Audi A6 (2006)
26.8.2013Auto jsem koupil starsi pres distributora Porsche Smichov jako praktictejsi verzi predchozi Audi A4 Avant. Melo najeto 84tis km, cemuz jsem zacal po…
Audi A6 (dawe01)
poterienko 27.08.2013 10:37
« Re: info o motoru
Také se za to přimlouvám. Ale dovolím si malý postřeh s podobným autem - A4 B8 2011 2.0TDi 105kw Quattro. Při rozjezdu a akceleraci to poměrně táhlo, ale při 100km/h až 130km/h to bylo na šestku mrtvé. Na pětku už to jakžtakž akcelerovalo, ale stále žádná sláva.
Nejvíc mne zaskočilo, když mi prodejce řekl, že to auto jezdí za 7,5litru, což je hrozně moc, když si vezmu, že za 7,5 jezdím s 3.0TDi.
Na druhou stranu si musíme uvědomit, že starší A6 jezdili i s 1,9TDI (81 a 96kw) a nikdo se nad tím nepohoršoval, ačkoli ta auta byla zajisté lehčí.-
TomasPT 27.08.2013 16:15
« Re: Re: info o motoru
Já poprvé viděl A6 2,0TDI před dvěma lety v Německu. Chvilku jsem jel za ním a pak na to šlápnul. S Octávkou 1,6 jsem s ním i tak nedokázal držet krok.
Třeba u té nejnovější generace s 8°automatem už bych se toho nebál, protože ty kvalty to nějak pořeší, že i na dálnici to nepojede ve vyšší rychlosti špatně, ale to je zase cenou úplně jinde.
auto je to pěkný. Možná by ses mohl rozepsat víc o motoru. Přeci jen většinou bývají třílitry a je třeba víc lidí, kteří se zajímají o variantu s levným provozem, ale bojí se dynamiky a tak.
Takže kdybys napsal, jak to jede, kolik to točí na dálnici atd. bylo by to fajn. ;)