Ford Escort (1986)
24.11.2011F un O r R acing D aily Další starší člen naší autorodiny :). Jede jako kráva, žere jako kráva a vůbec je to taková šedivá kráva :D. A říkám jí…
Ford Escort (TafiCZ)
Bully_ 25.11.2011 07:00
Escort
Zase mam dojem ze je prani otcem myslenky, neni lepsi zustat trosku nohama na zemi? Akcelerace by u tohoto vozu mela mit papirovou hodnotu 8,5 sec. jestli hledam spravne, 6 sec. je hodnota temer pro supersporty. Po tech letech jeji hodnota spis vyrazne poklesne nez zazracne stoupne, kdyz z motoru musela uz pekna radka koni "utect".-
FINLAND 25.11.2011 19:40
« Re: Escort
Hodnota "téměř pro supersporty?" Co to je za nesmysl? Např. Mini JCW má 100 km/h za 6,7s a 200 k, potom je tu Mégane RS, 250 k, udávané zrychlení 0-100 km/h za 6,1s to se výkonu supersportů neblíží ani omylem, (zatímco majitelovým 6.0s ano), takže asi tak. Ten Escort těch 6.0 klidně může mít, (auto nemá žádnou bezpečnostní výbavu, takže bude lehké), otázkou je, kolik vydrží motor, nápravy, převodovka, brzdy atd., pokud majitel nadopoval motor turbem, (nebylo-li tam už z výroby, o čemž pochybuji).-
Bully_ 25.11.2011 22:49
« Re: Re: Escort
Jisteze slo o nadsazku, moje Beruna ma treba taky v serii papirovou hodnotu akcelerace 6,6 sec. a jde o relativne slabsi hot-hatch. Ten Escort by hodnotu 6 sec. mit sice mohl, ale musel by mit tolik uprav a odlehceni ze si jsem jisty ze by to majitel nejen napsal, ale bylo by to i videt ;-)
Ad turbo- pokud o tom nic nevis tak si aspon precti recenzi o ktere se snazis diskutovat. Turbo tam uz od vyroby je a ma podle majitele plnici tlak max. 0,4 baru.
Treba v jine recenzi na stejny vuz [odkaz] udelal majitel uprav docela hodne, mj. zvysil plnici tlak turba na 1,1 baru, vykon zvedl o celych 18 kW a z 8,5 sec. 0-100 se dostal na 7,5 sec. . Predstav si co by musel provest za zazraky aby dosahl onech 6 vterin. Je vazne lepsi uvazovat trosku realne.-
FINLAND 26.11.2011 04:04
« Re: Re: Re: Escort
OK, má chyba, o tom turbu jsem to nějak špatně přečetl. Nevím, těch 6.0 mi přijde docela reálných, i když přeplňovaná auta ze staré školy jsou docela "kousavé mrchy," protože turbo má slušný turbo - lag. Jinými slovy, svezl bych se něčím takovým rád, ale měl bych obavy že to může být má poslední jízda-)-
Tajda 26.11.2011 14:33
« Re: Re: Re: Re: Escort
Někdy je opravdu lepší přiznat chybu ...Např. Focus II Rs má právě udávané zrychlení 5.9 sec, při čemž se jedná rovněž o předokolku ...avšak se smamosfor. diferákem a indexem 1Hp/4.5kg což tento Escort kdybych bral hmotnost řekněme 1100kg se dostane na hodnotu 1hp/8.3 kg což je hodnota, která odpovídá řekněme Octavii 2 v 1.8 TSI....-
murcix 28.11.2011 10:17
« Re: Re: Re: Re: Escort
6 sek. je podla mna absolutne nerealnych. Mozno 7 , to ano. Ale dostat sa na 6 sekund s prednym nahonom, na to je potrebný samosvor, poriadne lepive pneumatiky a poriadne drsny asfalt. Inak moze mat aj 400 koni a jednoducho ten vykon nedokaze preniest.
Ale zas nechapem, preco to aztak riesite, TafiCZ uz napisal, ze to meral od oka. Inak escort krasny, ale nemal by som guraz si take nieco kupit.