Fiat Freemont (2012)
26.7.2012Hledal jsem nástupce Nissanu Qashqai a vzhledem k rozrůstající se rodince jsem začal pokukovat po něčem větším; buď SUV nebo i MPV. Předem se…
Fiat Freemont (Vojtasek)
jjeennddaa 23.01.2013 19:15
E-85
Zkoušel jste tankovat i E-85? Zajímají mě zkušenosti s tímto palivem v tomto voze.-
Barrichello 23.01.2013 21:53
« Re: E-85
Motor 3,6 V6 je ztorávny FlexFuel,asponv originále, jak je to s verzípro evropu co je tomhle dodge Journey s blbýmlogem netuším.
Ale u originálu můžeš směle tankovat E85,akorát spotřeba je cca o 20% vyšší než na N95-
jjeennddaa 24.01.2013 06:29
« Re: E-85
Ano, Dodge Journey s 3.6 V6 může být FlexiFuel. Tedy v návodě z USA mají podmínku, že to musí být napsáno na víčku paliv. nádrže nebo víčko musí mít žlutou barvu.
ČR návod píše toto (někde jsem našel scan, bohužel spam filtr zakazuje vkládat odkazy):
Výrobce doporučuje používat do vozidla palivo neobsahující více než 10 % etanolu. ... Za problémy pramenící z použití směsi metanolu a benzinu nebo směsi etanolu E-85 nenese výrobce odpovědnost.
Někde bylo psáno, že to Fiat v EU jen nenechal homologovat. Proto hledám někoho, kdo to tam vyzkoušel.
Původní ČR katalog Freemontu zmiňoval E-85 jako ekologické palivo. Nově na netu tato věta chybí.-
Vojtasek 24.01.2013 08:52
« Re: Re: E-85
O té homologaci (resp. nehomologaci) pro E85 jsem na AR psal já, dostal jsem tohle info od dealera. Ty materiály, které původně E85 připouštěly, z netu po začátku prodeje stáhli. Já jsem zatím E85 nezkoušel - mám to jako firemní auto, operativní leasing, tak to neriskuju. -
Barrichello 24.01.2013 12:25
« Re: Re: E-85
Je otázka zda na tom motoru pro evropu něco menili, nebozda to jen nedali do materiálů. Podle mě bude motor stejný, max bude jiná řídcí jednotka, takže bych to zkusil a uvidíš.
na těch pár tisíc kusů do evropy se jim určitě nevyplatí měnit věci v motoru....
Jelass 19.02.2014 17:24
« Re: Re: E-85
Pentastar není rovonou ethanolový, musíš objednat a do čr se ofic. dodává neethanolová verze. Nárust spotřeby spíš 25%.
Jinak kolega z Dodge klubu zkoušel v neethnol. verzi Pentastar tohle palivo a vypadalo to OK, nicméně ten risk je na každým.Může dojít prostě k poškození motoru, čerpadla atd.