Škoda Superb (2018)
16.4.2019Vyrobeno 3/2018 (v provozu od 4/2018) cena nového vozu 1 280 000 Kč Koupeno z programu Škoda + 2/2019 s najeto 23 500 km cena 790 000 Kč = pro mě pěkná…
Škoda Superb (Paderewski)
Verny_2013 17.04.2019 17:26
Adaptivní tempomat
mám nově u Golfa 7 a tam je opravdu široká míra individualizace, mohu si navolit reakční vzdálenost od předchozího auta a taky intenzitu brzdění a zrychlování. Překvapuje mě, že Škoda u auta vyšší třídy toto nemá. Musím přiznat, že při přechodu z hloupého na adaptivní tempomat jsem se ním trochu pral. Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na optimální nastavení. Při běžném, provozu mi nejvíc vyhovuje dlouhá vzdálenost a mírné brzdy i zrychlování. Nejvíc mě ale překvapilo, že ta adaptivní funkce tempomatu nejde vypnou. Jakkoliv bílou barvu na autech moc nemusím tak supovi vyloženě sluší. Blahopřeji, dobrá koupě.-
Paderewski 21.04.2019 10:40
« Adaptivní tempomat
Vzdálenost jde u Supoše nastavit taky. Brzdění nevím musím vyzkoušet. Přesto mi připadá že přesto že je auto skoro na navolené vzdálenosti tak zbytečně moc rychle přidá a pak prudce zabrzdí. Je to můj dojem a bylo by vhodné aby to lépe myslelo dopředu když si to umí měřit rychlost i vzdálenost a vzájemnou změnu veličin.-
Verny_2013 04.05.2019 17:53
« Re: Re: Adaptivní tempomat
Tak já jsem nepřišel jak to vypnout a když jsem byl na servisce u VW, ptal jsem se a taky nevěděli. Takže jestli víš, budu rád když poradíš. Ale za těch pár tisíc co jsem s ním najel jsme se už navzájem nějak sžili. Na dálnici je to docela pohoda.
Paderewski 15.01.2020 14:16
Adaptivní tempomat pokračování
U Supoše je Tempomat jen adaptivní nebo vypnutý. Zjistil jsem, že reaguje různě v různých režimech nastavení podvozku, V Comfortu se pomaleji rozjíždí a jemněji a dříve brzdí. Na Normal je to průměr a nejprudší reakce jsou v režimu sport a to jak "prudká" akcelerace, tak pozdější a intenzivnější brzdění.