Mini Clubman (2017)
18.2.2017Jak jsem si pořídil své první kombi Nemám rád kombíky. Až na výjimky dávám přednost klasické eleganci sedanu. Chápu, že to není zrovna praktické, ale…
Mini Clubman (Skipper)
- Realna spotreba 10.05.2017 06:56 Vaidimar
- zábavné auto do rodiny? 10.05.2017 13:26 klappe
Verny_2013 19.02.2017 10:29
Paráda
Recenze i auto. Je vidět že BMW group se z retro mini podařilo designově vyždímat maximum v tom dobrém slova smyslu. A přiznám se ten clubman se mi fakt líbí. Skvěle dokázali spojit retro s praktičností. To auto má svou duši. Jen ten tříválec, i když má skvělé parametry mi k němu moc nepasuje.-
Verny_2013 19.02.2017 17:14
« Re: Re: Paráda
S tímto jsem opravdu ještě nejel ale už mám vyzkoušených několik 3-válcových motorů, VW, ford, opel a je to stále stejná písnička. Oproti 4-válci stále nekultivovaný chod, typický uchu nelahodící zvuk, pod 2000 ot mrtvo a poměrně úzký interval využitelných otáček a reálná spotřeba nahony vzdálená té deklarované. A to nemluvím o HTP, či 1,4 TDi od VW které považuji za snad nejhorší motory a v posledních 20 letech. Ale třeba je ten od BMW někde jinde než konkurence.-
Skipper 19.02.2017 17:28
« Re: Re: Re: Paráda
Ahoj, no co říct. Nabízím svezení. S tříválci obecně zkušenost nemám, kromě jednoho týdne s HTP, když moje Felda byla v servisu. Takže asi dost dobře nedovedu srovnat. Ale tento motor je prostě zábavný, táhne lineárné a funguje v podstatě jako atmosféra. Nevím jak se jim to povedlo, ale povedlo se. Srovnáním s konkurencí bohhužel nemůžu slouźit. Zvukově to čtyřválce nepřipomíná, ale to je pro mně jen dobře, čtyřválce jsou totiž pro mně ztělesněním nudy. Tohle je motor pro zábavu. A spotřeba? Já jsem trochu blázen, takže cokoliv, co žere pod 20 l /100 km je pro mně úsporný motor :-)
Dzakobo 19.02.2017 11:53
Palec nahoru
Za volbu netuctového auta, když je někdo nadšenec... :yes: Tak překlene i nějaké ty ústupky (zde hlavně objem kufru) a zvolí auto srdcem. Recenze moc pěkná, jen nechápu, že nemáš rád zelenou, když takovou obléká i tvůj Jaguar. Co se týká motoru, ano, tříválec do Mini jakožto minimalistická volba určitě pasuje. ;-)
PS: Stejně vám Moravákům trochu závidím. To si tak sedím v létě v Olomouci na lavičce a koukám po autech, a že bylo na co koukat (různé Alfy, Japonci, atd.). Holt u mě na severu kdo nemá něco z VW a TDi, jako by nebyl. Tak užívej/te :yes:-
Skipper 19.02.2017 17:33
« Re: Palec nahoru
Děkuji! K zelené - moje první auto - Felda - byla zelená. Kupoval jí ale původně děda. No a Jaguar - ten si ke mně prostě našel cestu sám. Nevybíral jsem si jej já, ale on si vybral mně. Vlastně se dá říct, že má garáž prošla proměnou ze zcela německé ve zcela britskou. A tady pak byl už výběr barvy jasný...
A ke zbytku - přestěhuj se na Moravu ;-) Auta, víno, co víc si přát :-)
XTad 19.02.2017 15:59
trivalce
I kdyz je libozvucnost toho, ci onoho motoru prevazne subjektivni zalezitost, tak mi to stejne neda a musim poukazat na to, ze clovek, ktery vlastni/vlastnil dvanactivalec, osmivalec a sestivalec chvali zvuk (a nejen to) trivalce, zatimco spousta jejich odpurcu zna tak maximalne ctyrvalec a casto navic v nafte... ;-)-
Skipper 19.02.2017 17:36
« Re: trivalce
Asi tak. Ale s tříválci obecně jinak moc zkušeností nemám. Takže objektivně soudit nedovedu, jen můžu říct, že motor B38 je prosté fajn. Je ale pravda, že jsem zatím nepotkal čtyřválec, který by mi dokázal vykouzlit úsměv na rtech, kdeźto tomuhle motůrku se to prostě povedlo. Nedovedl bych si ho asi představit třeba v Octavii, nebo Mondeu - na to je příliš živý a jeho projev je až moc jadrný, tam asi čtyřválce své místo poŕád mají. Taky bych ho nechtél v BMW 3er. Tam prosté patŕí R6. Ale k charakteru Mini jednoznačně patří.
Bobanus 09.04.2017 23:14
Parádní auto i recenze
Ahoj, moc pěkná recenze a samozřejmě parádní stylovka auto !!
Ať slouží dobře!
Ono Mini se líbí hodně, jen ta cena prostě je jen pro lépe situované, takže většina skončí u Rapidu nebo Golfu v základu >:D
Ale za pět let možná, kdy doslouží můj fajnový Focus II se podívám po MINI bazarovkách v Něměcku a snad něco najdu ! :-) -
klappe 10.05.2017 13:26
zábavné auto do rodiny?
Ahoj,
tvoje auto i recenze se mi moc líbí, rád jsem pozitivně ohodnotil.
Jelikož už delší dobu pokukuju po něčem takovém (malé, 5-dv., benzín, neokoukané, stylové), tak jsem uvítal veškeré detaily. Jen by mě zajímal podvozek, není moc tvrdý na běžné české silince?
Chtěl bych do rodiny koupit 2. auto, se kterým bude 90% času jezdit manželka (vozí 2 malé děti a jezdí prakticky jen město) s tím, že se s ním občas pro zábavu svezu i já. Podle všeho by to tenhle Miník mohl splňovat. Jen ideálně by ho žena chtěla v automatu, kde bych měl obavu, aby tím netrpěly jinak určitě dobré jízdní vlastnosti. Co myslíš?
Díky.
Klappe