BMW řada 3 (2002)
5.8.2012BMW E46 asi netřeba dlouze představovat. Je to auto povšech stránkách povedené. Německý majitel zemřel a auto bylo prodáno v rámci dědického řízení.…
BMW řada 3 (bobot78)
Radkos 05.08.2012 16:33
;o)
gratuluju, pekne zachovaly kousek, jen ty kola by to chtelo nejake origo... -
Mireon 05.08.2012 18:38
zkus doplnit foto a recenzi
Auto moc pěkné. A tu spotřebu máš při jakém provozu? Je přece jen docela vysoká na takové auto. Tak jestli nejezdíš náhodou hlavně město nebo tak něco. Přeji ať slouží.
EDIT: Už jsem se podíval i na sloupeček vpravo takže v pohodě. Spotřebu už řešit nemusíš. -
MartinKotas 15.08.2012 08:06
Bimmer
Moc pěkný, já nemám rád dřevo v autě, ale tady to vypadá hezky.
:-)
Dávám 10b. -
kiterman 15.02.2013 09:41
xDrive
Zdravím přemýšlím také o 325xi nebo 333xi, ale známí mě říkal že u prvních BMW (kde byl dodán xDrive cca rok 2000-2005) jsou mechanické xDrive a že jsou docela poruchové. Pak bych se chtěl zetpat zda je možné vypnout xDrive a jaký je poměr rozložení sil. Pokud byste mě to mohli někdo osvětlit, budu moc rád.
Díky-
bobot78 26.02.2013 16:52
« Re: xDrive
Zdravím,
xDrive v BMW je od začátku jeden z nejpropracovanějších pohonů 4x4. Aby zachovali co možná nejvíce jízdní vlastnosti je pohon uspořádán tak, že na předek jde zhruba 32% a na zadek 68% hnací síly.
Podle potřeby je pak rozdělována na jednotlivá kola, díky elektronickým uzávěrkám diferenciálů.
xDrive se vypnout nedá, ale dá se vypnout DSC (ESP pro BMW) a dalším podržením i uzávěrky.
Nespolehlivosti bych se vůbec nebál, ale samozřejmě to závisí kus od kusu. Prostě jaká mu byla věnovaná péče. Já osobně jsem vyměnil olej v diferenciálu, protože jistota je jistota.
Zima: bydlím v horské oblasti se spoustou sněhu a nemůžu si xDrive vynachválit. Když máš dobrý gumy tak jedeš jak tank. Často míjím zoufalé a vyděšené "pražáky" jak nasazují řetězy, ale já si jedu jak král. ;-)
bavo :) 09.04.2013 00:42
x-ko :)
Zdravím,
pěkný kousek.. taky jsem si nedávno koupil 330xd - na zimu ideální autko.., má nalitáno 190tis., což je podobně jako máš ty a taky se naskytly problémy s vybitou baterkou, pak nastal problém s výtokem ostřikovací kapaliny pod světlem - nejprv levé a teďka mě čeká vyměnit i ta pravá tryska >:D .. jinak jsem s nim maximálně spokojený a věřím, že nám ještě nějaké ty tisícovky km umožní :-) jinak v té béžové kůží vypadá moc dobře :))-
bobot78 09.04.2013 17:21
« Re: x-ko :)
Gratuluju k autu! Ty trysky jsem řešil taky. Zatím tak, že jsem je odpojil a xenony leštím růčo u každý benzinky. :-) .
Jinak jsem se nedávno přehoupl přes 200t km a zatím dobrý. Dávám mu max. péči.
Zima je za náma (snad) a jezdit s ním byl skvělej zážitek.
Tak ať nám vydrží a dělají jen samou radost!
P.S.
Když dojdeš k nějakým zajímavým servisním poznatkům, dej vědět. Člověk nikdy neví kdy se mu bude nějaká informace hodit. ;-)