Ford Kuga (2009)
1.11.2009Auto bolo kúpené ako nové u predajcu v Maďarsku v júni 2009. Kurz forintu bol vtedy velmi slabý oproti euru (tuším sme dostali 303 ft za euro), takže…
Ford Kuga (davisko)
- A jaké je chování v terénu? 27.02.2011 10:21 superkutil
- Carbon kapota 02.09.2013 22:34 Jetty
"-- skrytý --" 01.11.2009 20:11
krasavec
černá mu padne. to zatmavení skel je z výroby? je dost tmavé. jinak ať slouží!-
preston 03.11.2009 21:24
« Re: krasavec
tak tady konečně máme první Kugu, že to ale trvalo :-)
tohle auto je můj sen, až se nabažím c-maxe ;-)
je prostě nádherný, pokaždý když ho někde vidím, tak z něj nemůžu spustit oči... jediné, co mě trochu odrazuje je menší kufr oproti c-maxu, to mě trochu zamrzelo
"-- skrytý --" 02.11.2009 20:44
Lovec!
Nenápadné a zábavné,potrápíte s ním spoustu silničních"závodníků".A to s fajn spotřebou.U Top Gearu Kugu s tímto Dieselem maj fakt rádi :yes: takže 10! :-! -
za-mirec 02.11.2009 21:20
Hračka 1:1
Nemôžem si pomôcť ale zpredu to auto na mňa pôsobí ako nedospelé, hračkárske a neviem ako by som to ešte vyjadril.Interier je naopak čo sa týka dizajnu úplne v pohode a zozadu je tiež moc pekné. Zboku zasa moc krátke a vysoké... Skrátka kde zmizol ten krásny dizajn ktorý ma Rav4 druhej generácie ????? Obrysy offroadu a prvky SUV. Nemôžem si pomôcť ,ale smerovanie dizajnu súčasných suv od zakladateľa Rav4 tretej generácie až po nováčikov napr. Kuga je strašné. Snaží sa to zachrániť Grand Vitara avšak tam je opačný extrém ,až moc off road.
Jasné že sto ludí sto chutí ;-) Každopádne nič proti Kuge ,skrátka je to tak ako že aj keď sa niekomu tento trend nepáči ako mne ,ale mal by záujem o SUV musí vybrať z toho čo je a každopádne Kuga má k tomu celkom blízko :-) -
sir 03.11.2009 13:05
šikovné autíčko
...gratuluji k pěknemu autiku....měl jsem tuhle Kugu taky v cerne a titanku pucenou na vikend v lete...a jezdi to hezky....jen ja bych se primlouval za motor 2,2Tdci..ale to uz by asi po 2,5T nikdo nikdy nesahl :-)-
sir 04.11.2009 00:08
« Re: Re: šikovné autíčko
Právě....stejné pocity...výkon v pohodě...jen pro větší radost...by tam ta 2,2TDci bodla. Doma proslo rukama jak 2,0Tdcc tak 2,2Tdci na mondeich (mno historicky 1,8 pak 2,5 pak chvili dieslyú..a tedkom 2,5T..tak proto jsem ho vzpomenul..s tim uz je jina sranda. Jen v Kuge by to asi spapalo vse okolo >:D V kazdem pripade mnoho stastnych km a lej do toho jen proadnou naftu..vyplati se to ;-)
"-- skrytý --" 04.11.2009 10:13
« Re: Re: 4x4
Taky co jiného, když je to technologicky provázané s Volvem ;-)
Proč jste nepřemýšleli o Seatu Altea Freetrack? Je to prakticky tentýž typ auta.
Často slýchám o přehnaně tvrdém odpružení Fordu Kuga, ale ty píšeš "komfort" do silných stránek, tak nevim...
Recenze: Kapku stručná...
Fotky: Tradiční chyba - CHCI VIDĚT ZADNÍ SEDAČKY A KUFR!!! :-)-
"-- skrytý --" 04.11.2009 13:28
« Re: Re: Re: Re: 4x4
Pokud vim je Kuga první auto s modrym oválem a spojkou Haldex. Dřiv tuhle věc do fordích podvozků montovali akorát u Volva :-)-
sir 06.11.2009 09:57
« Re: Re: Re: Re: Re: 4x4
tak tak...akurat ja to puvodne myslel, ze to stejnak dodava jina firma...tudiz volvo si to namontuje do ford podvozku a pocitam ze ford ted do svych sam...nemyslim, ze by jim to montovali volvaci :-) spise me zaijma jestli do mondea dalsi generace daji stejnou platformu od taurusu...coz znamena nahon na zadek plus pripojitelny predek..chmm-
"-- skrytý --" 06.11.2009 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4x4
Já si spíš myslím jedna platforma = jedno řešení. Určitě je to i cenově výhodnější. Tj. podvozek focusu = Haldex... Proč to Ford do Focusu nenamontoval, když už to měli takhle připravené, je mi záhadou. Mohli urvat drobný kus trhu Volkswagenu. Čtyřkolky všech značek koncernu Volkswagen na platformě Golfu jsou velice oblíbené, což může být dáno i tím, že ve stejné třídě v podstatě krom (dražšího) Subaru Impreza neexistuje alternativa. Volvo V50 AWD (focus-based) nepočítám, to je k mání jen s vrcholnou benzínovou motorizací a za milion, a různá malá pseudompv á la SX4 neosloví uskákaností, stavbou karoserie či vnitřním prostorem.-
sir 09.11.2009 09:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4x4
jjj s tím souhlasím...ford v tomhle porad pokulhava...at jsou to verze z nahonem na 4 kola..tak s motorizacemi. Kdysi se rikalo, ze nebudou osazovat vetsi motory do napr. Mondea (diesel) aby nekonkuroval jaguaru a volvu...treba chteli zachovat pohon 4x4 jen pro volvo..a nebo nebyly prasule na vyvoj..pac je vysala americka materska druzba >:D Nechapu proc nedaji do Kugy 2,2tdci..proc tenhle motor neni ve focusu...atd. atd. porad stejne prohresky...ve Fusionu maji vyplne dveri latkovy potah..v drahsim vetsim focusu je plast >:D kua fixa s nima už :-)
El_Scorpio 31.10.2010 17:22
Zdravíčko sused!
Ahoj, vidím že tie šrabance si už poriešil. Kebyže máš v budúcnosti niečo menšie, tak predávajú sa také korekčné perá napustené roztokom ktorý škrabanec troška menej zviditeľní. Kúpil som to, za pokus nič nedám (iba pár €) a celkom to funguje. Musí to ale schnúť na slnku asi 2 dni a nemalo by na to pršať. Keďže máš ale garáž dalo by sa to poriešiť. -
superkutil 27.02.2011 10:21
A jaké je chování v terénu?
Z testů i ze zkušenosti uživatelů to vypadá, že v terénu je na tom Kuga hodně špatně. Jak úžasná a skvělá je na asfaltu, tak problémová je v terénu. Testy ukazují problémy na bahně, sněhu i v písku. Hrozně ráda a rychle se zahrabává a je nestabilní. Jak je ten pohon udělaný? Dost často se totiž na videích u Kugy protáčí pouze jedno kolo a ostatní stojí. Mám zkušenost jen s autama s uzávěrkama a tam se stále stejně točily všechna kola. To se protáčející kola přibržďují brzdama? Jak dlouho pak ty brzdy vydrží? Mám Mondeo s ESP s BTCS, které má při rozjezdu přibržďovat protáčející se kolo a vždy se jedno kolo protáčí a druhé stojí. [odkaz]-
davisko 01.05.2011 11:02
« Re: A jaké je chování v terénu?
No, moje osobné skúsenosti sú v teréne velmi pozitívne. Kuga prešla a vyšla zatial všade, kde som to skúsil ( sneh, blato, mokrá tráva) a to len s obyčajnými cestnými pneumatikami. Na druhej strane nemám skúsenosti s inými vozidlami takého druhu v teréne, takže celkovo možno je Kuga v teréne skôr podpriemer ( asi fakt je). No na bežné jazdenie v teréne ( na poľovačky, rybolov) mi bohate vyhovuje a limity má ovela vyššie ako sú tie moje.