Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Nezařazené
-
« střešní nosič
To Grandson: Chci se zeptat zda máš na Combiku střešní nosič (podélné lišty) – pokud ano tak jakou značku. Škodovka jeden čas na webu inzerovala seriovou montáž z výroby, ale pak to stáhla zpět (jako plno dalších věcí). Dále se chci zeptat na spoiler nad třetím brzdovým světlem, mám za to, že jsem to na nějakým kombiku viděl a bylo to fakt super. Nevím jestli Škodovka něco takovýho dodává..... -
« Re: TDI nebo 2.0 MPI
Metu mám taky, už jsem ji měl na Feldě. Myslím, že odpojit vnitřní hlídání nemá ani moc smysl, když se rozbije okno, tak už by to stejně mělo houkat. A navíc dvojité zamykání neumožňuje otevřít dveře ani zevnitř při vyražení okna. Takže dovnitř se dá vlézt jedině přes to okno, a nebo je třeba vylomit zámek, ale to zas tak rychlé není ( údajně ) . Stahování oken s Metou může fungovat , ale je třeba dokoupit ovládací modul - podle servisu. -
To Jello >
Ja mam tiez METU, nie skodovacky alarm - na ten som pocul dost vela kritiky o jeho nespolahlivosti. No a co sa tyka METY - ja som chcel povodne radsej AVITAL, ale mi ho v celej Bratislave nikto (servis) nevedel dodat a namontovat - vsetci uz presli na METY. Inak su tiez viacere modely, hlavne su vsak dva - pri jednom mas celu elektroniku alarmu integrovanu do celku spolu aj s bateriou a sirenou - dava sa do motoroveho priestoru a kontroluje vsetky dvere a kufre a tiez vnutorny priestor + u mna aj zatvaranie okien pri uzamykani (po pravde myslim, ze ak mas plnu elektroniku v aute, malo by Ti to fungovat tiez - mozes to skusit - teda ak mas Oktavku - ked zamknes klucom vodicove dvere, tak chvilu podrz klucik v zamku v zamykacej polohe - vtedy by Ti malo dovriet vsetky otvorene okna a potom Ti aj alarm bude okna zatvarat - len tam treba trochu prestavit dobu uzamykania, aby to fungovalo podobne, ako ked dlhsie kluc podrzis pri uzamykani. Ak nie, tak sa tam da tato sada domontovat (samozrejme len ak mas el. okna). Inak odporucam este dat si domontovat otrasovy (narazovy) senzor, aby Ti zaplo alarm ak Ti niekto rozbije okno, alebo kopne do karoserie ap. Inak ten senzor vnut. priestoru sa vraj da velmi lahko odstavit - su dva a jeden je vysielac a druhy prijimac - vraj staci odrezat opatrne jeden cez rozbite okno (ak tam nie je otras. senzor) a potom sa uz alarm nezopne, ak neotvoris dvere. Avsak sa mi to nezda, pretoze potom by aj tak malo zopnut alarm kvoli preruseniu tohoto okruhu. Tvrdil mi to jeden znamy. Inak som s METOU spokojny a aj moji znami, co ju maju.
No a ten druhy, drahsi model (asi +3tis.) nie je integrovany v celku, ale sa jednot. sucasti montuju vselikde do vnutra vozidla.
Co sa tyka pagera, ja ho nemam, no pytal som sa nan - ten original od METY stoji okolo 8-9 tis. korun (u nas) a kedze vsak alarm vie komunikovat aj s inym pagerom po nastaveni prisl. frekvencie, v servise mi odporucal znamy nejaky iny, taky isty dobry (neviem ako je to s dobijanim) a v cene do 3 tis. korun. Ale zatial som to este nekupil.
Mimochodom, urcite by som si tam dal aj Construct (alebo nieco podobne, Construct je vsak super pohodlne ovladany). No a ja mam este aj IRIS - chipy (na hraniciach policia ma instalovane citace a ak nahlasis do prisl. strediska kradez vozidla, cez hranice uz potom neprejde. Stalo ma to asi 3800 Sk, avsak poistovna mi vdaka tomu dala zlavu na poistke (R+V poistovna) 30% - takze asi 9 tis. Sk. (inak spoluucast 5% min. 2000 Sk, vysledna sadzba po bonuse 20 % bola asi 2.3% - celkom super, nie?) Mozno je ta ista poistovna aj u Vas.
No nejak som sa rozpisal. Ak chces este nieco vediet, napis. Cau -
To Grandson: Chtěl jsem se zeptat, zdali tam nemáš alarm Meta s pagerem. Prodejce mi to nabízel, že mi to daji do nového auta. Bohužel mi o tom nic moc neřekl. Pager se pry dobíjí v za jizdy v dobiječce (misto baterií tam jsou akumulátory) ovšem je potřeba to dobijet v autě každy den nebo použít externí nabíječku doma. Prodejce preferoval tento alarm před seriovým, který tam montuje Škodovka, že prý je možnost s Metou dodat paket na zavírání oken. Jaký je tvůj názor na Metu? -
« Mám 1.1i C rv 91
Spotřeba je různá ........
Mimo Prahu se dá dostat na 5l při rozumný jízdě.
V Praze je zázrak držet se na 5.5l ........
Když člověk jezdí rozumně, tak se dá jezdit pod 6l i v Praze ........
Ale je pravda, že při 135-145km/h si klidně bere skoro 7,5l .........
Jinak nelvětší problém bývá s vačkou .......
Většinou obroušenej i zdvihák na 1,3,4,7 ventilu ...... Je to pak jako šicí stroj .......
Vůle se pak dá počítat na mm ........
Jinak ještě k tý spotřebě, nejlepší je 1.8D, ten žere i v Eskortu pod 6l při jakýmkoli zacházení ..... Ale je tam zase problém v uložení ložisek v převodovce ........... -
Diamant 19.07.99 23:46
« Max rychlost - pocity
Ja sa citim vo svojej Felicii Combi pri max. rychlosti celkom isto. Auto sedelo velmi dobre a neprejavovali sa ziadne zaludnosti. Nemal som strach. A ukludnoval som sa aj tym, ze motor ma elektroniku, takze by sa mu nemalo nic stat. Len ten hluk - nie je to ono. Ale ved to nie je auto za milion! -
« Re: diky GREGGIE
Oblíbené (Mates) v této republice nikdy neznamená kvalitní a dobré, ale levné a čímsi podbízivé. Argumentace, že cosi je nejprodávanější pouze říká, že si to koupilo hodně (chudých) lidí, a že bych se tedy měl poohlédnout po něčem jiném (co třeba Renault, Toyota, VW, atd. za tu samou cenu, či o málo vyšší??).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Co sa tyka spoilera nad zadne okno, zatial ho nemam, avsak najprv by som chcel vediet, ci ma aj nejaky funkcny zmysel okrem efektu. Napr. ci sa potom znizuje zanasanie zadneho okna pri mokrej ceste. Avsak vzhladom na zadny automaticky stierac to aj tak asi nebude nutne. Ale inak je pravda, ze Combicku prida este vacsi smrnc.
Cau.