Hyundai i30 (2012)
12.9.2012Vůz již není v mém vlastnictví, prodáno 16. 10. 2014. Úvod mojí recenze bude poněkud netypický, věřím ovšem, že zajímavý. Podle mých zkušeností…
Hyundai i30 (Stephen)
- Anténa 03.01.2014 16:22 Clier
- spotřeba 06.01.2014 15:16 vorlajz
johnygreen 12.09.2012 14:55
Pekne rodinne auto
Gratulujem. Nech sluzi ku spokojnosti. A kedze foto doplnis neskor davam 3x10b uz teraz. :-) :yes:-
Stephen 12.09.2012 15:14
« Re: Pekne rodinne auto
Díky. Předpoklady ke spokojenému užívání rozhodně má. Jednak je to auto poměrně jednoduché, druhak mám i30 FD ve svém okolí nemálo a všechny jsou naprosto bez problémů :-) .
Dneska tu strašně leje a chudák auto je jak čuně. Snad do týdne by mělo být hezčí počasí, tak umyjeme a fotky dodám.
Kokino 14.09.2012 10:13
Vanicka v kufri
Zdravim,
Ta vanicka v kufri je original alebo bola dokupovana z druhovyroby? Ak bola dokupovana, tak kde? Rad by som si podonu kupil do Ceedu SW.. -
hajny 17.09.2012 20:09
Pekna recenze
Velice zajimavá a poutavá recenze a slušné auto ať dělá jenom radost.Plný počet. -
CarlosOstrava 19.10.2012 11:00
vyroba
Prvně chci pogratulovat k peknemu autu.
Jen mam malou vyhradu k montazi "celeho predku auta najednou",jde o takzvany FEM modul.Jsou na nem na nekterych modelech svetla, chladic a narazova ochrana (plus nekolik malych drobnosti jako drzaky atd.) naraznik se zde nemontuje, to by bylo nemozne :))
At dlouho slouzi :)) :yes:-
Stephen 19.10.2012 19:40
« Re: vyroba
Je pravdou, že po třech letech mohou být vzpomínky zkreslené, s touto vlastností lidské paměti toho moc nenadělám. Já si to vybavuji jako komplet. Bohužel jsem nikde na netu fotku montáže přídě i30 FD nenašel. Na všech jsou auta buď bez předku nebo už komplet včetně nárazníku.
Ale nevidím důvod proč by nemělo být možné montovat komplet [odkaz] ;-) .-
CarlosOstrava 22.10.2012 05:37
« Re: Re: vyroba
Neni to mozne z toho duvodu, ze po usazeni tohoto modulu ho musis nejak uchytit a na nej jeste primontovat dalsi veci a kdyby tam byl naraznik, tak se k temto montaznim bodum nedostanes :-) tedy aspon u hyundai...
pokud jde o tvuj odkaz, neni to dobre videt, ale myslim, ze je to pouze naraznik se svetly, mozna se myslim, treba to maji uz nejak vychytane :)-
Stephen 22.10.2012 09:21
« Re: Re: Re: vyroba
Přiznávám to hrozně nerad, kdo mě zná-chápe, ale máš pravdu :'-( , moje pamět fatálně selhala. Nějak stárnu, nebo co :-) . A tady je důkaz [odkaz] , recenzi jsem v návaznosti na Tvé upřesnění upravil, abych neuváděl hlouposti.
A díky za upozornění :yes: !
woody-alien 31.05.2013 20:59
Přezdívka
Ahoj, líbí se mi tvé pojetí recenze. Je to osvěžení. ;-) Co mi vrtá hlavou a nechce se pustit >:D je přezdívka auta - Grisú, odkud vzešla ?-
white label 01.06.2013 01:35
« Re: Přezdívka
Zřejmě nějaká spojitost s Draghetto Grisú, u nás známý jako "dráček Soptík".
woody-alien 01.06.2013 08:27
« Re: Re: Přezdívka
Aha, tak ten originál název neznám. Tedy neznal jsem. ;-)-
Stephen 02.06.2013 14:19
« Re: Re: Re: Přezdívka
White label to trefil (nebo našel ve fotogalerii ;-) ). Mohl bych tady sáhodlouze vykládat, jak neuznávám přejmenovávání filmových postav a bla, bla, bla; ale použití originálního jména postavičky u nás známé jako dráček Soptík (v italštině tedy Draghetto Grisu - "u" na konci má mít "obrácenou" čárku, ale tady v diskuzi ji nelze napsat, vyskočí z toho u s kroužkem, tak raději bez diakritiky) má důvod mnohem prozaičtější. Nedostatek invence :-( . Jakmile jsem se na auto u dealera po složení z kamionu podíval, tak mi naskočil právě dráček toužící stát se požárníkem. Jenže auto s touhle přezdívkou už v blízkém okolí máme. Pokoušel jsem se vymyslet něco jiného, ale nic nenaskočilo. Takže nezbylo než zagooglit a najít italský originál.
Nerez 04.06.2013 14:26
Nehoda
Ajaj. Copak se ti stalo? :-(
Jak to bude vypadat s autem do budoucna? Totálka nebo se bude opravovat?
Vím jak se cítíš, ja jsem před rokem jen lehce pocuchal přední nárazník a špatnej jsem z toho ještě teď ;-\-
Stephen 04.06.2013 16:08
« Re: Nehoda
Přijde na to, kterou nehodu myslíš. Tu pecku na pravý bok, kterou dostal přímo můj mazlík (Grisu), jehož je tato recenze, už je opravená. Udělali to výborně.
Ale dnes jsem přidal fotku firemního auta (Karkulka), téměř stejného jako je můj mazlík, které včera rozstřelil kolega na D8 - akvaplanink. A Karkulka podle všeho míří do totálky. Takže si užiju lítání kolem pojistné likvidace a nákupu nového auta do firmy :-( . Za jiných okolností mě diskuze s majiteli firmy na téma nové auto a jaké baví, ale tentokrát se mi na tu poradu vůbec nechce!-
Stephen 04.06.2013 16:46
« Re: Re: Re: Nehoda
To je OK, moc jsem těm popisům pod fotkama nedal. A upřímně řečeno, oni se ty popisky primárně nezobrazují, musíš srolovat dolů, aby byly vidět.
Můj ten vrak není, ale lítání s tím budu mít víc než kdyby byl. A o té "poradě" ani nemluvím. Nenašel by se dobrovolník za mne?
idam.i 17.07.2013 21:27
BT HF
Neviem ako to má šéf,ale mne funguje aj keď úplne vypnem motor.Stačí keď zapnem rádio a za pár sekúnd to už je aktívne.-
Stephen 18.07.2013 14:34
« Re: BT HF
Nám to přišlo taky divné. Zřejmě je to tím, že já staruji konvenčně klíčkem, šéf má tlačítko. A protože BT HF je "závislé" na rádiu, tak potřebuje k fungování zapnuté rádio. A to funguje od polohy klíčku "ACC". Ale tuhle polohu při zhasínání motoru tlačítkový systém ignoruje. Takže když šéf zhasne motor, vypne veškerou elektriku v autě včetně rádia i BT HF. Já s klíčkem přes polohu "ACC" musím, takže zhasnu motor a můžu v klidu dokončit hovor ;-) .-
idam.i 18.07.2013 20:52
« Re: Re: BT HF
Ja mám bezklúčové štartovanie.Vypnem auto ,všetko je vypnuté.Stlačím tlačitko na rádii a žačne hrať aj spáruje telefón.Ďalej je možnosť ,že stlačím tlačitko štartovania bez toho aby som šlapol na spojku.Vtedy to funguje ako ACC a druhé stlačenie bez spojky zobudí celú prístrojovku.Howgh. ;-)-
Stephen 19.07.2013 08:30
« Re: Re: Re: BT HF
To ano, ale sám píšeš, vypnu auto - vše je vypnuté. V tu chvíli spadne i spojení s BT HF. Pak musíš zapnout ručně rádio a znovu spárovat. Takže spojení auta s telefonem se bezprostředně po zhasnutí motoru přeruší. U auta s klíčkem tenhle problém není, protože polohu "ACC" nepřeskočíš :-) .
Clier 03.01.2014 16:22
Anténa
Mě už zase zmizeli dvě sady neoriginálních poklic :-( a dokonce i stříbrné čepičky na ventilky :-( takže si z toho nic nedělej, to taky prostě u nás je ;-)-
Stephen 06.01.2014 07:53
« Re: Anténa
Neříkám, že to bylo dobře, ale chápal jsem před "plyšákem" když se ztrácely ze stodvacítek stěrače - nové se koupit nedaly. Pochopím vlastně i Tvoje ukradené poklice a čepičky ventilků, jsou to univerzální věci. Ale co bude kdo dělat s prutem antény, který má tak hluboko zalisovaný závit v kombinaci s rovným koncem, že se dá použít jen na i30 generace FD a ix35, a to jen na autech s kloubovým uchycením, to mi hlava nebere.
Ale obecně je smutnou skutečností, když se u nás tohle ještě teď krade ;-\ .-
Stephen 07.01.2014 07:41
« Re: Re: Re: Anténa
Nebo nějaká puberťácká recese. Holt jsem udělal tu chybu, že jsem v pátek auto umyl a vyleštil, aby do nového roku šlo čisté a uklizené, a tím jsem na něj upozornil. Kromě našeho se ten víkend nějak vytratila i anténa z ix20 kolem které každý den jezdím. Taky byla umytá.
vorlajz 06.01.2014 15:16
spotřeba
koukal jsem na tvojí spotřebu... a musím teda říct, že nechápu, že s tím jezdíš za tak málo... já se v průměru nedostanu pod 8 litrů... hrůůůza... :-(-
Stephen 07.01.2014 07:44
« Re: spotřeba
Stejnou otázku mi na fóru pokládal i walach. Dominantní je charakter provozu a profil tratí. Já sice jezdím přes 80% po Praze, ale ve všední dny je to trasa od baráku do školky a pak do práce (celkem cca 15 km), ale jen jeden kopec a dohromady 3 semafory co na sebe navazují. A odpoledne stejná trasa zpět. A o víkendech je cesta k rodičům a zpátky, jedna cesta cca 25 km po Jižní spojce předpisových 80 km/hod. Auto se sice nudí, ale v tomhle režimu jezdí skoro na vzduch.
A pracovní cesty během dne jsou v podobném duchu, tady je to okolo placka.