Příspěvky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
petous 14.07.99 22:50
« Re: Meranie rychlosti
To jsou dost nepřesné postupy. Nejjednodušší je kvalitní cyklokomputer a upravený snímač na kole vozu. Zkoušel jsem to u motorky, výsledky byly velmi přesné. V testech v renomovaných časopisech většinou vychází chyba tachometru nelineární a výrazně vyšší než si naměřil. -
Diamant 14.07.99 22:42
« 1,3 vs. 1,6
Myslim si, ze tvoje vysledky spotreby su objektivne. Aj moj znamy ma 1,6 a tiez to ma velmi podobne. A je to uz pan s rodinkou, takze auto pouziva na prepravu a nie na pretekanie. Ja mam 1,3 MPI a mam nizsiu spotrebu. Po meste je to velmi rozne. Od 7,5 (vecer), cez 8,5 (klasika) az po 9,5 (velmi kratne trasy, studeny start, huste zapchy - zriedkavo). Priemer za 20.000 km 7,01 vypoctom (casto po meste). Mimo mesta okolo 6,2, pri uspore aj pod 5 l. -
« Re: Felicia 1.6
Jezdím s 1.6. Mam najeto 20.000 a bez jediné poruchy.Souhlasím, že tlumiče by to sneslo kvalitnější. Pomýšlím na Monroe Sensatrac. A motor by snes o pár kW vic. Jeho zvuk se mi líbí i se sériovým výfukem. 60% najezdím po Praze se spotřebou 8.5 l. Když jedu ven, tak se dostanu tak na 7.9 l. Ne že bych dodržoval rychlostni limity, ale jezdím tak nějak normálně. Obdivuju Vaška s jeho podle mě velmi nízkou spotřebou. -
« Re: Samurai
Bude, Sam se mi libi zejmena proto, ze podle lidi, kteri s tim jezdi [vseobecne s terenaky] je to lepsi, nez UAZ, ARO [o Nive se ani nezminuju]. Ten vykon u trinactistovky by stacil, protoze je to lehoucky, jenom ten tocivy moment mi dela vrasky. Klidne bych se smiril i s platenou strechou.
Diamant 13.07.99 22:22
« Meranie rychlosti
Su tri sposoby. Najlepsie je ich kombinovat
1. Existuju vzorce na prepocet otaciek motora na danom prevodovom stupni na rychlost v km/h. Podmienkou je mat predpisane pneu a poznat staly prevod motora (staci vediet modelovy rok a typ, ostatne sa da najst v tabulkach). Odpocet otaciek motora dokaze aj pajubny pocitac.
2. Na dialnici su dlhe rovne useky bez odbociek a patniky su kazdych 50 m. Teda na 1 km je ich presne 20. Treba stopnut cas, za ktory sa prejde 1 km (najlepsie, ak to urobi spolujazdec).
3. Palubny pocitac ukazuje priemernu rychlost. Ak idete ustalenou rychlostou a priemernu rychlost znulujete, dostanete okamzitu rychlost (kedze pri ustalenej rychlosti sa rovna priemernej). Ale aj palubny pocitac je zavisly na obuti pneumatik predpisaneho rozmeru (podstatny je vonkajsi obvod pneumatiky).
Mne napriklad pri skutocnej rychlosti 100 km/h (ukazal ju aj palubny pocitac, aj vypoctom podla patnikov aj podla pocitaca - pri 3000 ot/min) ukazuje tachometer 103 km/h. Pri max. rychlosti 165 km/h teda tachometer ukazal 170 km/h. Odchylka je linearna, meral som ju pri 70,90,100,110,130,150 km/h. -
« Re: kolik zere sierra
2.1 sierra ani neexistuje.Asi si myslel 2.0i. Tak taku mam (kombi 74kw/100koni).V meste a v zime 12-14l-avsak hodne zalezi na style jazdy.Ak vsak mas pod sebou (ubohych)100 konikov,tak asi nebudes mat nervy na vyckavanie za S100-kou.Cestou po nemeckych dialniciach 140-160 km/h som jazdil za 7,8l! priemer za pol roka mam 10l.Je to super pohodlne a krasne auto! Ale poradte mi teraz VY!
HELP! po prejdeni asi 10km mi pri normalnych otackach 2000-3000 ot. trha s autom ako ked dochadza benzin.po zoslapnuti plyn.pedalu auto vyrazi...ak sa dostanem opät do normalnych otacok-opät s nim trha.Vo Forde mi povedali,ze je to vadny brzdovy posilovac (15000 Sk) a ak to nepomoze,tak aj vymena lambda sondy (8000 Sk).
vraj posilovac nasava falosny vzduch a tym sa dostava lambda sonde nespravne info. je to MOZNE??
dik za prip. pomoc. spolieham na encyklopediu PTD!!! help!
« Re: diky GREGGIE
Pani, sorry, ze sa Vam miesam do diskusie, ale ked citam tvrdenia typu "Matiz je lepsi ako BMW 324, Matiz sa naklana menej ako Felicia a ma lepsi podvozok..." tak uplne zasnem. Nechcem tu len kritizovat, ale prosim uvedomte si, co pisete. Neberiem Vam radost z noveho auta, ale trocha reality nezaskodi. A mimochodom, co sa tyka bezpecnosti, ci sa Vam to paci alebo nie, Matiz je len vynovene TICO. A podla info od jedneho patologa v Bratislave prave Tico viedlo v jeho sukromnej statistike v pocte smrtelnych urazov pri havariach. Takze asi by ste si mali svoj zivot vazit trochu viac a radsej si kupte auto, v ktorom mate nadej dostat sa z havarky zivy. A dovolim si tvrdit, ze bezpecnost Felicie je urcite vyssia ako Matizu. Caute a vela stastnych kilometrov vsetkym. -
« Jawa - CZ 250 typ 10
Urcite se ozvu, diky. Mimochodem nove udelany komplet sedlo na peraka mi nabizel "Jaromir Kriz" za 2000,-, což je polovina moji motorky, a coz v soucasnosti nemam. Nutne potrebuju nove riditka i s packama a s tim jejich drzakem. Pokud nekdo vite, nevahejte a posilejte info na Tvoves@seznam.cz dik.
Diky za nazory.S pozdravem Roko.
kotrla.r@post.cz