Ford Mondeo (2002)
18.1.2012Koupil jsem tohle mondeo před 3 lety. Mělo najeto 130000 km , ted mám najeto 176000 km takže jsem najel pouze 46000 km a už mě servis stál strašně moc…
Ford Mondeo kombi (Pavel86)
Nicco 18.01.2012 21:30
300tkm
Takze v prvom rade Mondeo za 150tKc nebude mat 130tkm ale 300tkm a za druhe kto si kupi takto ojety diesel na 15tkm rocne, nevie, co robi, alebo je fanusik dieslov, takze mu potom nevadi vydat peniaze za repas komponentov.
Porovnatelne Mondeo v benzine bude mat statisticky 2x menej najazdene, podvozok v lepsom stave a aj zvysne komponenty este v pomerne dobrej kondicii :-!-
Vette 19.01.2012 01:20
« Re: 300tkm
Presne tak. Ak ma auto stoceny tachometer, tazko budes hodnotit jeho kvalitu. Mal som rovnake Mondeo z 2003 a vsetko bez problemov vydrzalo uz vyse 300.000km. Teraz ho uz ma 2 roky kamarat, a okrem spojky nic nemenil. Ak si kupil auto co malo najazdene vyse 300.000km, naklady na servis su uplne realne. Treba davat nabuduce pozor na to co kupujes :-(
John1111 19.01.2012 09:35
Předražený servis
Zdravím tě, měl jsem rok a půl Ford Focus 1.8 Tdci 85 kW, rok výroby 2003 a neměl jsem s ním jediný problém. Vyměnil jsem jen žhaviče, olje, rozvody a výbojky do xenonů. Jinak k těm cenám servisu, poprvadě tě servis pořádně natahuje. Turbo za 25 tis? Vstřiky 45 tis? Turbo není problém sehant do 15 tis a vstřiky jdou taky hodně levnějc ;-) Ještě jedna rada na závěr, vidím podložky AAA auto, zkus se jim příště vyhnout velkým obloukem :yes: Přesně jak je zmíněno tady v diskuzi, to auto nemá 130 tisíc km, ale minimálně jednou tolik....
Tak ať se daří a nekazí se ještě víc :-) -
filďas 19.01.2012 10:08
Servis
Ahoj.
Taky mám podobný Mondeo v kombíku z roku 2002. Ale nějaký info ohledně těchto aut jsem už měl a vím, že při takovém nájezdu bych diesel v tomto autě nechtěl. Já šel do benzínu 1.8 92 kW a myslím, že jsem udělal dobře. Jednak jsem po určité době zjistil, že těch tacho 124 tis. km je ve skutečnosti 250 tis. km, ale i při tomto nájezdu auto vypadalo i vypadá skvěle. Jednak i při menším nájezdu vím, jak na tom motory TDCi byly s kvalitou a trvanlivostí + nafta v ČR dělaly své. Daný stav km neodhalil ani autorizovaný servis Ford a to jsem to tam nechal pěkně proklepnout. Nutno dodat, že auto je z Německa a kupováno v Eurocaru v Brně. Tímto rád udělám této firmě reklamu a nakupování aut u nich nikomu nedoporučuji. Naštěstí myslím, že jsem tak úplně nenaletěl. To auto mám 2 roky a zatím jen EGR ventil, nějaký termostat a spojka, což byla nejdražší položka a činila 17 tis. i s prací v neautoriz. servisu specializ. ale na Fordy. Taky bych se ho asi nyní nevzdal, jelikož myslím, že jsem ty závady už tak trochu vychytal a teď mě čeká výměna oleje a filtrů. -
SEKYC 19.01.2012 17:39
AAA
Hochu tys dopadl jako já,před třemi roky jsem já vůl zaslepenej v áčkách našel mé vysněné auto berlingo multispace 1.6 16V 80kw no prostě láska na první pohled a ten druhý -nejdříve přidřené ventyly cca 30000kč,pak el.škrtící klapka 8000kč,přední náprava 5000kč a nakonec mě řekli v citroenu že řídící jednotka není kompaktibylní s tímto autem a líp to jezdit prostě nebude.Možná namítnete proč ten vůl s tím jezdil do drahého citroenu,odpovědˇ je jednoduchá protože koupíte auto v áčkách a máte pojištění všech mechanických a elektrických poruch,tak jsem zajel do tohoto skvělého bazaru a oni samozdřejmě ale musíte do autorizováného servisu a tam Vám to opravý a mi to proplatíme-takhle jsem jim skočil na špek,nic ani korunu mě nedali a ještě se mi smáli jak toho venkovskýho balíka o chcali,jediný co jsem slyšel tak se s náma sud´te >:-[] >:-[] >:-[] :no: :no: :no: -
gagarin_cccp 20.01.2012 07:27
zdar
přeji fajn den, přečti si recenzi na mé mondeo a dozvííš se, že tu takovej článek byl :-) jinak upřímnou soustrast, jsem rád, že jsem se mondea zbavil! Jinak to auto určo nemělo Tebou psaný nájezd- klasická stahovačka. Vždy záleží na tom, jak se k němu choval předchozí majitel. No a ty pálky, co jsi do toho narval, to zírám, to snad není možný aby někdo dal za tyhle věci takový peníze, obávám se, že Tě má servis velice "rád"