velkym kladom je podla mna dostupnost suciastok a velmi priaznive ceny za servis(200/h). Akurat, ze nemozem zohnat zapojenie elektroinstalacie, neviete niekto ako by som to zohnal?(Idem si montovat alarm, takze to potrebujem a v servise mi to nechcu dat) Takze ak to zosumarizujem, v porovnani s ostatnymi znackami nie je to podla mna az take zle. Ja osobne som spokojny
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.99  12:16

« Re: SPZ - ale jaká?

Naplati sa od prveho za znacky 2000 Sk ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.99  08:21

« Re: SPZ - ale jaká?

U nas to je aj spoplatnene - bezne znacky 2x300 sk a za dvadsatnasobok beznych t.j. za 12 000 Sk mozete mat znacky ake chcete napr: KE-FIORO. To je uz o niecom inom ako blbe cisielka.
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.99  23:41

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

04.07.99  19:56

« Re: Vase zkusenosti

Nejlepsi je to pres znamy, zaplatis dva litry a mas TK a emise aniz by auto videli
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.99  23:53

« Re: B

Vím o Ladě VFTS,ale nevím jestli je to ,co chceš.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.99  20:39

« Re: B

Se mnou muzes pocitat, ma to ale hacek, nevim kde sehnat auto:-))), Nevis o necem?
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.99  14:58

« B

Už asi dva roky sháním někoho kdo by chtěl založit
    rally club pro sice vysloužilá , ale plnokrevná
    auta.V Anglii je takový klub , který pořádá tyto
    soutěže.Mají stránku na internetu,ale teď si na adresu nevzpomenu.Co jsem chodil kolem "béček"
    tak mi pánové nahoře řekli ,že když dám dohromady
    20 lidí,kteří budou mít auta v solidním stavu,tak
    pro ně vypíší třídu hobby.
    Teď mi ale řekli,že můžu jezdit jízdu pravidelnosti,ale to si dost nedokážu představit,
    abych se svojí ladou VFTS ,která má skoro 170 koní
    ,jel závod kde je předem stanovený čas.
    Na podzim když jsem jel kopnou tak na RZ kterou jsem zajel asi za 3.15 byl stanovený čas 6 minut.
    Podporu pro závody aut skupiny B mám u K.Jirátka.
    Tak že pokud se něco začne kolem tohto tématu dít
    prosím kontaktujte mně.Teď pojedu předjezdce na
    Valašské rally.Nebo E-mail: tatyrek@vs.inext.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.99  09:40

« Re: Pomohla ... ?

Blbecku, ja se tim nechlubil ...
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.07.99  01:59

« Objektivita

King, a este si zabudol na "eroticku" patku. Ale ani to vo faceliftovanej Felicii uz nenajdes. Aj sa som mal Favorit (135L), takze viem, ze tvoj prispevok zase az taky objektivny nie je. Hluk sa vobec neda porovnat. Felicia sa ovela menej naklana v zakrutach a sedi velmi dobre. To perovanie sa im podarilo. Inak neviem ako je to s kratkou (ja mam Combi '98 LXi), ale v zime som mal problem dostat zadok do smyku aj zamerne. Sedi to velmi dobre. Ako iste vies, tak jazdim aj s Golfom IV a tomu na snehu zadok len tak lietal a dokonca ma uz zradil (uletel) aj na suchu len nedavno. Dokonca aj zatacanie islo na snehu Felicii lepsie, ako Golfu. Prechadzal som zakrutou stale vyssou rychlostou a meral som rychlost, kedy kolesa uz nestihnu zatocit a vyletim do kuzelov (BTW: Felicia zimne MP 55, Golf zimne Michelin s Y lamelami - oboje nove). Divil by si sa, ale Felicia to zvladala 60kou a Golf len 45.

Ku interieru - Felicia s 21.000 km nic a v Golfe uz od 10.000 km drnci daco v pravych zadnych dverach, drncanie z vnura pristrojovky a drnci pri istych otackach aj otocny panel radia Kenwood! Pomer ceny 360 tis ku 790 tis. Felka nema akurat klimu a posilnovac riadenia, inak vybava rovnaka. Sklon volantu, to je len zvyk. Ked som prvykrat sedel v Octavii, vobec mi nesedel ten volant a neslo to spravit ani nastavenim. Nehnevaj sa, ale sedadla su OK. Bocne vedenie je tak akurat. Golf ich ma este tvrdsie a je to horsie.

Inak na autobus mi nenadavaj, lebo jazda s nim sa neda rovnat s nicim. Je to proste BOMBA, SUPER (hovor si co chces, ja viem o com pisem). Jedina chyba je, ze je tam strasne horuco (PEKLOOOOO! - uz od siestej rano, ked vyde slnko).

To Roni - ta 1,6 je skutocne dobra alternativa. Velmi sa mi paci jej zvuk. Hoci aj u 1,3 sa trochu vylepsil, to je fakt. Moja 1,3/50 je fakt dost ziva, ale okolo 110 km/h je tomu koniec. Ale o rychlosti 165 (Felka to zvladne uplne v pohode) by som s Favoritom mohol len snivat. Ist 150 uz bolo o zivot a bolo to uz aj umenie. Inak mne sa to vzdialene hvizdanie vstrekovania celkom paci (myslis to hvizdanie, ktore je pri rychlosti nad 130-140 a len pri pridanom plyne, ze?). A spotreba je super. Prave dnes po 265 km priemer 5.65.

• « 00 Reagovat !

foto

02.07.99  22:58

« Re: audis

Tak nějak to dělá i výrobce. Např. SETA disel má těch zákonných 70% normální nafty, řepka pak dělá zbývajících 30%. Pokud budeš tankovat půl na půl, jezdíš na řepku už jen z 15%.

Pokud projde parlamentem další novela spotřební daně, kterou navrhla vláda, PHM se od 1.1.2000 zdraží o cca 1 Kč/litr a zvýhodnění bionaftu bude zrušeno. Pak bude toto dilema bezpředmětné, neboť výrobní cena bionafty je vyšší než normální nafty a bez daňového zvýhodnění není cenově konkurenceschopná.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.07.99  22:42

« to King

Se zavíráním dveří u Felicie problémy většinou nemám, ale s otvíráním zevnitř je to horší, protože už se mi párkrát stalo, že lanko zůstalo natažené, takže se nevrátilo (totéž u otvírání 5. dveří od řidiče - pak nešel kufr zavřít). Jinak ale je potřeba trochu větší síly na zavření Felicie v porovnání s novým Golfem nebo Audi. Ale ne zase tak moc. Jinak máš pravdu že hodně aut jde zavírat hůř (větší silou) než Felicie a jedno z nich je právě Nissan. Nejhorší je pokud do Felicie sedne někdo kdo jezdí ve 120 a spol, protože ten dveře nezavírá, ten s nima mlátí a já mám potom chuť toho dotyčného zabít.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.99  21:47

« Fiat 650

Lidi vim o chlapovi ktery ma dve 650, velmi zachovaly s novym lakem a chce je prodat pouze fandovi, kdybych mel prachy hned je beru!!!
    Nechte vzkaz v diskusi!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.99  20:55

« Re: diskusia...

Bože chlapci, ale aby ste si nemysleli, že mám niečo proti Hondám, to určite nie!! Som presvedčený, že sú to vynikajúce automobily, ale z iného hladiska než Volvo, Saab, alebo MB.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.99  20:32

« Re: diskusia...

to mf: nie tá poznámka nebola na teba, ani na nikoho iného. Aj keby bol Opel tvoja srdcovka, nikdy by som ťa nezačal "lámať" za tvoj názor, len pretože ja mám iný názor!! Podľa mňa sa nedá povedať či je, alebo nie je Honda lepšia ako Volvo z toho dôvodu, že tieto automobilky majú odlišné priotity a preto sú príliš rozdielne na to, aby sa to dalo len takto z fleku skonštatovať. Je to vec vkusu a subjektívnych požiadaviek na auto. Hondy nie sú také bezpečné ako Volvá, na to vezmi jed. V 93 vyhrala 850-ka cenu za najbezpečnejšie sériovo vyrábané auto na svete, stala sa najbezpečnejším autom dovážaným do USA, Austrálie a Nového Zélandu a do konca svojej produkcie zísaklo toto Volvo ďalších 60 odcenení len za svoju bezpečnosť. 40-ka je najbezpečnejšie auto v strednej triede, kde mimichodom patrí aj Accord a to nespomínam novú S80-ku!! Samozrejme Honda má zase iné výhody, napr. podvozok, alebo motory.
    to RnaliM: keď otec kúpil tú Omegu, tak najskôr asi po troch mesiacoch odišlo rádio a potom ako keby sa roztrhlo vreco s problémami. Pravidelne blbol palubný počítač (v servise ho opravovali asi desať krát) a stále blbne, v interiéri nedosadajú plasty a tak pri jazde vydávajú veľmi nepríjemé zvuky. Pravidelne sa zasekáva zámok v spolujazdcových dverách, niekedy sa musíš doslova dobíjať k rezeve, z času na čas odídu ostrekovače (mimochodom potom ich v Compeli v Martine zháňajú asi dva-tri mesiace) atď. Mimochodom to auto stálo zhruba 1 400 000, takže paráda!!
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.99  18:41

« Vase zkusenosti

Dnes jsem byl na emisich, cekal jsem hodinu a pul, auto tam celou tu dobu mucili a pak jsem vyplazl 6 stovek. Motor ma ted sice tissi chod, ale je linejsi. Co se tyka TK, myslite ze je lepsi jit rovnou na vec, nebo auto nejdriv sverit svemu znamemu opravari?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.99  15:43

« Re: Pomohla ... ?

Plati totez, co jsem 1.7. psal pro Kulicku...
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.99  13:44

« Pomohla ... ?

V nocnich hodinach na ulici kde je ctyricitka jsem jel cca 130km/h a za mnou nejakej zavodnik. Jeli jsme tak 2 kilometry, obcasne predjizdeni pres plnou, proste klidna ulice a na ni pirati. V jednu slabou chvili me ten za mnou predjel ... a byli to cajti. Fakt jsem si toho vubec nevsiml, ulice byla neosvetlena a ja nevidel ani majak na strese. A jejich postup ? "Radar sice mame ve voze, ale radeji jsme ho nezapinali, to by bylo na ridicak. Kam tak spechate ? Domu ?" ... to byla jejich slova. Zadne dalsi slovo vycitek, zadny foukani no micku, jen bezna perlustrace a odjezd s pozdravem. Meli dobrou naladu nebo zapusobila znacka XXX 20-20 ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.99  13:35

« ... nikdo neví jak dál ?

To skutečně nemáte víc zkušeností s policisty o které by jste se podělili s ostatními ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…