Mazda 6 (2008)
5.8.2008V dnešní době je těžké vybrat si ve střední třídě auto. Každé má něco do sebe. Ford Mondeo, VW Passat či Honda Accord, velice pěkná auta, která dokáží…
Mazda 6 (Sedvo)
- Koroze 23.01.2012 12:35 Lock
- krasavica 12.03.2014 22:46 roox
- Radek - 05.08.2008 17:49
Kvalita zpracování
Zdravím, jak je to prosím s kvalitou zpracování interieru? Především mě zajímá jízda po nerovnostech a pazvuky... Známí mi říkají "zvukař" protože jak něco někde v autě klepe a povrzává, tak mě to fakt vytáčí. Mám sice M3 krátce, ale protože určitě vyjede i nová M6 v provedení MPS a já M3 nebudu mít věčně, tak by mě zajímalo, jak si na tom M6 stojí se zpracováním plastů v interiéru.-
Sedvo 06.08.2008 01:42
« Re: Kvalita zpracování
Co se týká porvzávání plastů, tak jsem zatím na nic nenarazil. Vše lícuje jak má a když jedu po kostkách tak vůbec nic. Na kvalitní cestě je v autě pěkné ticho i při rychlosti 130 km/h.
for H.Karlík - každý máme jiné priority a jelikož dělám do aut a hodně jsem jich projel, tak toto je jedno z mála, které mě oslovilo (a také, že už jsem měl předchozí model). Zkoušel jsem nové Mondeo, Lagunu i Passata,ale ta mazda má prostě něco do sebe. Jinak naftu jsem zvolil proto, protože denně najedu 100km, takže ten 2.5 benzín není moc vhodný. Ale sám jsem zvědavý na novou naftu 2.2 185 PS, to bude hodně divoká jízda.
"-- skrytý --" 06.08.2008 03:17
Kola
Chtel jsem se zeptat kolikatky to ma kola?? Na 18ky jak pises se mi to moc nezda, naopak by tomu slusely vetsi :-) A kolik jsi za to dal u sousedu v NDR jestli to neni tajny?-
Sedvo 06.08.2008 08:21
« Re: Kola
Jsou to 18", opticky by tam větší mohly být. :-) Jednak v techničáku větší rozměr už není a už by to na české cesty bylo hodně tvrdé.
Ušetřil jsem oproti koupě v ČR (podle tabulkové ceny) cca 150000,- Kč. Jinak i český dealer byl schopný udělat nějakou slušnou cenu, ale né u verze GTA. Celkově jsem zaplatil 630000,- Kč.
"-- skrytý --" 06.08.2008 08:15
DPF - filtr pevných částic
Nenastali problémy s filtrem pevných částic, kdy si někteří majitelé stěžují na častou regeneraci filtru (řádově po několika desítkách kilometrů), vyšší spotřebu a únik nafty do oleje ? Nevíte zda se jedná o obecnější problém nebo jen závadu několika kusů ? -
Hory 06.08.2008 18:44
HORKÁ JEHLA
KÁRA SUPER, ALE RECENZI SI ASI PSAL VE 3 RÁNO PO DLOUHÝM FLÁMU, VIĎ? MOŽNÁ SIS JEŠTĚ UMAZAL KLÁVESNICI HERMOŠEM, KTEREJ SI NAŠEL V LEDNICI... HNED TVOJE PRVNÍ VĚTA JE PERLA:"Tak vozido jsou si nechal přivést z Německa." JESTLI TY NEBUDEŠ MÍSTO SEDLÁČKA POŘÁDNEJ SEDLÁK S GULEMA!-
Sedvo 09.08.2008 08:59
« Re: HORKÁ JEHLA
Nepsal jsem to v 3 ráno, ale kolem půlnoci. Hermelín nejím a u počítače už vůbec ne.
Jsem Sedláček s pořádnýma gulama a tvé zakončení otázky (VIĎ) je pro mě velice úsměvné.
Nejsem žádný spisovatel, řádný stylista, napsal jsem to jak to bylo a když se ti to nelíbí, tak to nečti.
Misacekk 06.08.2008 20:17
přeprava
Dobrý den chtěl bych se zeptat když jste tu mazdu přivezl z německa , vyplatí se tam kupovat nová auta? a platí se za převoz sem k nám do ČR? nebo platí se za převoz ze Švýcarska?-
Sedvo 09.08.2008 10:24
« Re: přeprava
Člověk si to musí spočítat, jestli se to vyplatí. Mně se to vyplatilo! Za převoz se neplatí - při koupi nového vozidla v zahraničí se platí cena bez DPH a v ČR se to DPH doplatí (jelikož v každé zemi je jiná sazba DPH).
A další věc, Němci dají větší slevu na skladové auto, tak jak dealeři tady v ČR.
"-- skrytý --" 04.09.2008 18:05
moc pěkné
Přesně takovou teď vezem:) jen v benzínu, zadeček je takový zvláštní, ale moc se mi líbí!!! Jo a taky z Němec:) -
FISHkaa 16.09.2008 15:27
Ahoj
Ahoj, na klubu sem už dlouho nebyl a koukám teda tady na tvojí novinku... Myslíš, že by jsi mohl v pár větách srovnat novou a starou šestku? Ať mám nad čím přemýšlet. Díky a plno km bez problémů :yes:-
Sedvo 16.09.2008 16:46
« Re: Ahoj
Srovnání je docela těžké. Protože i stará M6 byla super, co se týká jízdních vlastností, nová je má ale o trochu lepší (ale s tím se dalo počítat). Interiér nové M6 se mi líbí víc než ten starý, ale to je subjektivní názor. Na čem zapracovali, tak je odhlučnění, tam to jde hodně poznat, ikdyž na staré M6 stačilo vhodné pneu a asfaltová dálnice a taky to jelo relativně potichu. Jinak asi co je nejlepší, tak je si to auto vyzkoušet a přímo porovnat, protože každému vyhovuje něco jiného. Já jsem zatím spokojený.
"-- skrytý --" 16.10.2008 11:13
...již měsíc...
Před měsícem jsem si pořídil také Mazdu 6, ale v sedanu, zadní stěrač mi trochu překáží. Zatím jsem s ní maximálně spokojen. Je tichá a útulná, ale zárověň mrštná a hravá... Design mě zcela uchvátil. A nej mě, stále pozoruji otáčející se pohledy lidí, když kolem nich projíždíte.
Uvnitř mi také moc vyhovuje. Jednoduchá přehledná ovládací deska. Přiměřeně tuhá sedadla, které by mohli trochu lépe držet tělo do zatáček. Motor taky šlape na jedničku. Jen s průměrnou spotřebou jsem o litr víc než je uvedeno výše a maximální rychlost jsem vyzkoušel také vyšší než udává příspěvek.
Tak ať nám šlapou...
Jestli někdo váhá, tak vřele doporučuji-
Sedvo 18.10.2008 22:01
« Re: ...již měsíc...
Nevím jak je to myšleno, ale udáváná rychlost je rychlost, kterou mi naměřila GPS, jinak auto jelo 225 km/h tachometrových a mělo ještě rezervu. A spotřebu mám slušnou, ale po zajetí by měla klesnout.
Jinak na sedačky si nemůžu stěžovat, ale to bude tím, že mám GTA verzi.
A je pravda, že cca 4 měsíce taky naprostá spokojenost.
majki 25.10.2008 10:09
Sedviiiiiic
Sedviiiiiic, ty Mazdaku jeden, kdybys k rewastovi nenapsal svou jesitnou poznamku, ani jsem nezaznamenal, ze tvoja druha krasawica uz je tunaaa >:D-
"-- skrytý --" 25.10.2008 13:57
« Re: Re: Re: Re: Sedviiiiiic
Nazdarek chlapaci ... :-) To je nam nahodicka. Uz jsem ti tu krasavicu odobdoval jeste musim Majki-mu ... Ja jsem ten profil svuj spichnul tak na rychlo ... Takze se to budu muset trosku dolati. Sedvo pak musis dat vedet jak dopadla garancka :-). Uz jsi obul mazla na zimaky?
majki 25.10.2008 10:17
Viditelnost
Ted mi tak napada, jsem vcera na dalnici potkal dve nove sestky a jsem nesmirne stastny, ze to auto je jednoduse identifikovatelne v noci. Tak jako puvodni M6 (v noci UFO), tak i tahle. To je uzasne :-) a nepotrebuje k tomu predni LEDky jako Audi ci Angel Eyes jako BMW :-) -
"-- skrytý --" 08.11.2008 18:06
postřehy po 12 000 km...
...došla voda v ostřikovačích....;-)
první výtka - motorová kapota nemá plynové vzpěry
druhá výtka - trochu plechový zvuk při zavírání dveří
třetí výtka - dveře od kufru by mohli jít zavírat s menší silou
čtvrtá výtka- loketní opěrka by mohla mít pojistku proti posuvu
jinak v pohodě bez námitek, vyzdvihnu klasiku - 6. st. převodovky, přesné řazení, síla motoru, podvozek, stabilita, přesné a jemné řízení, velká zpětná zrcátka, vychytávka v podobě modré diody decentně osvětlující za tmy prostor řadící páky, příjemně překvapil dosah dálkového ovladače zámků a dojezd přes 1000km po každém natankování
Nevíte proč se dá vypnout automatické naklápění světel, nějak jsem tuto funkci nepochopil...?-
Sedvo 09.11.2008 20:29
« Re: postřehy po 12 000 km...
Myslíš to AFS? To není naklápění světel, ale přisvěcování do zatáček.
Na kufr je potřeba trochu větší sílu, ale zase to elektrické dovírání je super, takže není potřeba s víkem tolik mlátit.
Jojo, ten dojezd je zajímavý. Já mám teď najeto 1020 km a zatím mi ještě nesvítí rezerva a podle PP je dojezd 140 km. >:D
"-- skrytý --" 14.01.2009 11:45
hodnotenie!
zato ako nízko si ohodnotil moje auto,ti patrí posledná fotka v mojej fotogalérií! nič v zlom ale prečo tak málo?! :'-(-
Sedvo 18.01.2009 09:19
« Re: hodnotenie!
Asi jsem reagoval na tvé hodnocení, které taky nebylo nic moc (jinak bych se k tvému autu ani nedostal). A nestěžoval jsem si. Chováš se jak malý kluk, který si koupil velké auto, které se např. mě nelíbí. Fotky a recenze ujdou, takže jsem hodnotil auto a to jak už jsem jednou napsal se mi nelíbí. Stačí ti takové vysvětlení?
PS: podíval jsem se na tu fotku v tvé galerii, má jednu chybu. Mám japonské auto
>:D
PS: a to že tvé EGO bylo uraženo, jsem pochopil. Ale zamysli se na příslovím, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.-
TurboKluk(smazat hodnoceni) 18.01.2009 11:14
« Re: Re: hodnotenie!
Sedvo: ješte že takových ..... jako jsi ty tu není mnoho :no:
A užijsi klidně mi pěkně zahodnot třeba na všem :no: :no: :no: :no:-
Sedvo 18.01.2009 12:03
« Re: Re: Re: hodnotenie!
Nechápu na co narážíš? Andypapo hodnotil mé auto jako první (jinak bych se na jeho auto nedostal), jeho známka taky nebyla nic moc. To že se mi jeho auto nelíbí (nebo spíš fakt tento druh aut nemusím)? Jeho jako osobu neodsuzuji a to,že nějak hodnotí a potom změní hodnocení (že já mu dal jiného hodnocení než on si představuje) a hodnotí i mé druhého auto, které tu mám a udělá to stejně nízké hodnocení jenom, aby jeho EGO, které bylo uraženo, bylo uspokojeno, tak promiň, ale tak se chová jenom malé děcko.
TurboKluk(smazat hodnoceni) 18.01.2009 17:20
« Re: Re: Re: Re: hodnotenie!
Omlouvam se asi ma andy taky díl chyby ale ja proste nesnáším argument že ty jsi mi dal první špatné hodnoceni-
Sedvo 18.01.2009 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: hodnotenie!
Počkej, ale to já nikdy nenapsal,že mi dal malé hodnocení, jenom jsem psal, že on hodnotil mé auto jako první a známka nebyla nic moc. Nestěžoval jsem si andymu, že mi dal nízké ohodnocení, bylo úplně normální a objektivní. Bral jsem to jako jeho názor. A to, že jsem mu dal nějaké hodnocení,tak to je má věc a že se mu to nelíbí, tak promiň, ale pak to hodnocení je totálně na nic (ikdyž si myslím,že na nic je). Hodnotit fotky, či jak je napsaná recenze (někdo na to má vlohy někdo né), tak to není pro mě hodnocení. Když udělám super recenzi na super auto a nebudou k tomu fotky, tak 90% lidi tu recenzi pošle ke dnu. A když jsou fotky, tak někdo dá nízké známky za fotky, jenom proto, že jich je málo a někdo jich zase má hodně, ale to je podle mého názoru zase zbytečné.-
"-- skrytý --" 20.01.2009 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodnotenie!
na začiatku som ti dal viac,lebo som ti nechcel práve hodnotenie kaziť,ale ked som zbadal ako si ma ohodnotil ty(recenzia,fotky)tak som prehodnotil,bo recenzia o ničom,fotiek 5,tak som prehodnotil,ked som porovnal moju s tvojou...auto som neprehodnocoval...ale to je jedno,nehaj to už tak...-
Sedvo 20.01.2009 18:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodnotenie!
Máš pravdu nechme to tak. Sice si nepamatuju kolik si mi dal na poprvé (ikdyž je mi to jedno), tak reagovat na mé hodnocení, upravením hodnocení, tak tvé EGO dostalo zabrat. To musíš uznat.
Jinak to, že ty máš x fotek a dlouhosáhlou recenzi, tak nemusí vypovídat, že ta recenze bude super.Máš ji slušnou, ale na mě moc dlouho. Ale neřeš me to.
Jinak tady je odkaz kde je víc fotek
Matt26 20.01.2009 15:48
Maska
Ahoj, krásne autíčko, to je fakt - aj farbu si trafil podľa môjho gusta, ale niečo mi na ňom nesedi. Daj nejakú fotku interiéru a tiež hlavne motora. Lebo auto, ktoré je na fotkách, má prednú masku, ktorá sa v momentálnej ponuke mazdy ponúka len s 2.5l benzínom. Neviem ako to majú v nemecku ale u nás taký predok k nafte nedostaneš - iná predná mriežka a tiež umiestnenie hmloviek.Pre porovnanie: [odkaz] - a to je kolega tu z fóra. A zase v zadu by boli 2 koncovky výfuku keby to bol benzín. >:D Máš 2autá v jednom. >:-[] ;-)
Recenziu keď už nevieš ako doplniť, tak budiš, ale urobenie pár fotiek ťa nezabije. Snaž sa. Toto auto si zaslúži 3x10 :yes:-
Sedvo 20.01.2009 19:06
« Re: Maska
Snažit se nebudu, nemám na to čas,ikdyž auto by si to zasloužilo, ale pořád je to jenom stroj, který spolehlivě slouží, a proto jsem si jej pořizoval.
Evidentně neznáš tento model. V ČR se s naftou prodává verze i GTA (v Německu je to Dynamic) či GT. A celý ten paket se jmenuje SAP. Podívej se na stránky mazdy (ikdyž je možné, že tam bude už uveden nový motor 2.2 MZR-CD), protože 2.0 nafta se už nenabízí. Byl to jediný motor, který se dal pořídit se všema výbavama.
Jinak jestli chceš víc fotek, tak se podívej sem
"-- skrytý --" 10.02.2010 10:10
Mazda6-II
Zdravím, mohl by jsi nafotit umístění subwooferu v kufru.Hledám inspiraci do mé M6. Děkuji a s pozdravem Oldík -
Lock 23.01.2012 12:35
Koroze
Uvažuji o koupi podobné M6, bohužel však nikde nemohu najít příspěvek k tomu, jak je to s antikorozní ochranou, která byla u předchozího modelu podle toho, co koluje na netu ne moc dobrá. Na stránkách mazdaclub.cz zmiňuje jeden z uživatelů, že mu na toto téma nebyl schopen odpovědět ani prodejce, což je samo o sobě dost zavádějící... -
roox 12.03.2014 22:46
krasavica
pro mazdy mam slabost a moje vysněná kára je M6 poslední generace (kombík a benzín ;-))... ale i sedan se povedl! Jediný, co nechápu je, proč na to dávaj takovej humpoláckej zadní stěrač... i na předchozí verzi je šílenej, přitom na kombíku je docela subtilní (= hezkej ;-))... no každopádně ať dobře slouží !