Peugeot 406 Break (2002)
8.1.2017Ahojte, som student ktory zacal nedavno pracovat na polovicny uvazok, a kedze od malicka su auta mojim konickom zacal som uvazovat, ze si nejake…
Peugeot 406 Break (Rasto)
Dundee_cz 10.01.2017 10:45
Zdravím
a gratuluji. 406 jsou dobrá auta (mimo kombíka mám V6 coupe). Na svém mám najeto už 115000km a bez problému. Jízdní vlastnosti jsou nezáludné, auto je hrozně hodný i v extrému. Strašně odpustí a je čitelný. S tím topením na nohy souhlasím, taky mi to netopí. V zimě mě to trochu štve. Nádrž má 70 litrů ale jak píšeš, vejde se do ní víc. Jinak jsi mě dostal s původní baterkou. Nevím výrobce, ale ta moje je taky původní vyrobená v lednu 2001. >:D Takže každý je dost překvapený. Včera po třech dnech i v mínus 25 mi ráno v -10 v poho nastartovalo. Brzdy brzdí dobře, ne že ne. Akorát jsou hodně náchylné na vadnutí. Jednou když je potřeba tak zabrzdíš v pohodě (vyzkoušeno na krev z dovolený s váhou auta cca 2100kg a abs se mohlo zblaznit) ale při sportovnější jízdě brzdit s citem. K těm dveřím v zimě stačí jeden fígl. U předních dveří zamrzá jen guma čelního skla a nahoře u střechy. Stačí nehtem objet ty dvě gumy a led odpadá. Vždycky stačilo a nikdy se mi nestalo že bych se do auta nedostal. ;-) Otázka max deseti sekund a je vystaráno. :-) Tak ať slouží!-
Rasto 10.01.2017 21:12
« Re: Zdravím
dakujem,
no ale neviem ci nebude treba tu baterku uz vymenit - teraz ako som pisal dlhsie startovalo a pri rannych startoch hadzalo chuby ABS - byvaly majitel aj nejaky zdroj na internete mi poradili ze to moze byt sposobene poklesom napatia pri dlhsom startovani a auto samo vypne niektore elektronicke okruhy... tak uvidim ak sa po skonceni mrazov da vsetko do poriadku este ju tam necham a ak to bude furt blbnut pojde na vymenu
twistedTSD 12.01.2017 18:50
Krasavec
Při pohledu na tu fotku jsem si vzpomněl, jak moc se mi vždycky líbil! Ten facelift se u něj prostě povedl...Přemýšlím, proč jsem ho vlastně před lety ani příliš neuvažoval, a asi to bylo kvůli vysoké pojistce jediného zajímavého (resp. výborného) motoru 2.0 HDI a předsudkům k francouzské produkci, nicméně určitě jde o dobré auto. :yes:
Mimochodem, máš v tabulce špatné palivo. ;-) -
Verny_2013 23.03.2018 13:49
pěkná recenze
dobře napsaná recenze zajímavého auta za pár korun. Jen ty fotky jsou slabší. Ale přes léto bude dost příležitostí to napravit. Pak samozřejmě zlepším i hodnocení fotek.-
Rasto 26.03.2018 20:20
« Re: pěkná recenze
no uz je predany, takze nove foto nebude - celkovo fotenie, nie je mojim konickom a toto bola obycajna strieborna 406-tka, mozno len pridam foto vodicovho sedadla z inzeratu, aby ludia vedeli, ak ovyzera sedadlo po 400 000 km >:D (prekvapivo skoro ako nove :D). Uz mam napisanu recenziu na nove auto, ale cakam na letne gumy, aby som mohol porovnat spotrebu a na to kedy sa odhodlam auto aspon trochu vyfotit >:D
Jo a jinak: 406ky nebrzdí a na nohy netopí. Je to problém všech ;-\ A s tím přimrzáním dveří je to taky pravda, mně nepomáhá ani glycerinový olej, jediná možnost jak přimrzlé dveře otevřít je několik ran pěstí do jejich rámu.