Renault Laguna (2007)
11.8.2011V jednom z posledních komentářů k mému předchozímu autu jsem nadhodil, že se budu poohlížet po novém vozítku. Situace se nakonec vyřešila lépe než jsem…
Renault Laguna II (Marblik)
Alpinis182 16.08.2011 09:01
Výbava
Ahoj...
Celkem mi zarazilo tvoje tvrzení o chudosti výbavy... No, když to řeknu sprostě, tak co bys čekal od Expression ? Měl jsem 2 Laguny - Privilege a Initiale a na výbavu jsem si fakt nemohl stěžovat ;-) -
"-- skrytý --" 30.08.2011 12:08
žebřiňák
Mám Lagunu z r. 2001 a také mám při jízdě, hlavně ve městě, pocit, že se rozpadne. Doufal jsem, že modely od roku výroby 2005 budou mít už zpracování interiéru kvalitnější. :-(
Ronault. 30.08.2011 21:19
« Re: žebřiňák
2001 moje taky vrže, jak Ďas, ale jel jsem v 2002 před lety a tam ani v zimě při zahřívání auta nevrzlo vůbec nic. Právě proto mě překvapuje, že tenhle kus už vrže.
Ale co se dá dělat... třeba kamarád má A3 asi stejně starou jako já a byl mile překvapen, že má Laguna tak malo v interiéru vrže, to jsem se divil.
Jinak nezaměňuj se žebřiňákem, žebřiňák je o něčem jiném.
Ronault. 31.08.2011 21:38
esp
Já to teda v autě nemám, možná naštěstí, ale taky možná škoda, uvidím až dostanu nějaký neříditelný smyk >:D
Jak jsem již psal, tak mrkni na renault forum, ale jak jsem na to koukal, tak bez diagnostiky se neobejdeš, protože ESP je hodně komplikovaný a má velké množství různých čidel, která mohou blbnout atd.-
Ronault. 13.09.2011 22:52
« Re: Re: esp
Tak nakonec se k tomu Renault koukám postavil více než seriozně. Pokud jsi se díval na forum, tak je tam někde k dohledání i odkaz na stránky jednoho chlápka, který si na Lagunu za pár stovek udělal vlastní diagnostiku, má k tomu sw a třeba ESP tam popisoval dost do podrobna, co s ním může být... a rozhodně si myslím, že tyhle výměny u autorizovaného servisu jsou vždycky předražené.
Pamatuji si, jak strýc nedávno za výměnu nějakého relé, které jen přepínalo oběh teplý/studený vzduch klimatizace u Škodovky zaplatil včetně pravidelné servisky 16 tis. 8-s >:D-
Koubes84 22.09.2011 11:16
« Re: Re: Re: esp
S ESP na dvojkové Laguně je problém a Renault to ví, proto výměny ŘJ u auto do 5 let stáří vyměňuje zadarmo v rámci tiché svolávačky. Mn+ se to bohužel projevilo až po 5 a tři čtvrtě letech, takže mám momentálně auto bez funkčního ESP modulu a sháním za normální cenu. Ne za Renaulťáckou...
Vyčerpávající popis, hezké fotky - gratuluju ;-) !
Auto taky očividně slouží a já přeju "setrvalý stav" :-)
Tak zdar!