Rover řada 400 (2000)
6.9.2012Anglická elegance s prvotřídním výkonem. Vůz je dovezen z Itálie, kde ho vlastnil starší pán ( 1950) a byl jediným majitelem. Nedávno si koupil Rover 75…
Rover řada 400 (Stalky)
Stalky 07.09.2012 20:52
« Re: Spokojeny?
Máš vlastně pravdu, ale v mnohem přívětivějším a hezčím kabátku. Tu Hondu, z které mám v Roveru díly měl můj otec, takže ji dobře znám =) Jsem moc spokojený a zatím ještě pořád nadšený, že jsem si konečně pořídil Rovera =) Není to žádný high-end ale to mi vůbec nevadí =)-
Trunda 25.09.2012 15:44
« Re: Re: Spokojeny?
Gratuluji ke koupi ;-)
Co se tyka srovnání s Hondou Civic, podědila řada RT (Rover 400/45) skvělý podvozek... motor je ale Roveří, takže to je zas jiné plus, protože K-Series má příjemnější charakteristiku, jak Hondí motory, které byly dostupné v době, kdy řada RT přišla na trh... právě proto Rover upustil od montáže Hondích motorů, protože vlastní motor v oné době (cca rok 1994) byl jeden z nejlepších na trhu vůbec.
Co se týká roku výroby oveř si to podle sériového čísla. Pokud vycházíš z údaje v TP, tak ten nemusí znamenat rok výroby, ale rok první registrace. Každopádně pokud je to jeden z posledních kusů, tak je to velké plus, protože v některých případech se na nich zřejmě testovala nová technologie antikorozní ochrany pro novější model 45 a tak by Tvůj kousek nemusel trpět klasickou nemocí - rezavění karoserie.
Na závěr určitě doporučuje kouknout mezi fandy na www.roverclub.cz - diskuzní fórum skýtá obrovský potenciál know-how a spoustu ochotných lidí, kteří rádi s čímkoli poradí ;-)