Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené

• 00 Reagovat !

foto

15.07.99  09:34

« Fiesta 1,1i

Vlastnim toto auticko (r.v.1993, 75.000 km, tridverova,cerna) 4 roky k plne spokojenosti. Bez problémovy provoz, hladina oleje do vymeny naprosto stala, spotreba pri sviznejsi jizde kolem 5,5l/100km (sleduji neustale). Jelikoz uvazuji o vetsim aute, muj dotaz se tyka ceny, se kterou bych mohl pocitat jejim prodejem.
    Diky za nazory.S pozdravem Roko.
    kotrla.r@post.cz
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 14.07.99  22:50

« Re: Meranie rychlosti

To jsou dost nepřesné postupy. Nejjednodušší je kvalitní cyklokomputer a upravený snímač na kole vozu. Zkoušel jsem to u motorky, výsledky byly velmi přesné. V testech v renomovaných časopisech většinou vychází chyba tachometru nelineární a výrazně vyšší než si naměřil.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.07.99  22:42

« 1,3 vs. 1,6

Myslim si, ze tvoje vysledky spotreby su objektivne. Aj moj znamy ma 1,6 a tiez to ma velmi podobne. A je to uz pan s rodinkou, takze auto pouziva na prepravu a nie na pretekanie. Ja mam 1,3 MPI a mam nizsiu spotrebu. Po meste je to velmi rozne. Od 7,5 (vecer), cez 8,5 (klasika) az po 9,5 (velmi kratne trasy, studeny start, huste zapchy - zriedkavo). Priemer za 20.000 km 7,01 vypoctom (casto po meste). Mimo mesta okolo 6,2, pri uspore aj pod 5 l.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.99  20:44

« Re: Samurai

Výtej Netopíre, nevíš jak veliká kola s ráfky se daj nacpat do Sam ? Nyní mám standartní 205/70 R 15 a ráfek 5,5 JJ x 15. V terénu moc nestačej a ani to nevypadá hezky. Známej má 265 :-), ale dřou mu v podběhu při plným rejdu.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.99  18:20

« Bez nadpisu

Asi musis mrknout na nissan.usa...:) Ale vzhledem k tomu, ze jak patrol tak Terrano jsou jedny z nejprodavanejsich a nejdovazenejsich terennich aut, tak s nahr. dily problemy nebudou...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.99  16:21

« Re: Felicia 1.6

Jezdím s 1.6. Mam najeto 20.000 a bez jediné poruchy.Souhlasím, že tlumiče by to sneslo kvalitnější. Pomýšlím na Monroe Sensatrac. A motor by snes o pár kW vic. Jeho zvuk se mi líbí i se sériovým výfukem. 60% najezdím po Praze se spotřebou 8.5 l. Když jedu ven, tak se dostanu tak na 7.9 l. Ne že bych dodržoval rychlostni limity, ale jezdím tak nějak normálně. Obdivuju Vaška s jeho podle mě velmi nízkou spotřebou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.99  16:15

« Re: Pathfinder

Na www.nissan.cz se o tom nic nepíše, v inzerci o tom taky není zrovna moc slyšet. Aby pak nebyly problémy s ND, servisem atd???
    Není přece jenom to Terrano lepší? Normálně se prodává jak nové, tak ojeté, ND bez problémů, servis taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.99  14:37

« Re: Samurai

Bude, Sam se mi libi zejmena proto, ze podle lidi, kteri s tim jezdi [vseobecne s terenaky] je to lepsi, nez UAZ, ARO [o Nive se ani nezminuju]. Ten vykon u trinactistovky by stacil, protoze je to lehoucky, jenom ten tocivy moment mi dela vrasky. Klidne bych se smiril i s platenou strechou.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.99  13:31

« Samurai

Bude si tu někdo povídat ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.99  06:47

« Most

V Moste (konkrétne cerpacka v Cepirohách). Litr stoji 8.90, výrobcem je Kralupol.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.07.99  22:22

« Meranie rychlosti

Su tri sposoby. Najlepsie je ich kombinovat

1. Existuju vzorce na prepocet otaciek motora na danom prevodovom stupni na rychlost v km/h. Podmienkou je mat predpisane pneu a poznat staly prevod motora (staci vediet modelovy rok a typ, ostatne sa da najst v tabulkach). Odpocet otaciek motora dokaze aj pajubny pocitac.

2. Na dialnici su dlhe rovne useky bez odbociek a patniky su kazdych 50 m. Teda na 1 km je ich presne 20. Treba stopnut cas, za ktory sa prejde 1 km (najlepsie, ak to urobi spolujazdec).
    3. Palubny pocitac ukazuje priemernu rychlost. Ak idete ustalenou rychlostou a priemernu rychlost znulujete, dostanete okamzitu rychlost (kedze pri ustalenej rychlosti sa rovna priemernej). Ale aj palubny pocitac je zavisly na obuti pneumatik predpisaneho rozmeru (podstatny je vonkajsi obvod pneumatiky).

Mne napriklad pri skutocnej rychlosti 100 km/h (ukazal ju aj palubny pocitac, aj vypoctom podla patnikov aj podla pocitaca - pri 3000 ot/min) ukazuje tachometer 103 km/h. Pri max. rychlosti 165 km/h teda tachometer ukazal 170 km/h. Odchylka je linearna, meral som ju pri 70,90,100,110,130,150 km/h.

• 00 Reagovat !

foto

13.07.99  20:26

« Bez nadpisu

Zkus se mrknout po starsim Nissanu Pathfinder...
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.99  19:02

« Vitara ?

Zdravím všechny příznivce i odpůrce Vitary. Uvažuju o koupi ročníku 93-94 ze Švýcar. Zajímaly by mě vaše zkušenosti z provozu, hlavně pokud se týká spolehlivosti, spotřeby a jízdních vlastností. Je pravda, že karosérie rychle rezne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.99  18:05

« Re: kolik zere sierra

2.1 sierra ani neexistuje.Asi si myslel 2.0i. Tak taku mam (kombi 74kw/100koni).V meste a v zime 12-14l-avsak hodne zalezi na style jazdy.Ak vsak mas pod sebou (ubohych)100 konikov,tak asi nebudes mat nervy na vyckavanie za S100-kou.Cestou po nemeckych dialniciach 140-160 km/h som jazdil za 7,8l! priemer za pol roka mam 10l.Je to super pohodlne a krasne auto! Ale poradte mi teraz VY!
    HELP! po prejdeni asi 10km mi pri normalnych otackach 2000-3000 ot. trha s autom ako ked dochadza benzin.po zoslapnuti plyn.pedalu auto vyrazi...ak sa dostanem opät do normalnych otacok-opät s nim trha.Vo Forde mi povedali,ze je to vadny brzdovy posilovac (15000 Sk) a ak to nepomoze,tak aj vymena lambda sondy (8000 Sk).
    vraj posilovac nasava falosny vzduch a tym sa dostava lambda sonde nespravne info. je to MOZNE??
    dik za prip. pomoc. spolieham na encyklopediu PTD!!! help!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.99  18:01

« Re: diky GREGGIE

Pani, sorry, ze sa Vam miesam do diskusie, ale ked citam tvrdenia typu "Matiz je lepsi ako BMW 324, Matiz sa naklana menej ako Felicia a ma lepsi podvozok..." tak uplne zasnem. Nechcem tu len kritizovat, ale prosim uvedomte si, co pisete. Neberiem Vam radost z noveho auta, ale trocha reality nezaskodi. A mimochodom, co sa tyka bezpecnosti, ci sa Vam to paci alebo nie, Matiz je len vynovene TICO. A podla info od jedneho patologa v Bratislave prave Tico viedlo v jeho sukromnej statistike v pocte smrtelnych urazov pri havariach. Takze asi by ste si mali svoj zivot vazit trochu viac a radsej si kupte auto, v ktorom mate nadej dostat sa z havarky zivy. A dovolim si tvrdit, ze bezpecnost Felicie je urcite vyssia ako Matizu. Caute a vela stastnych kilometrov vsetkym.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.99  16:31

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

13.07.99  16:14

« Jawa - CZ 250 typ 10

Urcite se ozvu, diky. Mimochodem nove udelany komplet sedlo na peraka mi nabizel "Jaromir Kriz" za 2000,-, což je polovina moji motorky, a coz v soucasnosti nemam. Nutne potrebuju nove riditka i s packama a s tim jejich drzakem. Pokud nekdo vite, nevahejte a posilejte info na Tvoves@seznam.cz dik.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.99  15:18

« STK

Nevim, kam nejezdit, ale naprosto pohodovi lidi jsou u renault servisu na Proseku v Praze 9. Byl jsem za 15 minut a 400,-Kc hotovej a vpohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.99  13:44

« Vacka

No ostrou vacku mam, vyfuk ted ne, snizenou hlavu, lestenou kliku atd. Facko udelam v klidu, ale ja jedu za 12litru a Fa jede za 9 litru. Proto se chci zeptata
    jde dat do 136ky vacka ze 130ky
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.99  13:27

« Re: auta

Lopézy- kup si brýle.Sem pro příště posílej jen postřehy týkající se tématu. Ne tvoje pubertální postřehy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…