Ford Galaxy (2008)
18.11.2014Ford Galaxy, který je dnes už výběhovým modelem a zvědavci už jen čekají na novou generaci, asi netřeba představovat. I fotografií v profi recenzích je…
Ford Galaxy (Pavel Posel)
Nicco 19.11.2014 10:49
kolem 1600o/min
Myslim si, ze jizdou kolem 1600o/min se zanese EGR, zatuhnou VGT lopatky turba a utrhne se dvouhmota.-
Pavel Posel 20.11.2014 23:14
« Re: kolem 1600o/min
Nejsem odborníkem na motory, doporučení řazení vyplynulo ze zkušeností s novějším Fordem, který měl nápovědu. Optimisticky předpokládám, že to není sebevražedná funkce.
A krom toho - 1600o/min jsou otáčky, na které se pohodlně jede téměř na volnoběh (a sedí to na 50kmh 4. st; 70kmh 5. st, obojí po rovinnatých silnicích), kdy motor jede na minimální výkon, takže zanášení EGR bych se moc nebál. Mám pro to i celkem jasné pozorování - jeden rok jsem jezdil hodně krátkých cest po městě (2x denně školka 5km) a olej v motoru vydržel ani ne 10kKm a auto se hlásilo o výměnu, protože byl zaneřáděn právě kvůli EGR (tak to vysvětlili v servisu, když jsem se škaredil, že to je nějak brzy). Naproti tomu klidné jízdy s nižšími otáčkami žádný takový vliv neměly a auto se přilásilo o výměnu až po roce a půl / 20kKm.
Samozřejmě, když je třeba auto rychle rozjet, tak je třeba podřadit; jinak jede hladce a plynule, takže nevidím důvod si myslet, že by měl setrvačník problémy.
roox 20.11.2014 10:35
co budeš kupovat?
Super recenze... perfektní uživatelskej popis, to má cenu!
Mimochodem co budeš teď kupovat pro tak velkou rodinu?-
Pavel Posel 20.11.2014 23:22
« Re: co budeš kupovat?
Díky,
Kupujeme "nafouklou varianu", Ford Tourneo Custom; objednán v srpnu nový, prý už je v Česku a měl by být do týdne. Mimochodem, ten má také diesel 2,2l (jestli je stejný jako v Galaxy nevím, někde jsem slyšel, že snad Galaxy dostávalo motor od PSA), ale i když je trochu slabší, také při zkušební jízdě radil držet otáčky někde na 1500o/min.
Zatím cvičíme "skromný život" bez auta, což v praxi znamená, že před odevzádním Galaxy jsme nakoupili zásoby (např. ve sklepě je 120l mléka, což při troše šetrnosti stačí na 5 týdnů) a domlouváme doprovody dětí na akce u prarodičů :-)-
roox 21.11.2014 08:40
« Re: Re: co budeš kupovat?
:-) to obdivuju! Já mám děti "jen" 2 a i tak si život bez auta nedovedu představit! Ale mám kolegu, ten je ze 6ti dětí a když jsem se jej ptal, jak to řešili, tak říkal, že všude jezdili autobusama ;-)
Tak ať je čekání co nejkratší, mlíko vydrží (možná bych zvážil pořízení kravky :-) a nová kára dělá jen radost! :-)